Veļas mašīna ar žāvētāju – faktori, kas jāņem vērā izvēloties

Veļas mašīnā ar žāvētāju apvienoti divi secīgi veļas mazgāšanas procesi – veļas mazgāšana un žāvēšana. Alternatīva būtu iegādāties šīs ierīces atsevišķi - veļas mašīnu mazgāšanai un žāvētāju izmazgātai veļai, tomēr vietas un finanšu līdzekļu ekonomijas dēļ pircēji bieži iegādājas šādu kombinēto ierīci.
Veļas mašīna ar žāvētāju ir ērts veids, kā mazgāt veļu, nepārkrāmējot to no vienas mašīnas otrā.

FOTO: Publicitātes foto

Veļas mašīna ar žāvētāju ir ērts veids, kā mazgāt veļu, nepārkrāmējot to no vienas mašīnas otrā.

Veļas mašīna ar žāvētāju ir veļas mašīna ar frontālo veļas ielādi un kondensācijas tipa veļas žāvētāju. Tās izmērs un funkcijas maz atšķiras no parastajām veļas mašīnām, taču nenoliedzama priekšrocība ir tās kompaktums - viena ierīce divu ierīču vietā. 

 

Vēlme nelielā dzīvojamā platībā nodrošināt savas sadzīves komfortu padara veļas mašīnu ar žāvētāju par apsveramu pirkumu. 

 

Kas atvieglos sadzīvi un sagādās patīkamus brīžus?

Veļas mašīna ar žāvētāju ir ērts veids, kā mazgāt veļu, nepārkrāmējot to no vienas mašīnas otrā. No rīta veļas mašīnā ielikta, vakarā veļa būs tīra un sausa. 

 

Dažreiz rodas vajadzība veikt veļas mazgāšanu bez žāvēšanas. Piemēram, lina aizkarus, lai tie saglabātu savas vizuālās īpašības, ieteicams mazgāt lielākā ūdens daudzumā un žāvēt uz veļas auklas nevis veļas žāvētājā. To iespējams paveikt, izvēloties saudzīgās mazgāšanas režīmu bez žāvēšanas, jo mazgāšanas un žāvēšanas ciklus var ieslēgt arī atsevišķi. 

 

Situācijā, kad apģērbs, piemēram, ir negaidīti salijis, veļas mašīnas žāvētājs būs ātrs problēmas risinājums.

 

Veļas mašīna ar žāvētāju ir ērts veids, kā mazgāt veļu, nepārkrāmējot to no vienas mašīnas otrā. No rīta veļas mašīnā ielikta, vakarā veļa būs tīra un sausa. 

 

Kādi apsvērumi jāņem vērā?

Iegādājoties veļas mašīnu ar žāvētāju, jāņem vērā, ka mazgāšanas un žāvēšanas ietilpība ir atšķirīga. Tas tādēļ, ka veļu mazgāšanai ierīcē var likt salīdzinoši blīvi, bet efektīvai žāvēšanai starp apģērba gabaliem vajadzīga vieta gaisa cirkulācijai. Veļas mašīnai ar žāvētāju gan mazgāšana, gan žāvēšana ir jāveic vienā cilindrā, tāpēc tās žāvēšanas ietilpība parasti ir vien puse no mazgāšanas ietilpības. 

 

Mājsaimniecībai, kura sastāv no viena vai diviem cilvēkiem, tā nebūs liela problēma, it sevišķi, ja veļu mazgā bieži un veļas mašīna nekad nav maksimāli piepildīta. Tātad, iespējams, ģimenei ar diviem vai vairākiem bērniem veļas mašīna ar žāvētāju varētu nebūt piemērotākais risinājums.

 

Priekšrocības un trūkumi

Priekšrocības

  • Veļas mašīnai ar žāvētāju ir tās pašas mazgāšanas funkcijas kā vidējas un augstās klases veļas mašinām bez žāvētāja;
  • Aizņem mazāk vietas kā divas atsevišķas ierīces;
  • Veļas mašīnā ar žāvētāju apvienoti divi secīgi veļas mazgāšanas procesi – veļas mazgāšana un žāvēšana, nepārkrāmējot veļu;
  • Var izmantot kā parastu veļas mašīnu un žāvēšanas funkciju lietot pēc nepieciešamības;
  • Žavēšanas režīms bez mazgāšanas režīma palīdzēs situācijās, kad apģērbs ātri jāizžāvē;
  • Būtiski nepārsniedz atsevišķas veļas mašīnas un žāvētāja iegādes un uzturēšanas izmaksas;
  • Ekonomē laiku, ja pēc žāvēšanas drēbes nav jāgludina.

 

Trūkumi

  • Žāvēšanas ietilpība ir apmēram puse no mazgāšanas ietilpības, kas nozīmē, ka lielu izmazgātās veļas apjomu nāksies žāvēt divos piegājienos;
  • Veļas mašīnai ar žāvētāju ir lielāks ūdens patēriņš nekā parastai veļas mašīnai bez žāvētāja;
  • Nav ieteicams risinājums lielām ģimenēm, kur parasti veļas mašīnā tiek mazgāts liels veļas daudzums;
  • Lielākas sākotnējās izmaksas.

 

 

Veļas mašīna ar žāvētāju ir laba izvēle tiem, kuri dzīvo pilsētā, aizņemtība darbā traucē ieplānot veļas mazgāšanu, kā arī maza dzīvojamā platība liek funkcionāli izmantot katru tās kvadrātmetru. Visbiežāk tā ir viena vai divu cilvēku mājsaimniecība, kur ierobežotais veļas žāvētāja apjoms nesagādā problēmas. 

 

Lai ietaupītu laiku un naudu, izvēlies veļas mašīnu ar žāvētāju internetā! 

Labākos piedāvājumus atradīsi šeit.