Kuru izvēlēties? Pupiņu vai kapsulu kafijas automātu?

Arī tavs rīts nav iedomājams bez siltas un aromātiskas kafijas krūzes? Lai baudījums būtu pilnvērtīgs, jāizvēlas ne tikai garšīga kafija, bet arī tā attiecīgi jāpagatavo. Iespējas ir vairākas – sākot ar manuāliem brūvrīkiem entuziastiskākajiem kafijas baudītājiem, un beidzot ar moderniem kafijas automātiem, kas ļauj tikt pie garšīgā dzēriena ar pāris pogu nospiešanu. 
Illy  ir augstākās klases produkti.

FOTO: Publicitātes foto

Illy ir augstākās klases produkti.

Kafijas automāti kļūst arvien iecienītāki, tāpēc šoreiz vairāk parunāsim tieši par tiem, proti, ar ko atšķiras pupiņu un kapsulu kafijas automāts!


Kā darbojas kapsulu kafijas automāts?
Kā jau vari noprast, šajos kafijas automātos tiek ievietotas kapsulas, kas ir hermētiski noslēgtas, līdz ar to kafija tajās ir vienmēr svaigi malta, un tev nevajadzēs lauzīt galvu par to, cik daudz kafijas vai ūdens nepieciešams – visu tavā vietā paveiks pats kapsulu kafijas automāts. Ir dzirdēti mīti, ka kapsulu kafija nav laba kafija, taču tas ir aplams apgalvojums. Līdzīgi, kā ar visu pasaulē – ir kvalitatīvas kafijas kapsulas un ir tādas, kas tiešām nespēj sniegt patiesu garšas baudījumu. Illy šajā sakarā ir augstākās klases produkti. Izvēle par labu kafijas kapsulām ir jāizdara, ja ikdienā neizdzerat vairāk par 5 krūzītēm dienā. Ja tomēr visa ģimene dienā izdzer vairāk, tad jāskatās jau uz pupiņu automātu. 

 

Kapsulu kafijas automāts.

 


Kā darbojas pupiņu kafijas automāts?

Arī par šī kafijas automāta darbību priekšā pa saka tā nosaukums; ierīcē tiek iebērtas pupiņas, kur tās tiek samaltas, lai pēc tam pagatavotu dzērienu. Iespējas un kafijas pagatavošanas veids atkarīgs no konkrētā pupiņu kafijas automāta: izvēloties automātisko pupiņu kafijas automātu, tev tikai atliks nospiest pāris pogas (vai pieskarties skārienjutīgajam ekrānam), un kafijas automāts visu pārējo paveiks pats. Savukārt manuālie pupiņu kafijas automāti, kādus vari redzēt arī labās kafejnīcās, kafijas pagatavošanā ļauj iesaistīties pašam, taču rēķinies, ka šādu ierīci nāksies pastudēt, lai sanāktu patiešām gards dzēriens.

 

Pupiņu kafijas automāts.

 

 Savukārt, ja iecienīti kafijas dzērieni ar pienu, piemēram, latte vai kapučīno, pielūko, lai kafijas automātam ir arī piena putotājs. Ja piena putotājs nav iebūvēts, tad šis atsevišķi stāvošais Illy piena putotājs spēs paveikt brīnumus – tas pagatavos siltas un kremīgas piena putas, spēs uztaisīt auksti putotu pienu ledus lattēm, kā arī pagatavos kakao vai citus ne kafijas dzērienus.

 

Illy piena putotājs.

 

 

Pieci ierasti kafijas baudītāju scenāriji (un tiem piemērotākais kafijas automāts)


Mērķi, kāpēc cilvēki iegādājas kafijas automātus, ir ļoti dažādi – kāds vēlas, lai kafijas pagatavošana aizņemtu pēc iespējas mazāk laika, ļaujot dažas minūtes ilgāk pagulēt, savukārt cits, gluži pretēji, grib no A līdz Z iesaistīties dzēriena pagatavošanas procesā.


1. scenārijs: jo ātrāka (un ērtāka) kafijas pagatavošana, jo labāk
Šādā gadījumā izvēlies kapsulu kafijas automātu, jo tev tikai atliks automātā ievietot kapsulu un nospiest pogu, lai jau pēc dažām sekundēm krūzīti pildītu karsta un garšīga kafija. Arī kapsulu automātu apkope ir ļoti vienkārša.


2. scenārijs: kafiju dzer ikviens ģimenes loceklis, un katram ir savs iemīļotais dzēriens
Šeit nav vietu šaubām – jāmeklē automātiskais pupiņu kafijas automāts ar iebūvētu piena putotāju un opciju pagatavot vairākus kafijas veidus.


3. scenārijs: tiek meklēts uzticams, taču lēts kafijas automāts
Kapsulu kafijas automāts šādā gadījumā ir pareizā izvēle, jo kvalitatīvu modeli vari iegādāties par ~100 eiro, kamēr pupiņu kafijas automāti praktiski vienmēr maksā krietni dārgāk. Vērā gan jāņem arī fakts, ka kafijas kapsulas izmaksā vairāk nekā kafijas pupiņas, taču, ja ik dienu netiek dzertas vairāk par 4-5 tasītēm, šim aspektam ir sekundāra nozīme, jo būsi pamatīgi ietaupījis ar kafijas automāta iegādi un kafija vienmēr kapsulās būs svaiga.


4. scenārijs: vietas, kur kafijas automātu uzstādīt, ir ļoti maz
Arī šādā scenārijā jāmeklē kafijas kapsulu automāti – tie izceļas ar ļoti nelieliem izmēriem; tajā pašā laikā ir ļoti pievilcīgi un iederēsies ikvienā virtuvē.


5. scenārijs: kafijas pagatavošanu vēlies apgūt līdz smalkākajām niansēm arī praksē
Šādam mērķim iegādājies manuālu kafijas pupiņu automātu; tas ļaus pašam izvēlēties maluma pakāpi, ekstrakcijas laiku, kafijas un ūdens proporcijas, kā arī daudzus citus parametrus. 

 

 

Radies vēl kāds jautājums, vai arī jau esi sapratis, kāds kafijas automāts vajadzīgs tavās mājās? 

Abos gadījumos galamērķis ir viens – internetveikals Esmilukafiju.lv, kurā atradīsi ne vien augstas kvalitātes kafijas automātus, aksesuārus un, protams, lielisku kafiju, bet arī zinošus un atsaucīgus darbiniekus, kuri ar prieku palīdzēs izvēlēties tev piemērotākās preces!