5 noderīgi padomi cepeškrāsns izvēlē

Skatoties kulinārijas raidījumus vai pētot dažādas ēdienu receptes ir skaidrs, ka dažu ēdienu pagatavošanai ir vajadzīga cepeškrāsns. Ja esat jaunas cepeškrāsns meklējumos, bet nevarat izlemt, kuru tad īsti izvēlēties, tad šis raksts ir domāts tieši Jums!
Cepeškrāsns pirkšana ir ilgtermiņa ieguldījums, kas atvieglo ikdienu un ļauj palutināt ģimeni ar daudzveidīgām maltītēm.

FOTO: Publicitātes foto

Cepeškrāsns pirkšana ir ilgtermiņa ieguldījums, kas atvieglo ikdienu un ļauj palutināt ģimeni ar daudzveidīgām maltītēm.

Cepeškrāsns funkcijas

Skaidrs, ka šo virtuves palīgu neizvēlamies vienai sezonai. Tas ir ilgtermiņa ieguldījums, kas atvieglo ikdienu un ļauj palutināt ģimeni ar daudzveidīgām maltītēm. Tādēļ, izvēloties jaunu cepjamo krāsniņu, ir vērts padomāt par tās funkcijām. Varbūt pašreiz tās nešķiet nepieciešamas, bet pēc diviem vai trim gadiem?

 

Tvaika funkcija ļauj sagatavot maltīti, saglabājot produktu uzturvērtību, tajā pašā laikā uzlabojot gan ēdiena garšu, gan tā tekstūru. Tvaika pievienošana nodrošina sulīga ēdiena pagatavošanu, kas ir nozīmīgi gan gaļas ēdieniem gan konditorejas izstrādājumiem.

Grils – funkcija, kas jebkurā gadalaikā sniegs iespēju pagatavot grilētus ēdienus un, baudot maltīti, atcerēties jaukākos vasaras piedzīvojumus.

Atkausēšanas funkcija ir svarīga aizņemtiem cilvēkiem, jo ne jau vienmēr no rīta atceramies izņemt no saldētavas produktus, kas būs vajadzīgi vakarā. Šī funkcija palīdzēs ātri atkausēt gaļu, dārzeņus vai citus produktus.

Pašattīrīšanās funkcija atvieglos cepeškrāsns uzturēšanu darba kārtībā, neieguldot lielas pūles, to regulāri tīrot.

Ieprogrammētās receptes piedāvā modernākās cepeškrāsnis, ļaujot pagatavot cepeti, picu vai kādu citu ēdienu.

Vadība jaunākajos modeļos parasti tiek kontrolēta elektroniski, tā ir iespēja izvēlēties nepieciešamo ēdiena gatavošanas laiku, mainīt temperatūru un gatavošanas režīma iestatījumus.

Taimeris novērš vajadzību pastāvīgi sekot līdzi ēdiena gatavošanas ilgumam, jo tas paziņo, kad maltīte ir gatava.

 

Cepeškrāsns novietojums

Galvenais, ko vajadzētu ņemt vērā, izvēloties vietu cepeškrāsnij, ir ergonomika. Skaidrs, ka cepeškrāsni, kas atrodas zem plīts nav iespējams uzcelt acu augstumā. Ir jānoliecas, lai pārbaudītu vai izceltu jau gatavo ēdienu. Taču, ja vēlaties bieži gatavot ēdienu cepeškrāsnī, tai vajadzētu atrasties acu augstumā, saudzējot Jūsu veselību. Ja virtuve ir pietiekami liela, tad var izvēlēties iebūvējamo cepeškrāsni. Šādā novietojumā tā būs arī droša, īpaši, ja mājās ir mazi bērni, kuriem tā vien gribas pataustīt gaismiņu ar pirkstiem.

Reklāma
Reklāma

 

Cepeškrāsns izmērs

Ja cepeškrāsni plānots iegādāties internetā, piemēram, interneta veikalā 220.lv, visērtāk izvēlēties piemērotāko ierīci, izmantojot meklēšanas filtrus. Nosakot pareizo garumu, augstumu un platumu, iespējams atlasīt piedāvātos modeļus un izvēlēties īsto. Ja virtuve ir maza, bet ļoti gribas iegādāties cepeškrāsni, tad var izvēlēties mini cepeškrāsni, kuru ērti var nolikt uz plaukta vai galda, tiesa, nedrīkst aizmirst par drošības noteikumiem. 

 

Elektroefektivitāte

Izvēloties jebkādu sadzīves tehniku, jāpievērš uzmanība ierīces elektroenerģijas klasei. 220.lv piedāvājumā atradīsiet A un B klases energoefektīvas cepeškrāsnis. Ja izvēlaties A klases modeli, jāatceras, ka A+++ modelis būs visenergoefektīvākais. 

 

Zīmols

Šis aspekts ir svarīgākais tādā gadījumā, ja vēlaties iegādāties konkrēta ražotāja preci, piemēram, tā var būt Samsung vai Electrolux cepeškrāsns. Ja zīmols nav svarīgākais rādītājs, tad labāk izvēlēties piemērotu virtuves palīgu, izvērtējot maltītes gatavošanai nepieciešamās funkcijas. 

 

Mūsdienu steidzīgajā ikdienā mikroviļņu krāsnis reizēm ir palīgi, bet brīžos, kad nav laika un tik ļoti gribas ēst, arī glābēji. Vienalga vai esat mājās vai darbā, mikroviļņu krāsnī ātri varat uzsildīt ēdienu un remdēt izsalkumu un tad jau var ķerties klāt pie nopietnākas maltītes gatavošanas. 

 

Interneta veikala 220.lv piedāvājumā atradīsiet ne tikai cepeškrāsnis un mikroviļņu krāsnis, bet arī citu sadzīves tehniku, kas atvieglos Jūsu ikdienu.