Veļas mašīna ar žāvēšanas funkciju – Plusi un mīnusi

No rīta ielikt veļas mašīnā netīro veļu, savukārt vakarā, pēc garas un smagas darba dienas, saņemt jau tīru un sausu veļu – vai tas neskan lieliski? Cilvēkiem, kas ikdienā izmanto veļas mašīnu ar žāvēšanas funkciju, tā ir realitāte. Veļas mašīna ar žāvēšanas funkciju apvīta dažādiem mītiem, tādēļ šajā rakstā esam apkopojuši šīs ierīces plusus un mīnusus – lasi un izlem, vai šī ierīce ir Tev piemērota!
Veļas mašīna ar žāvēšanas funkciju pamatīgi atvieglo ikdienu – lietotājam nav jāgaida brīdis, kad beidzies mazgāšanas cikls un jāizkarina veļa.

FOTO: Publicitātes foto

Veļas mašīna ar žāvēšanas funkciju pamatīgi atvieglo ikdienu – lietotājam nav jāgaida brīdis, kad beidzies mazgāšanas cikls un jāizkarina veļa.

Cilvēkiem, kas ikdienā izmanto veļas mašīnu ar žāvēšanas funkciju, tā ir realitāte. Veļas mašīna ar žāvēšanas funkciju apvīta dažādiem mītiem, tādēļ šajā rakstā esam apkopojuši šīs ierīces plusus un mīnusus – lasi un izlem, vai šī ierīce ir Tev piemērota!

 

Plusi

  • Darbojas tikpat efektīvi kā divas atsevišķas ierīces

Pretēji populāram uzskatam, ka veļas mašīnai ar žāvēšanas funkciju ir zemāka veiktspēja, lielākā daļa šādu ierīču darbojas tikpat efektīvi kā atsevišķa veļas mazgājamā mašīna vai veļas žāvētājs. Tā neatšķiras arī izmaksu ziņā - atšķirība ir tikai tajā, ka tā ir divi vienā.

  • Nepieprasa manuālu iesaisti

Veļas mašīna ar žāvēšanas funkciju pamatīgi atvieglo ikdienu – lietotājam nav jāgaida brīdis, kad beidzies mazgāšanas cikls un jāizkarina veļa. Tā vietā ierīce patstāvīgi pārslēdzas uz žāvēšanas režīmu un, atkarībā no modeļa, patstāvīgi nosaka arī piemērotāko mazgāšanas un žāvēšanas režīmu, lai veļa kalpotu pēc iespējas ilgāk. 

  • Neaizņem daudz vietas

Tā kā žāvētājs ir iebūvēts veļas mašīnā, ierīce aizņem mazāk vietu nekā tad, ja tiek iegādātas divas atsevišķas ierīces – veļas mašīna un veļas žāvētājs. Veļas mašīna ar žāvēšanas funkciju lieliski piemērota tiem, kam ir ierobežota dzīvojamā platība. Turklāt jāpiebilst, ka iegādāties vienu ierīci ir arī finansiāli izdevīgāk. 

  • Atbrīvojas no 99,9% mikrobu

Klasiskā veļas mašīna spēj atbrīvoties aptuveni no 70-80% mikrobu, kamēr veļas mašīna ar žāvētāju atbrīvojas no 99,9% mikrobu. Jaunākajos šādas ierīces modeļos iestrādāta arī alergēnu novēršas funkcija, kas efektīvi atbrīvojas no putekļu ērcītēm, savukārt putekļu ērcītes ir viens no visbiežākajiem elpceļu problēmu cēloņiem. 

 

Mīnusi

  • Ierobežota žāvēšanas ietilpība

Iegādājoties veļas mašīnu ar žāvēšanas funkciju, jāņem vērā, ka mazgāšanas un žāvēšanas ietilpība atšķiras. Lai žāvēšana notiktu efektīvi, starp veļu nepieciešama vieta, kur cirkulēt gaisam – šī iemesla dēļ žāvēšanas ietilpība ir aptuveni puse no mazgāšanas ietilpības. Tā kā veļas mašīna reti kad tiek pilnībā pielādēta, tā nav liela problēma, tomēr atsevišķos gadījumos veļu var nākties žāvēt divreiz. 

  • Garāks cikls

Kā iespējams nojaust pēc nosaukuma, veļas mašīna ar žāvēšanas funkciju veic divas funkcijas – mazgāšanu un žāvēšanu. Tā kā tiek pildītas divas funkcijas, kopējais ierīces cikls ir garāks nekā klasiskais mazgāšanas cikls. Vidēji cikla garums ir aptuveni trīs stundas, taču tās var būt pat sešas stundas. Ja ir vēlme iegūt tīru un sausu veļu ātrāk, labāk piemērotas divas atsevišķas ierīces - veļas mazgājamā mašīna un veļas žāvētājs.

  • Augsts ūdens patēriņš

Veļas mašīna ar žāvēšanas funkciju patērē iespaidīgu daudzumu ūdens – tā kā žāvētāja kondensatora mehānisms dzesēšanai izmanto ūdeni, atsevišķi modeļi patērē līdz pat 210 litriem, un tas ir neieskaitot ūdeni, kas tiek patērēts mazgāšanas cikla laikā. Par laimi, daži jaunākie modeļi žāvēšanai vairs neizmanto ūdeni, taču jārēķinās, ka tie ir dārgāki. 

 

Secinājumi

Kopumā, ja Tev ir vieta abām ierīcēm un ikdienā tīru un sausu veļu vēlies iegūt ātrāk, atsevišķu ierīču iegāde ir noderīgāka. Ja tomēr Tev trūkst vietas un/vai nevari atļauties iegādāties atsevišķas ierīces, veļas mašīna ar žāvēšanas funkciju ir lieliska opcija. 


Plašs sadzīves tehnikas piedāvājums pircējus gaida internetā. Piemēram, sadzīves tehnika, tai skaitā plaša veļas mašīnu un veļas žāvētāju izvēle pieejama Elkor.lv – interneta veikals piedāvā iegādāties Samsung veļas mašīnas un citu pasaulē atzītu zīmolu ierīces. Lai izdodas atrast labāko!