Padomi, kā izvēlēties gultas veļas komplektu

Mūsdienās arvien vairāk cilvēku pievērš īpašu uzmanību sava miega kvalitātei. Nav arī grūti saprast, kāpēc tas tā ir — miegs ļoti būtiski ietekmē mūsu organismu. Ir taču patīkami labi izgulēties un sākt jaunu dienu možam un enerģiskam. 

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Lai miegs tiešām būtu patīkams, ir nepieciešams parūpēties par pāris svarīgām niansēm. Viena no tām — augstas kvalitātes gultas veļa. Mūsdienās gultas veļas ražotāji piedāvā ļoti plašu gultas veļas klāstu, tāpēc izdarīt pareizo izvēli var būt patiešām grūti. Ja vēlaties padarīt savu izvēli vieglāku, tad pievērsiet uzmanību mūsu sniegtajiem padomiem.

 

Lai izvēlētos jums piemērotāko gultas veļas komplektu, ir jāņem vērā pāris lietas: sezona, vecums un personiskās vēlmes. Šie ir svarīgākie faktori, kuriem jāpievērš uzmanība, lai jūs patiesi būtu apmierināts ar savu izvēli.

 

Gadalaiks

Gadalaiks — iespējams vissvarīgākais kritērijs, kas jāņem vērā, izvēloties gultas veļas komplektu. Protams, jums nav jāpērk atsevišķs komplekts katram gadalaikam, tomēr arī nekaitēs, ja jums būs pāris veļas komplekti gada siltākajiem mēnešiem un pāris — rudenim un ziemai. Satīns un zīds ir ideāli piemēroti siltajam laikam. Šie materiāli saglabā patīkamu siltumu, bet tajā pašā laikā neļauj ķermenim pārkarst. Turklāt abi šie materiāli ļauj iztvaikot mitrumam, tāpēc pat karstākajās vasaras naktīs varēsiet gulēt labi. Kas būtu piemērotākais vēsajai sezonai? Protams, rudenī un ziemā mēs visi alkstam pēc siltuma un maiguma. Tam lieliski piemēroti ir augstas kvalitātes vilnas un kokvilnas palagi — abi materiāli ieskauj patīkamā maigumā un neļauj salt pat aukstākajās naktīs. Neviens cits materiāls šādu komfortu nedos.

 

 

Vecums

Reklāma
Reklāma

Izvēloties gultas veļu, būtu jāņem vērā arī personas vecums, kam šī gultas veļa paredzēta. Piemēram, bērniem un jauniešiem ideāli piemēroti ir zīda vai satīna palagi, kamēr vecāka gadagājuma cilvēkiem piemērotāki būs vilnas palagi. Vilnas gultas veļa prasa rūpīgāku kopšanu, tomēr jāatzīmē, ka tā arī uzlabo pašsajūtu. Izrādās, ka vilnas palagi masē, stimulē asinsriti un samazina locītavu sāpes. Tikmēr zīda un satīna palagiem piemīt vieglums, pievilcība un izturība. Tie ir viegli kopjami un der jebkurā gadalaikā — viss, kas vajadzīgs bērniem un jauniešiem.

 

 

Personiskās vēlmes

Pērkot gultas veļu, nevajadzētu ignorēt savas personiskās vēlmes. Pērciet gultas veļu, kam ne tikai piemīt nepieciešamās īpašības, bet kas arī labi izskatās. Mēs garantējam, ka tad jūsu miegs būs daudz saldāks. Tāpat neaizmirstiet par krāsu ietekmi uz cilvēku, kas jau sen ir pierādīta. Piemēram, ja jums bieži mēdz būt slikts garastāvoklis, tad, nopērkot gultas veļu košās krāsās, jūsu oma varētu būtiski mainīties.

 

 

Katram cilvēkam ir atšķirīgas prasības un vēlmes — arī attiecībā uz gultas veļu, tomēr ir vērts ņemt vērā visus šos padomus un padarīt savu izvēli vieglāku.