Putekļu sūcēju veidi: Ko par tiem der zināt?

Mājokļa uzkopšana nav aizraujošākais darbs pasaulē, taču neatkarīgi no tā, vai mums tas patīk vai nē, no šī uzdevuma izvairīties nevaram. Vienīgais, kas var palīdzēt atvieglot tīrīšanas darbus, ir praktiski piederumi un ierīces.

Putekļu sūcējs, iespējams, ir viens no vērtīgākajiem izgudrojumiem, kas palīdz uzturēt mājokli tīru ikdienā

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Putekļu sūcējs, iespējams, ir viens no vērtīgākajiem izgudrojumiem, kas palīdz uzturēt mājokli tīru ikdienā

Putekļu sūcēji ir neatņemamas ikviena mājokļa sastāvdaļas, un tie palīdz mums ātri un efektīvi atbrīvot grīdu, paklājus un arī citas virsmas no putekļiem, matiem, dzīvnieku spalvām un dažādiem citiem netīrumiem.

 

Putekļu sūcējs, iespējams, ir viens no vērtīgākajiem izgudrojumiem, kas palīdz uzturēt mājokli tīru ikdienā. Laikam ejot, ražotāji ir pielāgojušies patērētāju vēlmēm un vajadzībām, radot arvien jaunus putekļu sūcēju veidus. Par populārākajiem no tiem lasiet turpinājumā, un ceram, ka šī informācija Jums palīdzēs izvēlēties piemērotu putekļu sūcēju arī savam mājoklim (uzzināt vairāk). 

 

Slotas tipa jeb vertikālais putekļu sūcējs

Šie modeļi ir populāri un tiek bieži izmantoti daudzos mājokļos. Tie izceļas ne tikai ar iespaidīgu sūkšanas jaudu, bet arī pietiekami platu birsti, kas spēj aptvert plašu teritoriju. Ir pieejami modeļi gan ar maināmiem putekļu maisiņiem, gan arī tīrāmiem konteineriem.

 

Ņemot vērā to, ka gan motors, gan arī putekļu uzkrāšanas zona iebūvēta putekļu sūcēja kātā, šīs ierīces svars parasti ir lielāks nekā citiem modeļiem.

 

Slotas tipa putekļu sūcēji spēj veiksmīgi iztīrīt arī paklāju dziļākās šķiedras, atbrīvojot tās no netīrumiem. Tomēr vertikālie modeļi var nebūt tik parocīgi un viegli pārvietojami, kā, piemēram, klasiskie modeļi. Tāpat ar šo putekļu sūcēju nebūs tik viegli piekļūt zem mēbelēm un citām šaurām vietām. Tajā pašā laikā vertikālo putekļu sūcēju ir diezgan viegli uzglabāt, jo tas neaizņem daudz vietas.

 

Klasiskais jeb horizontālais putekļu sūcējs 

Ja meklējat putekļu sūcēju, ar kuru varēs viegli piekļūt zem gultas, kā arī pat aizsniegt augstas vietas, piemēram, virs skapja, šī būs īstā izvēle. Šo putekļu sūcēju dizaina raksturīgā īpašība ir tā, ka motors un putekļu uzglabāšana konteiners vai maisiņš atrodas atsevišķi no slotas, un šīs abas daļas savieno elastīga caurule.

 

Gan vertikālajiem, gan horizontālajiem putekļu sūcējiem pieejami modeļi, kas veic sauso vai slapjo virsmu uzkopšanu, vai arī nodrošina abus veidus. 

Reklāma
Reklāma

 

Viens no lielākajiem ieguvumiem, iegādājoties šādu modeli, ir tā salīdzinoši vieglā pārvietošana, jo putekļu sūcējam parasti ir riteņi, kā arī rokturis, kas ļauj ierīci pacelt un pārvietot, piemēram, uz otro stāvu. Izvelkamais vads ļauj ērti pieslēgt putekļu sūcēju elektrībai un brīvi pārvietoties pa telpu. Uzglabāšanas ziņā šie modeļi ir neparocīgāki, jo aizņem vairāk vietas uz grīdas. Jāpiemin, ka gan vertikālajiem, gan horizontālajiem putekļu sūcējiem pieejami modeļi, kas veic sauso vai slapjo virsmu uzkopšanu, vai arī nodrošina abus veidus. 

 

 

Bezvadu jeb akumulatora putekļu sūcējs

Šie modeļi pēc dizaina līdzinās vertikālajiem putekļu sūcējiem, taču tie ir aprīkoti ar kvalitatīviem akumulatoriem, kas nodrošina pietiekami ilgu darbību bez uzlādēšanas. Tie ir ideāli piemērotai ātrai mājokļa uzkopšanai, taču akumulatora putekļu sūcējiem parasti nav tik liela sūkšanas jauda, kā arī putekļu konteinera ietilpība ir salīdzinoši neliela.

 

 

Putekļu sūcējs – robots

Nav noslēpums, ka daudzi no mums ikdienā ir aizņemti, un mājas darbiem bieži vien neatliek laika. Taču laika trūkumam noteikti nevajadzētu būt par iemeslu netīrībai mājoklī. Šeit palīdzēt var mūsdienīgais putekļu sūcējs – robots, kas pats uzkops telpu, un Jums atliks tikai iztīrīt tā putekļu konteineru, kad nepieciešams. Ierīcei var uzstādīt dažādas programmas un izmantot citas funkcijas, kas atvieglo telpu uzkopšanu.

 

Rokas putekļu sūcējs

Šo modeli noteikti novērtēs tie, kam mājās ir mazi bērni vai dzīvnieki, jo kompaktais putekļu sūcējs ļauj ātri un ērti savākt dažādus gružus, drupačas, spalvas un pat smalkas stikla lauskas. Parasti darbojas ar lādējamu akumulatoru.

 

Šos iepriekš minētos putekļu sūcēju veidus Jūs plašā klāstā varat atrast interneta veikalā 220.lv, turklāt šeit pieejami arī citi piederumi, kas noderēs saimniecībā, tai skaitā šujmašīnas (meklēt šajā interneta veikalā), tvaika tīrītāji un daudzas citas preces.