Sadzīves tehnikas izvēle – noderīgi padomi

Neatkarīgi no tā, vai tiek plānots mājokļa remonts vai tikai atjaunošana, svarīgi, lai gala rezultātā mājoklis ir gan funkcionāls, gan stilīgs. Viens no svarīgākajiem faktoriem, kas jāapdomā – sadzīves tehnika. Mūsdienu sadzīves tehnikas tirgus ir ļoti plašs, līdz ar to labākās tehnikas izvēle var sagādāt pamatīgas galvassāpes. Tādēļ esam apkopojuši pāris noderīgus padomus, kas atvieglos šo uzdevumu un palīdzēs Tev izvēlēties piemērotāko sadzīves tehniku savam mājoklim!
Sākumā nomēri ierīcei paredzēto vietu – augstumu, garumu, platumu, dziļumu, un tikai tad apskati dažādus variantus un izlem, kurš atbilst Taviem mērījumiem.

FOTO: Publicitātes foto

Sākumā nomēri ierīcei paredzēto vietu – augstumu, garumu, platumu, dziļumu, un tikai tad apskati dažādus variantus un izlem, kurš atbilst Taviem mērījumiem.

Veic precīzus mērījumus

Pirms ķeries pie tirgus izpētes, ieteicams izmērīt vietu, kurā paredzēts novietot jauno ierīci. Nekas nav sliktāks par to, ja, iegādājoties ierīci, kas ir atbilstoša budžetam un stilam, saproti, ka tā neiederas telpā, tādēļ esi uzmanīgs un visus mērījumus veic vairākkārt.

 

Sākumā nomēri ierīcei paredzēto vietu – augstumu, garumu, platumu, dziļumu, un tikai tad apskati dažādus variantus un izlem, kurš atbilst Taviem mērījumiem. Atceries, ka ierīce vēl jānogādā līdz konkrētajai telpai, tādēļ izmēri arī durvju, koridora, un citu pa ceļam esošo elementu platumu.

 

Apdomā ierīces apkopes vajadzības

Iegādājoties jaunu sadzīves tehniku, mēs reti aizdomājamies par to, ka ne vienmēr tā izskatīsies kā jauna. Ar laiku jebkura ierīce nolietojas un kļūst mazāk pievilcīga, tādēļ jau laicīgi apdomā konkrētās ierīces apkopes vajadzības – vai varēsi piekļūt visām detaļām, lai tās notīrītu? Kādi līdzekļi jāizmanto apkopei? Centies izvērtēt ikvienu faktoru, kas varētu radīt papildu izmaksas.
 

Pievērs uzmanību energoefektivitātei

Mājoklī ir neskaitāmas ierīces, un jārēķinās, ka katra no tām patērē enerģiju, tādēļ dod priekšroku energoefektīvai sadzīves tehnikai! Apskati energoefektivitātes marķējumu: energoefektivitātes klasi un gada vidējo patēriņu. Lai arī tas varētu likties nenozīmīgs faktors, patiesībā, izvēloties energoefektīvas ierīces, iespējams samazināt elektrības rēķinu pat par 20%.

 

Ņem vērā savu dzīvesveidu

Izvēloties sadzīves tehniku, apdomā, vai tā ir piemērota Tavam dzīvesveidam! Ja Tev patīk gatavot un ikdienā jāgatavo lielai ģimenei, iespējams, Tev nepieciešams lielāks ledusskapis, piemēram, ledusskapis side by side. Ja Tev ir liels mājoklis, iespējams, Tev nepieciešams putekļu sūcējs ar ūdens filtru, kas ļauj ātri un vienkārši veikt gan sauso, gan mitro uzkopšanu. 
 

Līdzīgi jādomā arī par veļas mašīnas iegādi – Ja Tev ir liela ģimene, mājdzīvnieki un/vai bērni, iespējams, Tev nepieciešama veļas mašīna ar pēc iespējas lielāku ietilpību un veļas žāvētāju. To visu un vēl vairāk sadzīvei vari iegādāties interneta veikalā Elkor.lv!

 

Apdomā ierīces pieejamību

Sākot sašaurināt ierīču izvēli, apdomā to, kam ierīce paredzēta un no kā to vajadzētu sargāt. Piemēram, krāsns ar vadības paneli priekšpusē ir ideāla izvēle cilvēkam ratiņkrēslā. Tomēr, ja ģimenē ir bērni, krāsns ar viegli pieejamu vadības paneli nav labākā un drošākā izvēle. Pirms pieņem galīgo lēmumu, izvērtē katru ierīci un katra ģimenes locekļa pieejamības vajadzības.

 

Ņem vērā nākotnes potenciālu

Izvēloties konkrētu zīmolu un stilu, ņem vērā, ka Tava gaume nākotnē var mainīties, un arī sadzīves tehnikas tendences mainās visai strauji. Šī iemesla dēļ labākā izvēle vienmēr ir ierīces neitrālās krāsās un stilos, un to saprot arī sadzīves tehnikas ražotāji, kas augstas kvalitātes ierīces visbiežāk ražo tieši neitrālas, ar vienkāršu uzbūvi. 

 

Protams, sadzīves tehnika var kalpot arī kā interjera dizaina ''odziņa'', un tā var būt arī košās krāsās – viss atkarīgs no Tavām vēlmēm, vajadzībām un redzējuma!

 

Izanalizē pieejamo budžetu

Iegādājoties sadzīves tehniku, pastāv divas galējības: iegādāties lētākās ierīces vai iegādāties dārgākās ierīces. Ņem vērā – augstāka cena un zināmāks zīmols ne vienmēr nozīmē augstāku kvalitāti! Protams, jo vairāk ierīcei funkciju, jo dārgāka tā būs, taču izanalizē sev pieejamo budžetu un rūpīgi apdomā savas vajadzības, nepārmaksājot par to, ko nekad neizmantosi. 

 

Izvēlies gudri

Taupi savu laiku un iepērcies internetā! Daudzi uzskata, ka sadzīves tehniku iespējams iegādāties tikai un vienīgi klātienē, tomēr internets palīdz sašaurināt izvēles iespējas daudz ātrāk un ērtāk. Turklāt, arī interneta veikala konsultanti var palīdzēt un atbildēt un Tev interesējošiem jautājumiem. 

 

Iegādāties labāko sadzīves tehniku un citas mājoklim nepieciešamas preces Tev var palīdzēt interneta veikals Elkor.lv – ienāc un apskati plašo klāstu, kur pieejamas preces ikviena vēlmēm un vajadzībām!