Saistībā ar gaidāmajām brīvdienām policija vērš uzmanību uz mājokļa drošības jautājumiem

Priekšā gaidāmas garas brīvdienas, kuras nereti zagļi izmanto, lai pastrādātu zādzības, tādēļ policija aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un parūpēties par sava mājokļa drošību. Nereti zagļi izmanto laiku, kad ir garas brīvdienas un daudzi iedzīvotāji devušies atpūsties ārpus savām mājām.

Ēkās, kurās nedzīvojat patstāvīgi, neatstājiet vērtīgas mantas - dažādus dārgus instrumentus, darbarīkus un dārza apstrādes tehniku.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Ēkās, kurās nedzīvojat patstāvīgi, neatstājiet vērtīgas mantas - dažādus dārgus instrumentus, darbarīkus un dārza apstrādes tehniku.

 

 

Dodoties prom, vairākkārt pārliecinieties par to, ka atstājot savu mājokli, vienmēr aizverat visus logus - neatstājiet tos arī vēdināšanas režīmā. Kā arī pārliecinieties, ka izejot no mājokļa esat aizslēdzis durvis. 

 

Interesanti, ka katrs ceturtais iedzīvotājs, kura mājoklis ticis apzagts, atstājis to brīvai piekļuvei zagļiem, neaizslēdzot durvis vai atstājot atvērtu logu.

 

Lai gan lielākajai daļai māju ir durvju kodi, tie tomēr nevar dzīvokļus pilnībā pasargāt no zagļiem. Tādēļ katram vajadzētu rūpēties par sava mājokļa drošību, vienmēr aizslēdzot durvis arī pat tad, ja atrodaties mājās. Īpaši piesardzīgiem un vērīgiem ir jābūt tiem iedzīvotājiem, kuru dzīvoklis atrodas mājas pirmajā stāvā.

 

Ēkās, kurās nedzīvojat patstāvīgi, neatstājiet vērtīgas mantas - dažādus dārgus instrumentus, darbarīkus un dārza apstrādes tehniku. Tāpat ēkās ieteicams ierīkot signalizāciju, kā arī labu kaimiņattiecību gadījumā, vienoties ar kaimiņiem par īpašuma uzraudzību jūsu prombūtnes laikā un palūgt pievērst lielāku uzmanību jūsu mājoklī notiekošajam.

Reklāma
Reklāma

 

Taču, ja tomēr notikusi zādzība vai nesankcionēta iekļūšana jūsu dzīvoklī vai īpašumā, nekavējoties par to ziņot policijai. Informējiet arī savus kaimiņus, lai pasargātu viņus no iespējamām zādzībām.

 

Dzīvesvietas drošības uzlabošana par 100% jūs nepasargās no zādzības, taču būtiski apgrūtinās zagļa „darbu” un palielinās jūsu drošību. Pārliecinieties, vai jūsu mājoklis ir drošs pret zādzībām.

 

Kā portālu mammamuntetiem.lv informēja Valsts policijas preses pārstāve Ance Rozīte, Rīgas reģionā katru dienu vidēji tiek apzagti 5 mājokļi. 63% gadījumu zaglis dzīvoklī neuzturas ilgāk par 15 minūtēm. Visbiežāk garnadži nozog naudu, telefonus, datorus, fotoaparātus, rotaslietas, velosipēdus, ir gadījumi, kad tiek nozagtas pat mēbeles.