"BlindArt" radītie skaistie pufi, spilveni un pat somas!

"BlindArt" ir sociālais uzņēmums, kas kopš 2007. gada caur radošiem procesiem iesaista cilvēkus ar nopietniem redzes traucējumiem unikālu un aizraujošu lietu radīšanā. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"BlindArt" šogad tirgū ir ieviesis inovatīvu dizaina produktu līniju "BurBur", kuras kolekcijā ietilpst interjera pufi, spilveni, dizaina somas, miega brilles, u.c. Šie produkti ir ražoti no inovatīva 3D auduma, ko ar rokām veido četras neredzīgās sievietes, līdz ar to tas ir sarežģīts un rūpīgs meistardarbs.

 

Auduma faktūras unikalitāte ir pamanāma pat ar aizvērtām acīm un rada asociatīvus stāstus par dažādu dabisko tekstūru esamību, tajā pat laikā radot futūristiskas sajūtas. "BurBur" maģija ir tajā, ka šis īpašais audums veido trīsdimentsionālo efektu, bez nekāda pildījuma vai palīgmateriāliem piešķirtās formas saglabāšanai, kā arī šos produktus ir iespējams mazgāt un kopt, nezaudējot savu īpašības. No dizaina un izstrādes viedokļa, tas ir liels izaicinājums, tāpēc var uzskatīt, ka "BurBur" produkti aizsniedz interjera un modes augstākās virsotnes, saglabājot praktisko aspektu. Iegādājoties "BlindArt" produktus, tiek palīdzēts attīstīt neredzīgo cilvēku talantus un iedvesmo radīt jaunus, aizraujošus projektus ar pievienoto vērtību.

 

Tēva dienas festivāla 2018 apmeklētājiem bija iespēja aptaustīt un atpūsties uz šiem skaistajiem "BurBur" pufiem. 

Reklāma
Reklāma

 

"BlindArt" radījuši arī aizraujošas un izglītojošas pasaku grāmatas pirmskolas vecuma bērniem, kuras ir sarakstījuši neredzīgie rakstnieki un ilustrējuši neredzīgie talanti no Strazdumuižas internātvidusskolas taktilās mākslas tehnikā. Grāmatu ilustrācijas ir arī taustāmas, kas bērniem ļoti patīk. Ieskatam: Blindart.lv

 

"BlindArt" piedāvā arī taktilās glezniecības meistarklases, kas attīsta redzīgo cilvēku iztēli un spēju iepazīt neredzīgo cilvēku ikdienu.