Skapis guļamistabai – izvēlamies piemērotāko veidu un izmēru

Viena no praktiskām mēbelēm, kas nepieciešama ikvienā mājoklī, ir kvalitatīvs un ietilpīgs drēbju skapis, kurā nereti uzglabājam ne tikai apģērbu un apavus, bet arī dažādas citas mantas. 

Noderīgs ceļvedis ar vērtīgiem padomiem, lai izvēlēto skapi guļamistabai

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Noderīgs ceļvedis ar vērtīgiem padomiem, lai izvēlēto skapi guļamistabai

Skapju piedāvājums veikalos un internetā ir ļoti plašs – modeļi atšķiras gan pēc to izmēriem un formām, gan arī materiāliem un dizainiem.

 

Lai palīdzētu arī Jums izvēlēties skapi savai guļamistabai, piedāvājam noderīgu ceļvedi ar vērtīgiem padomiem. 

 

Kā izvēlēties skapja veidu?

    • Viendurvju skapji – lieliski piemēroti nelieliem mājokļiem un telpām. Augsts skapis ar vienām durvīm aizņem mazāku platību uz grīdas, taču vienlaikus nodrošina pietiekami daudz vietas drēbju uzglabāšanai plauktos vai uz pakaramajiem un atvilktnēs.

    • Divdurvju skapji – šie ir populārākie skapji interneta veikala 220.lv pircēju vidū. Šāds dizains ļauj skapjus ērti novietot gan mazākās, gan lielākās telpās, to nepadarot pārblīvētu ar mēbelēm. Pieejami dažādi dizaina risinājumi, piemēram, ar plauktiem, atvilktnēm un zonu drēbju pakarināšanai (uzzināt vairāk).

    • Trīsdurvju skapji – tā kā šīs mēbeles aizņem jau vairāk vietas uz grīdas, šo risinājumu ieteicams izvēlēties plašākām telpām. Skapis ar trim durvīm derēs gan pāriem, gan ģimenēm, kam vajag vairāk vietas dažādu mantu uzglabāšanai.

    • Skapji ar bīdāmām durvīm – šis variants derēs dažādiem mājokļiem, it īpaši, telpām, kurās ir salīdzinoši maz vietas. Bīdāmās durvis, atšķirībā no veramajām durvīm, neprasa papildu platību skapja priekšā. Tāpat šāda dizaina skapji arī interneta veikalā 220.lv pieejami dažādos izmēros, ļaujot tos pielāgot katras istabas īpatnībām.

    • Skapji ar spoguļiem – šāda opcija noderēs ikvienā mājoklī, jo spoguļa virsmas durvis ne tikai nodrošinās to, ka Jums nevajadzēs atsevišķi pirkt spoguli, bet arī to, ka šāds risinājums vizuāli padarīs telpu plašāku, kas ir īpaši svarīgi mazās telpās.

 

Reklāma
Reklāma

Kā noteikt, cik lielu skapi varat pirkt?

Skapja lielumu visbiežāk izvēlamies, vadoties pēc savām vajadzībām, taču ne mazāk svarīgs ir arī pieejamās platības aspekts. Tādēļ, pirms iegādājaties mēbeles – gultu, galdu, stūra dīvānu vai skapi – vienmēr rūpīgi nomēriet, cik daudz vietas telpā varat atvēlēt šim objektam. Nozīme ir ne tikai platumam vai garumam, bet arī skapja dziļumam. 

    • Brīvā platība ap skapi – pērkot skapi, svarīgi padomāt ne tikai par mēbeles lielumu, bet arī brīvo vietu ap to. Lai arī aiz skapja, vai tā sānos parasti par šo aspektu nav jāuztraucas, uzmanība jāpievērš tam, vai skapja priekšpusē būs pietiekami daudz vietas, lai atvērtu durvis (ja tās nav bīdāmās) un izvilktu atvilktnes. Mērot savu istabu, ierēķiniet vienu papildu centimetru skapja platumam un papildu četrus centimetrus skapja augstumam, lai būtu droši, ka skapis patiešām iederēsies telpā. 

    • Skapja parametri – mērot skapi, svarīgs ir ne tikai tā augstums un platums, bet arī iekšējais un ārējais dziļums. Atcerieties, ka dziļums ietekmēs to, cik ērti varēsit iekarināt drēbes skapī. Izmēģiniet izmērīt to, cik daudz vietas platumā aizņem biezākais mētelis vai jaka, kad tas uzlikts uz pakaramā.

 

Kāda materiāla skapis ir labākais?

Daudzi pircēji vēlas saprast to, kurš skapja materiāls ir labākais, taču uz šo jautājumu ir grūti atbildēt, jo katram skapim var būt savas priekšrocības un trūkumi. Pērkot skapi interneta veikalā 220.lv, Jums ir pieejami modeļi no dažādiem materiāliem – plastmasas, MDP un MDT plātnēm, gobelēna, finiera, masīvkoka, metāla un stikla. Bieži vien viens skapis veidots no vairāku šo materiālu apvienojuma. Par skapja kvalitāti liecina ne tikai tā pamats, proti, durvis un sienas, bet arī furnitūra – eņģes, savienojumi, atvilktņu un durvju mehānismi.

 

Vēlaties iekārtot guļamistabu vai kādu citu telpu? Ienāciet 220.lv, kura piedāvājums ir plašs un daudzveidīgs! Gultas, skapji, krēsli, galdi, kumodes, plaukti, klasiskie un stūra dīvāni šajā interneta veikalā pieejami par lieliskām cenām, tādēļ katrs pircējs šeit atradīs ko sev piemērotu!