Interjera dizaina pērles Latvijā un pasaules modes tendences 2017. gadā: FOTO

Mans nams ir mana pils! To iekārtojam tā, lai pašiem ir ērti un komfortabli. Tas nekas, ka dažkārt citiem interjera veidotāja domas lidojums šķiet pilnīgi netverams un nesaprotams. 

Foto no ss.lv sludinājuma. Televizora vietā ļoti nomierinoši ir skatīties arī uz veļasmašīnas griešanos.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no ss.lv sludinājuma. Televizora vietā ļoti nomierinoši ir skatīties arī uz veļasmašīnas griešanos.

Mājokli var iekārtot furristiski, taupīgi, moderni. Te - daži piemēri iedvesmai, kā to izdarīt. Ņem rokās otu un uz priekšu! 


Zūd laika izjūta! Klāt citplanētieši
Pavisam nesen sludinājumu portāla ss.lv lasītājus pārsteidza, iepriecināja un sašutināja kāda lietuviešu tipa dzīvokļa pārbūves vērienīgums. No pieticīgā divu istabu mājoklīša bija tapis futūristisks kosmiskais kuģis.

 
Dzīvokļa līdzīpašnieku Tālivaldis apgalvo, ka dzīvoklis patiešām ir īsts un joprojām gaida savu "atnācēju", atklāj portāls Kasjauns.lv Dzīvoklis pašlaik tiek tirgots, bet sākotnējā cena no 94 tūkstošiem eiro pazemināta uz 82 tūkstošiem eiro. Dizaina ideju autors ir pats Tālivaldis, kas ikdienā strādā jūrā.  

 

Lai arī sociālajos tīklos šis neparastais miteklis ir izpelnījies ļoti pretrunīgus vērtējumus, tomēr jāatzīst, ka par gaumi jau nestrīdas. Varbūt kādi pieticīgāku prātu tas iedvesmos uz kādu ekstravagantāku dizaina elementu savā dzīvoklī.

 

 

No vecmodīgā uz skandināviski atturīgo 
Vēl vienu vecmodīgu lietuviešu tipa dzīvokli mājīgā ligzdiņā ir pārvērtusi 26 gadus vecā jelgavniece Ance kopā ar draugu Reini, raksta www.Kasjauns.lv, kas kopā ar draugu Reini. Kopējās remonta izmaksas – 3750 EUR. „Šajās izmaksās ietilpst visi apdares materiāli, flīzes, tapetes, krāsas, lampas, vannas istaba (izņemot veļas mašīnu), klozetpods, dekoratīvie elementi skapjiem, virtuves iekārta (ieskaitot tvaika nosūcēju, plīti, cepeškrāsni, u.c.) „Ja remontam plāno ņemt strādniekus, rēķinies ar aptuveni dubultām izmaksām, kurās ietilps samaksa par darbu!” brīdina dzīvokļa saimniece.

 

 „Neēd tik daudz. Izvēlies vienu pamattoni visam dzīvoklim – ja dzīvoklis ir standarta „mazs-bet-vietas-pietiek-arī-kaķim-kurš-ir-kretīns” ar zemajiem griestiem, tad ņem gaišu krāsu, jo tumša krāsa Tevi nospiedīs, dzīvoklis regulāri būs tumšs, vizuāli šķitīs mazāks un Tu bildēs izskatīsies resns/a. Manā gadījumā dzīvokļa pamattonis ir balts. Koridoram, guļamistabai, viesistabai un virtuvei iztikām ar vienu spaini krāsas. Ja katrai istabai ņemsi savu toni, lai arī šķitīs, ka iztērēti tikai daži eiro vairāk, izšķiedīsi daudz vairāk naudas, jo būs daudz pārpalikumi – mums palika pāri aptuveni 150ml krāsas.”  
 

Nav izmantota arī populārā sienu apsūšana ar riģipsi, kas katru istabu samazinās par aptuveni 1m2.   Apdares materiāli nopirkti pavisam lēti, rūpīgi izpētot būvniecības veikalu atgriezumu groza piedāvājumu. “Facebook pērk/pārdod sludinājumu lapas ir pilnas ar lētu mēbeļu piedāvājumiem – izmanto to!,”  iesaka Ance.  Vecmodīgās mēbeles droši pārkrāsotas.  Koridora lampas karkass ir izveidots no „Tiger” veikalā nopērkamā augļu trauka. 

Reklāma
Reklāma

Aptuveni 200 eiro pāris ietaupījis, izlemjot neaplīmēt ar flīzēm vannas istabas sienas – tā vietā lietota grunts, izlīdzinošā špaktele, nobeiguma špaktele, gruntskrāsa un visbeidzot mitruma izturīga krāsa. Izlietne ar interesanto dizainu un tās uzstādīšanai nepieciešamais izmaksājis ap 50 eiro. 


Topa krāsa ir zaļā

Bet kādas tendences mājokļa labiekārtošanā 2017. gadā prognozē dizaina firmas pasaulē?
Viens no vadošajiem krāsu ražotājiem pasaulē “Pantone’s Color”, kas aktīvi iesaistās mājokļa interjera izstrādē, par šī gada krāsu ir paziņojis zaļo. Ipaši topā ir svaigi dzeltenzaļa krāsa jeb “ greenery", kas asociējas ar pavasara atnākšanu un jaunā sākumu. 

Kā ieviest savā mājoklī zaļo? Sākot no koši zaļām sienām un pat jumtiem, un beidzot ar dažādiem zaļiem interjera pieskārieniem. Zaļo var ienest mājoklī arī nelieliem, filigrāniem triepieniem, izvēloties dažus tumšākus toņus, dažus gaišākus, liekot lietā jauktus vairākus zaļā toņus un spilgtus kontrastus. Vienkāršākais veids, kā iekrāsot zaļo jūsu jau gatavajā mājoklī, ir ienest īstus zaļumus. Istabas augi ne tikai ienesīs mājā dzīvību vizuāli, bet arī attīrīs gaisu. 

Te dažas idejas mājokļa modernizēšanai.