Vienkāršs risinājums mājokļa drošībai

Drošības sajūta ir viena no galvenajām pamatprasībām cilvēka ikdienā, lai nodrošinātu sev komfortablu un pilnvērtīgu dzīves veidu. Drošību un kārtību valstī regulē likuma normas, un par to ievērošanu rūpējās daudzas instances, tostarp arī policija. Tomēr bieži vien galvenos priekšnosacījumus savai drošībai varam nodrošināt tikai mēs paši, savlaicīgi parūpējoties un ievērojot noteiktus ikdienas drošības pasākumus savā dzīvē.

Pilnīgu drošību un mieru jūsu mājās var garantēt apsardzes signalizācija, kas rūpēsies par jūsu drošību arī tad, ja paši būsiet mājās. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pilnīgu drošību un mieru jūsu mājās var garantēt apsardzes signalizācija, kas rūpēsies par jūsu drošību arī tad, ja paši būsiet mājās. Publicitātes foto.

Diemžēl mūsdienās ir pamatots iemesls pastiprināti domāt par savu drošību, un jāsāk ir ar sevi. Runājot tieši par mājokļu drošību, mūsu pieredzes rāda, ka nevajag pārāk zemu novērtēt vecos labos padomus par vienmēr aizslēgtām ārdurvīm, drošu atslēgas glabāšanas vietu (ne jau zem kājslauķa), pārbaudītām logu un durvju slēdzenēm, neturēt no ārpuses redzamās vietās vērtīgus priekšmetus un neziņot sociālajos tīklos par saviem ceļojumu plāniem un prombūtni no mājām. Tie ir pamatnosacījumi, ko ikdienā jāievēro un jāatceras.

 

Tomēr lielākā daļa cilvēku pret to izturas diezgan pavirši, tāpat kā paļaujas uz sabiedrībā eksistējošiem mītiem par drošību. Piemēram, par to, ka, dzīvojot augšējos stāvos, esi vienmēr drošībā. Tomēr nav nepieciešams alpīnista ekipējums, lai pa daudzstāvu dzīvojamās ēkas balkoniem pārvietotos no stāva uz stāvu. Visaugstākajā riska zonā ir tieši augšējie stāvi, ir bijuši pat gadījumi, kad no bēniņiem izzāģē griestos caurumu un iekļūst dzīvoklī. Tāpat arī nikns suns jūsu mājoklī nav šķērslis ļaundariem, jo lielākā daļa ielaušanos tiek plānotas iepriekš un suni var apmānīt ar kādu našķi un viegli iemidzināt.

Nevajag pārāk zemu novērtēt vecos labos padomus par vienmēr aizslēgtām ārdurvīm, drošu atslēgas glabāšanas vietu (ne jau zem kājslauķa), pārbaudītām logu un durvju slēdzenēm, neturēt no ārpuses redzamās vietās vērtīgus priekšmetus un neziņot sociālajos tīklos par saviem ceļojumu plāniem un prombūtni no mājām. 

Pilnīgu drošību un mieru jūsu mājās var garantēt apsardzes signalizācija, kas rūpēsies par jūsu drošību arī tad, ja paši būsiet mājās. Diezgan bieži ir novēroti gadījumi, kad zaglis uzdarbojas naktī, kamēr mājinieki guļ. Jo īpaši aktuāli tas ir vasarā, kad mēdzam gulēt pie atvērtiem logiem. Apsardzes signalizācijai var izvēlēties režīmu “mājās”, kas ļauj aktivizēt signalizāciju cilvēkiem uzturoties savā īpašumā, kad signalizācija strādā tikai uz ieejas durvīm, logiem vai, piemēram, ir aktivizēta pirmajam stāvam.

 

 

Signalizācija savā ziņā veic arī preventīvu funkciju, jo mājoklī uzstādīta signalizācija mazina zagļu interesi tur ielauzties. Valsts policijas dati liecina, ka 82 % gadījumu tieši mājoklī uzstādīta apsardzes signalizācija traucē izdarīt zādzību īpašumā un 43 % gadījumu tieši mājokļa apsardzes signalizācijas ieslēgšanās izjauc zādzības mēģinājumu.

 

Tomēr signalizācija un apsardze mājokļiem nav tikai aizsardzība pret zagļiem. Signalizācijas sistēmas ir aprīkotas ar dūmu detektoriem, kas brīdinās mājas iedzīvotājus par piedūmojumu, bet, ja saimnieka nav mājās, tad apsardzes centrālā vadības pults saņems signālu un nekavējoties nosutīs uz mājokli apsardzi, lai noskaidrotu, kas noticis, un nepieciešamības gadījumā sniegtu palīdzību. Pie signalizācija sistēmas iespējams pieslēgt arī mitruma detektorus. Tas noteikti ir aktuāli tiem mājokļiem, kur pastāv draudi pagrabu applūšanai, vai arī mājokļos, kur  negodprātīgi kaimiņi mēdz nopludināt griestus. Tāpat arī apsardzes signalizācijai iespējams pievienot gāzes noplūdes detektorus u.c. iekārtas.

 

Reklāma
Reklāma

 

Signalizācijas sistēmas sniedz arī papildu kontroli - piemēram, iespēju saņemt īsziņu uz mobilo telefonu par notikumiem mājoklī. Tas ļauj pārliecināties, ka signalizācija ieslēgta vai arī ka bērni atgriezušies no skolas, vai arī saņemt signālu, ja jūsu prombūtnes laikā mājoklim pārtrūkusi elektrības padeve, kā rezultātā tiek pārtraukta apkure, atkūst ledusskapis u.tml. Saņemot šāda veida paziņojumu, jūs varat ātrāk novērst iespējamās neērtības.

 

Inovatīvs pakalpojums, ko piedāvā KOBLENZ DROŠĪBA ir SOS - taustiņš, ar kā palīdzību apsardze pāris minūšu laikā ierodās klienta iepriekš norādītā objektā.  Izsaucot apsardzi ar šī pakalpojuma palīdzību apsardze ierodas automātiski pēc adreses, kas reģistrēta uz noteiktā telefona nummuru. Šāds pakalpojums var jums palīdzēt situācijās, kad savas mājas tuvumā sajūtiet iespējamos apdraudējumus, kā arī var būt ērts un ātrs problēmas risinājuma veids, ja bērni ziņo par iespējamu bīstamu situāciju mājās.  Ar viena taustiņa spiedienu, jūs izsauciet apsardzi uz savu māju, lai pārbaudītu situāciju.  

 

KOBLENZ DROŠĪBA ir viena no lielākajām un pieredzējušākajām apsardzes kompānijām Latvijā ar vairāk nekā 20 gadu pieredzi šai jomā, tādēļ pie mums strādā tikai profesionāli darbinieki, un mēs savā darbā izmantojam modernākās tehnoloģijas, kas palīdz ātri un efektīvi rūpēties par jūsu drošību un vienmēr būt soli priekšā notikumiem. 

 

Zvaniet 8444, lai noskaidrotu vairāk par piemērotāko drošības risinājumu jūsu mājoklim. 

 

Biroja adrese: Mūkusalas iela 25, Rīga, LV-1004, Latvija, (+371) 6 7784 333

 

Klientu centra informatīvais tālrunis 8444 vai (+371) 6 7784 343; (+371) 2 8655 500 

info@koblenz.lv

 

Ieskaties: www.koblenz.lv