Kādiem aspektiem pievērst uzmanību, izvēloties viedpulksteni?

Izmantojot viedpulksteni, Jūs iegūsiet vēl vienu viedierīci, kas palīdzēs Jums ikdienas gaitās. Tāpat kā parasti rokas pulksteņi, viedpulksteņi primāri palīdz sekot laikam, taču tajos ir vēl daudz un dažādu funkciju.
Vai zini, cik daudz funkciju spēj veikt viedpulkstenis?

FOTO: Publicitātes foto

Vai zini, cik daudz funkciju spēj veikt viedpulkstenis?

Viedpulksteņi var būt gan kā papildus ierīce, kas ļauj Jums izmantot viedtālruni, savienojoties ar telefonu, izmantojot WiFi vai Bluetooth, gan kā neatkarīga ierīce, ko var izmantot pašu par sevi. Ļoti daudzi viedpulksteņi aprīkoti ar neskaitāmām funkcijām, tāpēc turpinājumā lasiet, kam pievērst uzmanību, kad esat nolēmis iegādāties viedpulksteni sev vai kā dāvanu tuvajiem.

 

Svarīgākās viedpulksteņu funkcijas

 

  • Fiziskā sagatavotība un veselība

Varētu teikt, ka Garmin pulksteņi ir tieši sporta viedpulksteņu flagmaņi, jo tieši attīstoties GPS iekārtām, tika radīti pirmie Garmin viedpulksteņi. Tāpat neatņemamas ar veselību un fizisko sagatavotību saistītas funkcijas ir soļu skaitīšana un sirds ritma mērīšana. 

Nu jau tās ir uzskatāmas par neatņemamām viedpulksteņu funkcijām, jo vairums viedpulksteņu ir aprīkoti arī ar miega, asinsspiediena un ECG sensoriem, kas, protams, nav tik akurāti kā medicīniskās iekārtas, bet ļauj sekot vispārīgajai tendencei, dodot Jums labāku priekšstatu par savu fizisko un veselības stāvokli. Sirds darbības mērījumi tiek noteikti ar īpašiem optiskiem sensoriem, ar ko aprīkoti kā Garmin, tā Huawei viedpulksteņi.

 

  • Telefona atrašanās vietas noteikšana

Jo īpaši situācijā, kad Jums ir jāsteidzas, ir patiesi nepatīkami, ja nespējat atrast, kur atstājāt savu viedtālruni. 

Protams, ja dzīvojat kopā ar citiem cilvēkiem, var vienkārši pajautāt kādam ģimenes loceklim, lai Jums piezvana, tādējādi palīdzot atrast telefonu, taču, ko darīt, ja dzīvojat viens? Šādā situācijā viedpulkstenis ar funkciju “atrast telefonu” (no angļu valodas: “find my phone”), būs īpaši noderīgs. Izmantojot šo funkciju, viedpulkstenis aktivizēs zvana signālu Jūsu viedtālrunī, lai palīdzētu Jums to atrast.

 

  • Mūzikas atskaņotājs

Pieņemams, ka daudzi vēl aizvien atceras, ka pastāvēja tāda ierīce kā pārnēsājams mūzikas atskaņotājs. Attīstoties tehnoloģijām mūzikas atskaņotāji tika ieintegrēti viedtālruņos, bet tagad mūzikas atskaņotāji atrodami arī viedpulksteņos. Kas aizraujoši, mūziku iespējams klausīties ne tikai tad, kad jūsu viedpulkstenis savienots ar viedtālruni. Ja Jums šī funkcija ir ļoti svarīga, pievērsiet uzmanību tam, cik liela ir viedpulksteņa atmiņa, lai varētu tajā izveidot pietiekami lielu mūzikas ierakstu kolekciju, ko varēsiet klausīties savās bezvadu austiņās kā skrienot, tā pastaigājoties vai pārvietojoties sabiedriskajā transportā.

 

  • Zvanu saņemšana

Savienojoties ar Jūsu viedtālruni, lielākā daļa viedpulksteņu ļaus Jums pieņemt ienākošos zvanus, ļaujot veikt sarunu vai nu izmantojot bezvadu austiņas, vai viedpulksteņi iebūvētu mikrofonu un skaļruni. 

Labās ziņas ir tās, ka aizvien vairāk viedpulksteņi aprīkoti ar iespēju tajos pieslēgt e-SIM kartes, kas ļauj saņemt un veikt zvanus tieši no viedpulksteņa, bez savienojuma ar telefonu. Šāda funkcija dod iespēju atstāt telefonu mājās, kad vēlaties doties, piemēram, skrējienā, vai, ja gadījies atstāt telefonu mājās, Jums aizvien būs iespēja sazināties.

 

  • Paziņojumu saņemšana

Viedpulkstenis varētu būt viens no ērtākajiem rīkiem tieši tādēļ, ka tas vienmēr atrodas Jums uz rokas. Tā vietā, lai regulāri pārbaudīti viedtālruni, Jūs varat saņemt paziņojumus, ziņas un e-pastus tieši viedpulkstenī. Vairums viedpulksteņu ļaus ne tikai apskatīt paziņojumu, bet arī atbildēt uz to, izmantojot vienkāršas frāzes vai rakstot izmantojot vienkāršu tastatūru tieši viedpulkstenī.

Tāpat viedpulkstenis kalpo kā lielisks modinātājs, jo var pamodināt Jūs ne tikai ar skaņu, bet arī ar vibrāciju. 

Tas ir īpaši ērti, ja Jums un Jūsu otrai pusei atšķiras dienas ritms, bet Jūs vēlaties pamosties, netraucējot citiem.

 

  • Kritienu sensors un palīdzības izsaukšana

Varētu šķist, ka viedpulkstenis ir ierīce, kas vairāk piemērota tieši jauniešiem, bet arī senioriem, kas dzīvo vieni, viedpulkstenis var būt ļoti lietderīgs. Viedpulksteņi aprīkoti ar īpašiem sensoriem, kas spēj uztvert kritienus. Pēc kritiena pulkstenis dod signālu, un, ja pēc noteikta laika sprīža pulksteņa nēsātājs uz šo signālu nereaģē, pulkstenis automātiski izsauc palīdzību.

 

Kur atrast viedpulksteni?

Interneta veikals 220.lv piedāvā plašu viedpulksteņu klāstu, ļaujot izvēlēties starp dažādu ražotāju modeļiem plašā cenu un funkciju amplitūdā.