5 aizraujošas idejas, kā iekārtot istabu zēnam

Ir pienācis laiks iekārtot vai remontēt istabu puikam? Padariet to par viņa mīļāko rotaļu vietu, vienlaikus nodrošinot arī ērtu zonu mācību procesam un naktsmieram. Iepazīstieties ar pieciem radošiem, bet ļoti vienkārši realizējamiem istabas iekārtojumiem!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Neliels piedzīvojums

 

Piedzīvojumi brīvā dabā noteikti ir katra mazā puikas patīkams notikums. Pārgājiens kopā ar visu ģimeni, tēvu un dēlu nakšņošana teltī vai siltās vasaras dienas pie vecvecākiem - ienesiet to bērnistabā! Izmantojot pelēko, balto un brūno toņu paleti, iespējams radīt kalnus. Bet, kā ar sauli? Ieviesiet to kalnu ainavā kā spilgtu akcentu! Pārveidot istabu par nometni mazajiem pētniekiem ir pavisam viegli.

Iedvesmai noskatieties šo video!

 

 

Supervaroņa guļamistaba

 

Pienācis laiks izglābt pasauli ar šo bērnistabas ideju! Fonā tumši zilas debesis, melnas ēkas un mazliet dzelteni akcenti kā gaisma ēku logos. Voilā! Satriecoša pilsētas ainava ir radīta un mazais supervaronis var doties slepenā pasaules glābšanas misijā, lecot no gultas mīkstā pufā vai uzrāpjoties droši uzstādītā vingrošanas sienā.

 

Brum, brum pa sienām

Vai jūsu mazais ķipars ir īsts auto fans, kura kolekcijā ir vairāki desmiti auto modelīšu? Viena no šī brīža top tendencēm ir ceļmala vai sacīkšu trase uz sienas. Jā, tieši tā - uz sienas! Izmantojot svaigas un enerģiskas krāsas apvienojumā ar stilīgiem šabloniem, istaba iegūs pavisam jaunu veidolu. Tā būs bērnistaba, kas ļauj nokļūt no punkta A līdz punktam B, traucoties ar ugunīgo Zibens Makvīnu vai draudzīgo Metriņu.

 

 

Reklāma
Reklāma

Kā ar sienu tīrību?

Bērniem pieskaroties sienai ar plaukstām, tā ātri vien kļūst netīra - dubļu pēdas, gardā ievārījuma nospiedumi un, protams, gadās arī pa kādai flomāstera švīkai. Ļaujiet bērniem izbaudīt bērnību un nesatraucieties par sienu tīrību! Laicīgi nodrošinot sienām papildu aizsardzību ar krāsu Sadolin EasyCare, kas, pateicoties jaunai tehnoloģijai, ir izturīga pret mazgāšanu un ir viegli kopjama, jūs iegūsiet pilnīgu sirdsmieru.

 

Toņu kombinācijas mūsdienīgā izpildījumā

 

Nevēlaties radīt bērnistabā konkrētu tēmu? Izmantojiet spilgtas un drosmīgas krāsas, kas palīdzēs atraisīt bērna fantāziju!

Pamēģiniet nokrāsot sienas šādās kombinācijās:

  • spilgti zils un oranžs;
  • dzeltens un laima zaļš;
  • zilganzaļš un balts;
  • piparmētru zaļš un pelēks.

Pēc sienu nokrāsošanas, dekorējiet galdu un plauktus ar papildinošu toni, kā arī iegādājieties pieskaņotus dekorus: spilvenus, paklāju rotaļu stūrim, mantu kastes u.c. Vairāk par krāsu kombinācijām bērnistabā lasiet šeit.

 

Ģeometriskas figūras

Kā akcents vienkrāsainām sienām var būt dažādas ģeometriskas figūras, piemēram, apļi vai kvadrāti. Dažādas idejas aplūkojiet, klikšķinot šeit! Tiem zēniem, kuri vēl apgūst lasīt un rēķināt prasmi, noderēs burtu un ciparu siena, lai mācību materiāls ir vienmēr “pa rokai”.

 

Radoša vide lieliem un maziem

Iekārtojot istabu zēniem, ņemiet vērā bērna intereses un atbilstoši tām izvēlieties interjera priekšmetus, piemēram:

  • futbola cienītāji priecāsies par melnbaltiem apļiem uz sienas, kas simbolizēs futbola bumbu;
  • basketbola mīļi labprāt uz sienas uzlīmēs Kristapa Porziņģa plakātu un piestiprinās basketbola grozu nelieliem iesildīšanās uzdevumiem;
  • multfilmu skatītāji gribēs, lai istabā atrodas ne viena vien iemīļotākā varoņa mīkstā rotaļlieta.

 

Ja mazais ziķeris jau ir paaudzies, ņemiet viņu talkā un kopā radiet pasakaināko istabas iekārtojumu! Lai izdodas realizēt arī vispārdrošākās ieceres!