Lai tava auto "sirds" pukst mūžīgi

Ziema, mūsu platuma grādos, nav nekāds pārsteigums un, lai arī diena paliek īsāka, un laiks krietni vēsāks, tā sniedz milzum daudz prieka gan lieliem, gan vēl jo vairāk - maziem.  Bet ja kādā agrā, tumšā un aukstā darba dienas rītā, kad jāpaspēj nogādāt mazākos uz bērnudārzu vai skolu, bet pieaugušos uz darbu, tomēr automašīna nekādi nav iedarbināma, nākas secināt, ka akumulators, ir izlādējies un sasniegt vēlamo galamērķi nebūs nemaz tik vienkārši. 

Lai automašīnas akumulators nekad nepārstātu darboties tas, tieši tāpat kā pati automašīna, ir regulāri jāpārbauda.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai automašīnas akumulators nekad nepārstātu darboties tas, tieši tāpat kā pati automašīna, ir regulāri jāpārbauda.

Neviens nevēlas rītu sākt ar tik negaidītu un nepatīkamu pārsteigumu! 
Vēl vairāk – ja zināms kā parūpēties par akumulatoru un savlaicīgi novērst problēmu, par aukstu ziemas rītu, kurā nevarat iedarbināt savu automašīnu, varat aizmirst pilnībā un pievērsties svarīgākām rūpēm! 

 
Kas īsti ir akumulators un kāpēc tas ir tik svarīgs? 

Akumulators ir automašīnas ''sirds'', kura nodrošina visas pamatfunkcijas, piemēram, motora iedarbināšanu, atsevišķu elektrisko ierīču barošanu, kā arī palīdz ģeneratoram brīžos, kad tas netiek galā ar pārmērīgu slodzi.

 

Kā laicīgi izvairīties no nepatīkamiem pārsteigumiem?
Lai automašīnas akumulators nekad nepārstātu darboties tas, tieši tāpat kā pati automašīna, ir regulāri jāpārbauda. Atcerieties, ka vairumā gadījumu neapmierinoša akumulatora darbība ir saistīta ar automašīnas tehniskajām problēmām vai nepareizu tās ekspluatāciju. 


Lai Jūsu automašīnas ''sirds'' kalpotu ilgāk, tā ir jāpārbauda vismaz divas reizes gadā - rudenī un pavasarī. Papildu pārbaude ir nepieciešama jau pēc pirmā neveiksmīgā motora iedarbināšanas mēģinājuma. 

 

Kā pareizi izvēlēties akumulatoru?

Reklāma
Reklāma

Mūsdienīgais aprīkojums ar daudzajām elektroierīcēm nepārprotami uzlabo braukšanas prieku un komfortu, tomēr tas ietekmē arī akumulatora izvēli. Ierodoties servisa centrā pēc akumulatora, ļoti svarīgi ir sniegt pārdevējam pēc iespējas plašāku informāciju par savu transporta līdzekli un braukšanas paradumiem.
Speciālisti palīdzēs Jums veikt pareizo izvēli jauna akumulatora iegādei, kā arī labprāt pārbaudīs jau esošo akumulatoru arī profilaktiskos nolūkos pirms nākamās sezonas! 

Pirelli Key Point servisa speciālisti iesaka pasaules slaveno akumulatoru Duracell, kas nodrošina maksimālu veiktspēju un drošu auto iedarbināšu jebkādos apstākļos! 


Ar rūpēm par Jūsu automašīnu un vidi!
Atcerieties, ka 99% gadījumu akumulatoru var izmantot otrreizējai pārstrādei. Tāpēc nekādā gadījumā to nevajadzētu atstāt kaut kur brīvā dabā, bet izmest speciāli šim nolūkam domātajos konteineros, jo akumulators satur bīstamas toksiskas vielas, kas, nokļūstot apkārtējā vidē, var nodarīt nopietnu kaitējumu dabai. 
Utilizācijas problēmas risinājumam Pirelli Key Point centri piedāvā īpašu akciju: atnesot veco akumulatoru, Jūs saņemsit 10% atlaidi jauna iegādei!