Fēns noder ne tikai matu un kaķu žāvēšanai. Vēl 6 veidi fēna izmantošanai saimniecībā

Prakstiski ieteikumi sadzīves uzlabošanai, kur vēl var izmantot sieviešu matu fēnu. Šķiet, ka bez šī priekšmeta saimniecības lietu arsenāls nav pilnīgs. 

Neaizvietojams saimniecībā - fēns

FOTO: Shutterstock.com

Neaizvietojams saimniecībā - fēns



Likvidē karstu priekšmetu radītos plankumus uz tumšam mēbelēm. Ja gadās uzlikt karstu katlu vai tikko pielieti kafijas kannu uz tumša koka galda, tad uz tā tad uz tā paliek gaišs plankums, ko grūti, pat neiespējami likvidēt. Izklaisās paradoksāli, bet šajā gadījumā pret karstumu palīdz karstums. Pieliec pie plankuma fēnu un pūt virsū karstu gaisu. Vairumā gadījumu gaišas plankums atkal pārvēršas tumšā.  


Padzen laputis no istabas augiem. Ja augu lapas kļuvušas lipīgas, varbūt par ar aci var ieraudzīt utis, tad puķu podu ar augu aiznes uz vannas istabu, turot virs vannas, uzmanīgi pagriez ieslīpi un pūt karstu gaisu. Utis vai nu pašas lēks vai iekristīs vannā.

 

Iznīcina kodes pašā saknē. Kodes mēdz sadēt oliņas tīrīšanai visai nepieejamas vietās, piemēram, stūros un smalkās rievās. Šādos gadījumos aizdomīgās vietas rūpīgi appūt ar karstu gaisu — oliņas karstumā nobeigsies.


Izlīdzina un pieplacina paklājus. Locījuma vietas un uzlocījušos stūrus sintētiskiem paklājiem un paklājiem ar gumijas pamatni vislabāk var izlīdzināt un pieplacināt, ja locījuma vietas un stūrus pietiekami ilgi apstrādā ar karstu gaisu no fēna.
 


Atlīmē etiķetes. Daudzi etiķešu un uzlīmju ražotāji izmanto šķīstošu līmvielu. Ja to pietiekami sasilda, tā izšķīst un etiķeti no burkas, pudeles un citiem priekšmetiem var noņemt tā, ka pat nepaliek līmes pēdas. Šim nolūkam lieliski der fēns.
 

Reklāma
Reklāma


Nopūšu putekļus no radiatoriem. Fēns ir ideāls darbarīks, lai atbrīvotu radiatorus un to starpas no putekļiem. Lai tie neaizlidotu pa visu telpu, pirms tam uz grīdas izklāj mitrus dvieļus. 

 

Padomi no žurnāla  "100 Labi Padomi"