Mitrās un sausās tīrīšanas putekļu sūcēji - kas jāņem vērā izvēloties?

Mūsdienās laikam gan neviens nevar iedomāties savu dzīvi bez putekļu sūcēja, kas ir neaizstājams palīgs mājokļa uzkopšanas darbos. Putekļu sūcēju piedāvājums ir tik plašs, ka var apjukt, kuru no tiem tad īsti izvēlēties.
Iegādājoties jaunu putekļu sūcēju vispirms ir jāsaprot, kāda tipa ierīci izvēlēties.

FOTO: Publicitātes foto

Iegādājoties jaunu putekļu sūcēju vispirms ir jāsaprot, kāda tipa ierīci izvēlēties.

Iegādājoties jaunu putekļu sūcēju vispirms ir jāsaprot, kāda tipa ierīci izvēlēties. Ir trīs veidu putekļu sūcēji – sausās tīrīšanas putekļu sūcēji, mitrās tīrīšanas jeb mazgājošie putekļu sūcēji un roboti. Modernā sadzīves tehnika ir attīstījusies, sniedzot iespēju izmantot putekļu sūcēju ar vairāku tipu kombināciju, veicot gan sauso, gan mitro uzkopšanu. Vairāk izplatīti ir putekļu sūcēji ar sausās tīrīšanas funkciju un tie ir arī lētāki.

 

Sausās tīrīšanas putekļu sūcēji

Šāda veida putekļu sūcēji ir paredzēti mīksto un cieto mēbeļu un grīdas segumu virsmu tīrīšanai. Dažādiem modeļiem atšķiras putekļu savākšanas veids. Veikalos lielā izvēlē tiek piedāvāti putekļu sūcēji ar maisiņu vai bez tā. 

  • Ir ierīces, kas savāc putekļus un netīrumus putekļu maisiņā, tādēļ izvēloties jauno palīgu uzkopšanas darbos, pievērsiet uzmanību maisiņa tilpumam. Diemžēl daļa putekļu tomēr var nokļūt atpakaļ gaisā.
  • Ja  neapmierina šāds putekļu savākšanas veids, var izvēlēties ierīci ar putekļu savākšanas konteineru. Modernākajiem sausās tīrīšanas putekļu sūcēju ir vairāku līmeņu attīrīšanas sistēma. Putekļu konteinerā lielie gruži tiek atdalīti ar spēcīgu iesūkšanas jaudu, bet sieta filtrs nodala smalkākus gružus, piemēram, matus. Nākamajā līmenī koniskie cilindri smalkākos putekļus iegriež un novirza uz putekļu tvertni.
  • Sausā tīrīšana ar ūdens filtru nodrošina tīru gaisu, jo pat vismazākās putekļu daļiņas nonāk ūdens konteinera iekšpusē, kas garantē to nenokļūšanu atpakaļ telpā.

Tāpat jāpievērš uzmanība putekļu sūcēja jaudai, filtriem, trokšņa līmenim, svaram un tīrīšanas piederumiem – birstītēm un uzgaļiem. Jāatceras, ka mitrā uzkopšana tomēr būs jāveic pašiem!

 

Mitrās tīrīšanas putekļu sūcēji

Mitrās tīrīšanas funkcija, kā jau to norāda nosaukums, ir telpas mitrā uzkopšana. Šāda veida modeļi vienlaicīgi savāc putekļus un arī mazgā grīdu. Uzmanību jāpievērš putekļu savākšanas nodalījuma ietilpīgumam un šķidruma trauka tilpumam. 

Piedāvājumā ir arī sausā un mitrā tīrīšanas veida ierīces. Izvēloties šādu modeli, nepieciešams pievērst uzmanību tam, kādu virsmu tīrīšanai tas paredzēts. Domājot vienu soli uz priekšu, labāk izvēlēties modeli, kas piemērots izmantošanai visām virsmām, lai brīdī, kad tiks mainīts mājas interjers un iegādāts, piemēram, jaunu paklājs, nav jāraizējas par tā tīrību.

Modernākie modeļi ir aprīkoti tā, ka mazgāšanas šķidrums tiek izsmidzināts dziļi paklājā ar spiedienu un ar vakuuma palīdzību tiek izsūkts kopā ar izšķīdinātajiem netīrumiem nodrošinot izcilu tīrību.

Svarīgi: jāpievērš uzmanība: ja putekļu sūcējam ir mazgājamais Hepa filtrs, tiek aizturēti 99,99% putekļu un putekļu ērcīšu!

Izvēloties iepriekš aplūkotos putekļu sūcēju veidus, tīrīšanas darbus būs jāveic pašiem. Aizņemtajiem labāk izvēlēties ierīci, kas uzkopšanu veiks viņu vietā.

 

Putekļu sūcēji – roboti

Tās ir mūsdienīgas un inovatīvas ierīces, kas atvieglo mājas soli un ļauj uzturēt tīrību. Izvēloties putekļu sūcēju – robotu,  jāpievērš uzmanība tā funkcijām un paredzētajam tīrīšanas veidam.

Plaša sadzīves tehnikas izvēle interneta veikalā Xnet.lv ietaupīs laiku un sargās veselību, jo nav nepieciešams doties ārpus mājas, lai iepirktos. Lai putekļu sūcēja izvēle būtu vieglāka, izmanto meklēšanas filtrus un katrai precei pievienoto tehnisko specifikāciju, lai iepazītos ar visu svarīgo informāciju.