Kāda ir laba kaķu ķemme - un vai kaķus var cirpt?

Kaķu ķemmēšanai jāiegādājas divas ķemmes: viena ar retākiem, taisniem zariem un otra – ar biezākiem zariem.

Ja kaķa vilnai ir tendence velties, tā jāapstrādā ar speciāliem preparātiem (Anti tangles), kas nopērkami zooveikalos.

FOTO: Shutterstock.com

Ja kaķa vilnai ir tendence velties, tā jāapstrādā ar speciāliem preparātiem (Anti tangles), kas nopērkami zooveikalos.

Mājdzīvnieku preču veikalos var atrast abpusējas ķemmes, tādu ir ērti lietot. Ir arī tādas ķemmes, kurām ar īpašu mehānismu no sariem izstumj spalvas.

Vilnas uzbužināšanai vēl nepieciešama īpaša suka, ko pazīsi pēc četrkantīgās formas un uz augšu uzliektajiem zariņiem. Tie ir tievi un elastīgi.


Izstādes kaķus kopj profesionāļi, un tad līdzekļu klāstā vēl ir daži citi līdzekļi, piemēram, apmatojuma spīdumam. Tam par labu nāk arī ķemmēšana ar ķemmēm-cimdiņiem vai gumijas blokiem ar nelieliem regulāri izvietotiem izciļņiem, nevis sariem. Taču saru ķemmes būs efektīvāks palīgs. Kaķu ķemmes maksā ap 4 eiro.

Minčiem, kuri sevi rūpīgi nekopj, vilna saveļas kunkuļos arī uz vēdera.

Uzskata, ka kaķi pie ķemmēšanas jācenšas pieradināt no agrīna vecuma, tomēr nav dzirdēts, ka kāds mazais četrkājainais draugs, ja vien nav sabaidīts, atteiktos no iespējas tikt maigi ķemmētam un bužinātam. Ja kaķa vilnai ir tendence velties, tā jāapstrādā ar speciāliem preparātiem (Anti tangles), kas nopērkami zooveikalos.

Reklāma
Reklāma

Vai kaķi var cirpt?
Kaķiem vilna visbiežāk mēdz savelties pie auss pamatnes, ap galvu un padusēs. Minčiem, kuri sevi rūpīgi nekopj, vilna saveļas kunkuļos arī uz vēdera. Ja radušies savēlumi, tos vispirms mēģini izplucināt un izķemmēt. Ja izķemmēt nekādi neizdodas, savēlumi jāizgriež.

Kaķus var cirpt, izņemot šķirnes ar colorpoint krāsas apmatojumu (siāmieši, piemēram, kam apmatojums ataugs nevienmērīgi pigmentēts), taču šo darbu labāk uzticēt speciālistam. Kaķim necērp galvu, vaigu un uzacu ūsas, kā arī asti, izņemot, ja šajās vietās ir izveidojušies neizķemmējami savēlumi.

 

Avots: Jauns.lv, žurnāls "100 Labi Padomi"