Mūziķi Upmaņi-Holšteini: Tik labi, ka iRobots tiek zem bērnu gultām!

“Ar parasto putekļsūcēju tikt zem bērnu gultām – tas bija visai sarežģīti, bet mūsu iRobots ir izgudrojis, kā tur ielīst un kā pēc tam tikt ārā,” priecīgs par ģimenes jauno darba rūķi - iRobot Roomba 980 - ir mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis, kam skatuves vārds ir Goran Gora. 

Ja ir divi bērni ģimenē, iRobot ir baigais pluss! Vērtīgs darba rūķis, teic mūziķis Goran Gora.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Ja ir divi bērni ģimenē, iRobot ir baigais pluss! Vērtīgs darba rūķis," teic mūziķis Goran Gora.

 

Mūziķu ģimenē aug divas atvases – meita Ronja (2,7 gadi) un dēls Ezra (2 mēneši). Viņiem ir arī kaķis Tunka, kas, tiesa, no iRobot baidās. “Pirmajās dienās, kad tikām pie iRobota, man bija līdzīgas sajūtas, kā pirmajās dienās, kad ģimenē ienāca kaķis – stāvēju un skatījos, kā brauc robots - radošam cilvēkam grūti iedomāties, kā tas izgudrots, kā aprēķina, kur telpā braukt, kā orientējas. Man tā ir raķešzinātne!” smejas mūziķis Jānis Holšteins-Upmanis. Viņš slavē iRobot Roomba 980 par to, ka ir ļoti ērti iztīrāms. “Ja kādreiz robotiņš ko ierij un apstājas, tad ir ļoti vienkārši no netīrumiem atbrīvot”.

irobot roomba goran gora

Kamēr iRobot “Roomba 980” uzkopj grīdas, mūziķu Holšteinu-Upmaņu ģimene albumos sakārto bildes.

“Jāatzīst, ka šāds darba rūķis, kāds ir iRobots, ievelk slinkumiņā!” smejas Jānis, “Iepriekš par mājas sūknēšanu ar putekļsūcēju biju atbildīgs es, tagad putekļsūcēju rokās paņemu reti.” Māra stāsta, ka meita Ronja baiļojas no putekļsūcēja, savukārt ar “Brumbrumu” - tā robotiņu iesauca meita - jau izveidojies rituāls – kad Māra ar bērniem iet pusdienās pie vecmāmiņas, kura dzīvo blakus dzīvoklī, uz galda tiek sacelti krēsli un ieslēgts iRobots. “Kamēr mēs pusdienojam, grīda jau uzkopta. Smejamies, ka pusdienošanas laikā mūsu mājās strādā kalpone!” smejas Māra. Jānis piebilst, ka pēc iRobota savāktā netīrumu daudzuma ir bijis pārsteigts, cik diendienā uz grīdas patiesībā sakrājas putekļu. “Uz aci šķiet, ka māja tīra, ieslēdz iRobotu, un jābrīnas, cik tomēr daudz putekļu tas atradis!” stāsta mūziķis. 

Reklāma
Reklāma
irobot

“Mums mājās ir pāris paklāji, ar ko iRobot cīnās – sastumj kaudzītē, jo, šķiet, ir pārāk plāni, lai varētu uz tiem uzbraukt. Tāpēc, ieslēdzot "Brumbrumu", labāk šos paklājus paceļam,” stāsta Māra Upmane-Holšteina. Iepazīstoties ar robotu, kas uzkopj māju, mazā Ronja mēģinājusi tam pavēlēt - uzkāpusi kur augstāk un norādījusi virzienu, kurp nu tagad tam jābrauc. Khm, bet robots šādām pavēlēm gan nav klausījis.

www.irobot.lv

Foto: Artūrs Martinovs