Sadzīves tehnika niķojas. Kā novērst bojājumu pašu spēkiem?

Sadzīves tehnika mūsu mājās atrodas visur, sākot no virtuves un vannas istabas un beidzot ar guļamistabu. Diemžēl mūsdienās vairums šo ierīču bojājas biežāk un iziet no ierindas ātrāk nekā pirms gadiem desmit.

Krāsns iekšpusē dzirksteļo? Rūpīgi iztīri krāsni, jo bieži vien vainīgi ir netīrumi un tauki, kas sakrājušies uz sienām un pamatnes.

FOTO: Shutterstock.com

Krāsns iekšpusē dzirksteļo? Rūpīgi iztīri krāsni, jo bieži vien vainīgi ir netīrumi un tauki, kas sakrājušies uz sienām un pamatnes.

Par laimi, ir ne mazums situāciju, kad meistaru nemaz nevajag aicināt palīgā, jo bojājumu iemesli novēršami pašu spēkiem.

Lasi tālāk un uzzini, kā salabot "buksējošu" veļas mašīnu, gludekli vai mikroviļņu krāsni.

 

Veļas mašīna
▪ Nevari atvērt durtiņas? Kādu brīdi pagaidi, un pēc 2–5 minūtēm šī problēma bieži vien atrisinās pati no sevis, un durtiņas iespējams dabūt vaļā.

▪ Veļas mašīnā lēkā un dārd? Iemesls var būt gan pārāk liels veļas daudzums, kas savēlies vienā kamolā, gan pietiekami nenostiprināta veļas mašīna. Pirmkārt, veļas mašīnu izslēdz un kādu brīdi nogaidi – mēdz gadīties, ka ūdenī veļas kamols pamazām atraisās. Otrkārt, ja pati mašīna, arī izslēgta, kaut mazliet sazvārojas, zem tās pabāz biezu salocītu auduma gabalu.

 

Gludeklis
▪ No gludekļa neplūst tvaiks? Ūdens tvertnīti rūpīgi iztīri no kaļķa nosēdumiem un tad uz brīdi ieslēdz maksimālo tvaicēšanas režīmu.

▪ Gludeklis neslīd pa audumu? Gludekļa apakšu notīri ar zobu pastu un mīkstu lupatiņu, bet mākslīgās šķiedras pārklājumu – ar alkoholā samitrinātu švammīti. Agrākos laikos piedeguma kārtu no gludekļa mēdza tīrīt ar sāli – uz auduma uzbēra sāli un tad ar mēreni karstu gludekli gludināja. Taču rupjais sāls mēdz atstāt švīkas uz mūsdienīga gludekļa pamatnes, tāpēc tas nav labākais variants.

Reklāma
Reklāma

 

Mikroviļņu krāsns
▪ Krāsns iekšpusē dzirksteļo? Rūpīgi iztīri krāsni, jo bieži vien vainīgi ir netīrumi un tauki, kas sakrājušies uz sienām un pamatnes.

▪ No ieslēgtas krāsns skan knakšķi un sprakšķi? Acumirklī izslēdz un pārliecinies, vai trauks vispār ir piemērots mikroviļņu krāsnij. Lai to pārbaudītu, ieliec krāsnī tukšu trauku un krāsni ieslēdz maksimāli uz 30 sekundēm. Ja trauks ir sasilis, tas nav piemērots šai krāsnij.

 

Avots: žurnāls "100 labi padomi"

Informācija no portāla Kasjauns.lv