Kas jāņem vērā, izvēloties gultas veļu bērnam?

Savam bērnam mēs vēlamies, gaidām, darām un pirkām tikai visu to labāko. Parasti, vecāki pat nedomā par sevi, par savām mantām un lietam, par to kvalitāti. Izvēloties bērnam pat jebkuru sīkumu mēs izpētām šo mantu, izlasām visu iespējamo informāciju visos iespējamos resursos, veidojām visu radinieku un draugu aptauju, analizējam iegūtus datus un tikai tad - nopirkām. Tas viss ir loģiski un izskaidrojami, pat ja dažreiz liekas smieklīgi un apsēsti.
Gultas veļai ir daudz funkcijas, daudz īpašības, kuras noteikti labvēlīgi ietekmē miega veselībai.

FOTO: Publicitātes foto

Gultas veļai ir daudz funkcijas, daudz īpašības, kuras noteikti labvēlīgi ietekmē miega veselībai.

Viens no svarīgākiem bērnu tematikas jautājumiem ir bērna miegs. Jebkuram organismam miegs ir svarīgākais process, ir īpaši veselīgs miegs ir neapšaubāmi svarīgs augošam, enerģiskam organismam. Tāpēc īpaša izmanība jāpievērš materiālu kvalitātei, izvēloties bērnu guļamvietas elementus - gultiņa, spilvens, sega un, protams, gultas veļa.

 

Bieži mēs uztveram gultas veļu, kā dekorācijas elementu, kā tekstilizstrādājumu mūsu mīļākā tonī. Tomēr gultas veļas vēl ir daudz funkcijas, daudz īpašības, kuras noteikti labvēlīgi ietekmē miega veselībai. 

 

Gultas veļas audums

Vislabākie audumi bērnu gultas veļai ir dabīgie materiāli - kokvilna un lins. Visi šo audumu paveidi padarīs jūsu bērna miegu saldu un mierīgu.

  • Katūns

Materiāls, parasti ļoti krāsains un dzīvespriecīgs - perfekts bērnu istabai. Katūns ir kļuvusi plaši izplatīts daudzo pozitīvo īpašību dēļ. Starp tiem:

•Blīvums - tieši šis parametrs piešķir katūnam ārkārtīgu maigumu, padara to paklausīgu, patīkamu ķermenim.

•Higroskopiskums. Kokvilnas šķiedras iekšpusē ir dobas, tāpēc labi absorbē mitrumu. Katūns no savas masas absorbē līdz 30% mitruma, paliekot sauss. 

•Gaisa caurlaidība. Laba gaisa cirkulācija - gaiss cirkulē brīvi, tādējādi neizraisot siltumnīcas efektu, novēršot svīšanu. Turklāt katūns slikti saglabā siltumu - perfekts risinājums karstumā.

•Hipoalerģisks. Šī īpašība ir saistīta ar tā dabisko sastāvu.

 

  • Satīns

Ļoti skaists audums ar spīdīgu zīdainu faktūru. Pateicoties īpašajai šķiedru aušanai, tam ir palielināta izturība un izturība pret nodilumu.

Tiek uzskatīts, ka satīna audums var izturēt vairāk nekā 300 mazgāšanas reizes, nemainot tā izskatu. 

Satīns piesaista ne tikai tā neapšaubāmo skaistumu, bet arī to, ka mazgāšanas laikā nav saraušanās, izturība pret krokām un ievērojams hidroskopiskums. 

 

  • Lins

Dabiskuma un drošības ziņā liniem nav līdzvērtīgu. Lins ne tikai neizraisa slimību attīstību, bet, gluži pretēji, augsto antiseptisko īpašību dēļ tas spēj izārstēt nelielus ādas bojājumus. Audums lieliski absorbē mitrumu un uztur siltuma līdzsvaru.

Vispiemērotākais materiāls, kam piemīt antiseptiskas īpašības un kas spēj pat dziedēt brūces. Šāds audums labi uzkrāj un saglabā siltumu, tam ir nevainojama absorbcija.

 

 

 

 

Kas jāņem vērā, izvēloties gultas veļu?

Pat saprātot, kāds audums vislabāk būs piemērots jūs bērna miedziņam, vēl ir daudzas nianses, par kuram jāpadomā:

Kvalitāte. Dodiet priekšroku tikai augstas kvalitātes dabīgiem materiāliem, kas neizraisīs alerģiskas reakcijas, ādas kairinājumu un izsitumus. Ja vēlaties iegādāties komplektu jaundzimušajam, galvenais tā kritērijs ir izturība, jo tas tiks mazgāts ļoti bieži.

Izturība. Materiāls diemžēl zaudē izturību pēc atkārtotām mazgāšanām. Izvēlējaties labāko, tomēr paturiet prātā, ka laika gaitā jebkurš audums pamazām kļūs plānāks un spīdēs cauri.

Krāsa. Mūsdienas tirgū ir tik daudz skaisto gultas veļu komplektu. Tie var būt spilgtās un bagātīgās nokrāsas, klasiski ar rakstiem, mierīga un pasteļkrāsās, komplekti ar iecienītāko varoni, dzīvnieku, transportlīdzekļu utt. Zīmējumiem un attēliem - noteikti ir nozīme. Ja bērns jau ir pietiekami liels, dodiet viņam iespēju pašam izvēlēties komplektu. Gulēt savā gultā būs daudz patīkamāk. Labāko kvalitāti un pie tam vēl labākos gultas veļas toņus jūs varat atrast šeit - jūsu bērniņš būs priecīgs par jauku zīmējumu vai apdruku, bet mammas par kvalitāti un miega veselību.

Krāsvielas - tam jābūt dabīgām. Šādi zīmējumi neizbalē, saglabā krāsu bagātību, kā arī ir hipoalerģiski un droši. 

Šuves. Gultas veļas komplektiem zīdaiņiem tiek izmantota īpaša audumu šuve, kas nekairina un nespiež ādu. Ir svarīgi, lai arī segas pārvalku un palagu malas būtu labi un vienmērīgi sašūtas.

Izmēri. Noskaidrojiet precīzu izmēru, kas atbildīs matrača izmēriem, spilvena formai, segai. Nepērciet gultas veļu, kas neatbilst gultai, segai, matracim vai spilvenam. Šādas spilvendrānas, palagi un segas pārvalki nepārtraukti noslīdēs, un mazulis miegā jutīs diskomfortu.