Ja mājās uzrodas jauns ģimenes loceklis - mājdzīvnieks

Uzrodoties mājās kustīgam un dzīvam kucēnam, tas ir sākums jaukai ģimenes vēsturei. Lai viss noritētu labi, nepieciešams pievērst uzmanību atsevišķiem svarīgiem aspektiem. Ierodoties jaunās mājās, kucēns vispirms iepazīstas ar jauniem ģimenes locekļiem un apkārtējiem apstakļiem, kuros viņš dzīvos un attīstīsies. Parasti adaptācijai jaunās mājās kucēnam nepieciešama viena, divas dienas. Ja viņu pieņems mierīgi un labsirdīgi, kucēns ātri atradīs sev iemīļotas vietas, kurās viņš jutīsies pietiekami komfortabli.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Ierašanās jaunajā mājā

Suns – bara dzīvnieks. Mazs kucēns meklē iekšējo balansu stabilitātē un bara hierarhijā. Tāpēc kucēnam jāsaprot, ka viņa jaunajā barā dominē cilvēks. Kucēnu nepieciešams sveicināt ar maigumu, lai viņam rastos pārliecības sajūta. Tajā pat laikā vajag precīzi noteikt, kas kucēnam ir aizliegts. Tādā veidā netiks izjauktas uzticamas attiecības, kuras ar laiku izveidojas starp suni un saimnieku.

  

Harmonisks augšanas periods

Laiks starp dzimšanas momentu un augšanas perioda beigām – tas ir pietiekami intensīvs kucēna attīstības periods. Šajā periodā pareiza ēdināšana ir ārkārtīgi svarīga, lai  nodrošinātu viņa līdzsvarotu augšanu un novērstu veselības problēmas. Ēdināšana, saimnieka uzmanība un ērta guļvieta ir ļoti svarīgi kucēnam. Viens svarīgs noteikums, kas vienmēr jāatceras, ir tas, ka kucēns nedrīkst ēst pārāk daudz vai pārāk maz un nekādā gadījumā nedrīkst dot viņam pārāk daudz kārumus, lutinot viņu.

  

Barību vajadzētu izvēlēties atkarībā no suņa izmēra

Pēc atšķiršanas no mātes, apēstās barības daudzumam būtu jāmainās atkarībā no kucēna vecuma. Turpmāko nedēļu pēc atšķiršanas nepieciešams nodrošināt kucēnam četras ēdienreizes dienā, pēc tam nepieciešams pāriet uz trim, bet 6-10 mēnešu vecumā uz divām ēdienreizēm dienā. 

Proteīni, tauki, ogļhidrāti, vitamīni, minerālvielas, mikroelementi… Katra barības viela racionā spēlē savu lomu. Pārlieku liels daudzums, lietojot kādu no barības vielām, vai to trūkums var būt vienlīdz graujošs kucēna veselībai. Piemēram, kalcija nepieciešamība lielo šķirņu kucēniem ir augstāka, kā mazo šķirņu kucēniem.

  

Rūpes visas dzīves garumā

Kucēna vecumā, augšanas periodā, kā arī pieauguša suņa dzīvē ārkārtīgi svarīgi uzturēt tuvas attiecības ar īpašnieku un citiem ģimenes locekļiem. Katram kucēnam un pieaugušam sunim mājās jābūt atbilstošai teritorijai un viņu prasībām piemērotai guļvietai. Sunim jānodrošina iespēju kustēties, kopējas nodarbības un piemērotu barību. Regulāras vizītes pie ārsta nodrošina labu veselību un vecumu bez rūpēm.

Reklāma
Reklāma

 

 


Raksts publicēts sadarbībā ar "Royal Canin"

"Royal Canin" piedāvā barību, kas izgatavota no rūpīgi atlasītām, kvalitatīvām sastāvdaļām un satur visas nepieciešamās uzturvielas.

Par uzņēmumu:

"Royal Canin" dibināts 1967. gadā Francijas dienvidos un nu jau vairāk kā 40 gadus piedāvā augstvērtīgu barību suņiem un kaķiem. Pamatojoties uz gadu gaidā gūto pieredzi un ilggadējo sadarbības partneru – dzīvnieku audzētāju un veterinārārstu – pētījumiem, "Royal Canin" izgatavo barību suņiem un kaķiem, ņemot vērā to šķirni, lielumu un svaru, vecumu un dzīvesveidu.

Barību sastāvs tiek pielāgots atšķirīgajām suņu un kaķu vajadzībām, nodrošinot tos ar nepieciešamo uzturvielu daudzumu. "Royal Canin" barību raksturo pieci nešķirami pamatelementi: zināšanas un cieņa, nepārtraukta attīstība, veselīgs uzturs, kvalitāte un drošums, labvēlīga ietekme uz veselību.