Kaulēšanās par preces cenu - lieka laika tērēšana vai izdevīgs darījums?

Vēlme iegādāties preci ar atlaidi austrumu pasaulē tiek uztverta kā sava veida sociāla spēle starp tirgotāju un pircēju, kuras iznākumā ieguvēji ir abas puses. Tirgotājs ir izpildījis savu uzdevumu pārdot preci, savukārt, pircējs ir ne tikai pavadījis jautri laiku un apmierinājis savu ego, bet arī iegādājies preci par zemāku cenu.

Veikals-noliktava Labas preces atradīsi ne tikai lietotas mēbeles par saptrātīgām cenām, bet arī greznas antīkas rokoko stila sofas un interjera priekšmetus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Veikals-noliktava Labas preces atradīsi ne tikai lietotas mēbeles par saptrātīgām cenām, bet arī greznas antīkas rokoko stila sofas un interjera priekšmetus.

Baltijas valstīs par kaulēšanos ir izveidojies sava veida negatīvs stereotips, tā vairāk asociējās ar nekaunību un nepietiekamiem līdzekļiem, tomēr tas nebūt nav pareizi, jo ietaupīt un nepārmaksāt par labām precēm un mantām nav nekas slikts un drīzāk liecina par saprātīgu pircēju, kas iepērkas gudri un pārdomāti.  

 

Protams, nevajadzētu sāk censties kaulēties kura katrā veikalā un tirdzniecības vietā, jo,  ja noteiktā cena nav atkarīga no pārdevēja, tavs mēģinajums visdrīzak cietīs sakāvi. 

 

 

Tomēr, ja esi optimisma pilns iemēģināt roku šajā amizantajā spēlē, tad noteikti ir vērts sākt tieši ar lietotu preču veikaliem, jo tajos visdrīzāk darbosies pats īpašnieks, tāpēc noteikti spēsiet vienoties par zelta vidusceļu. 

 

Labs piemērs ir jau iecienītais krāmu tirdziņš “Latgalīte”, kuram, turpat kaimiņos, Puškina ielā 25, ir pievienojies lietotu mantu “Veikals-noliktava Labas Preces”. Tur tu atradīsi ne tikai dažādas lietotas mēbeles par saprātīgam cenām, bet arī greznas antīkas rokoko stila sofas un dažnedažādus interjera priekšmetus. Starpcitu, uz precēm ir cenas ar norādi, ka veikals ir atvērts kaulēšanās procesam un izrādās, ka bieži vien izdodas iegādaties lietoto mēbeli par līdz pat 30% zemaku cenu kā sākotnēji. Liels pluss ir tāds, ka  kaulēšanās notiek ar uzņēmumu un ir iespēja ne tikai 14 dienu laikā atgriezt preci, bet ari izmantot bezmaksas piegādes iespējas, tāpēc vari iegādāties arī lielākas koka mēbeles un lieki neuztraukties par to nogādāšanu līdz savām mājam. 

 

Reklāma
Reklāma

Ja esi nedaudz kautrīgāks un dod priekšroku virtuālajai videi, tad kaulēties vari ne tikai Facebook marketplace, bet arī dažādās grupās kurās pārdod lietotas mēbeles.

 

 

Tomēr izvēloties darījumu ar privātpersonu ir jāņem vērā, ka tev pašam ir jādomā kā aizgādāt preci, kā arī komunikācija ar tirgotāju bieži mēdz būt novēlota, nesaprotama un sarunāt kaut ko konkrētu, piemēram, apskatīšanas laikus vai papildus informācija par preci, var būt nervu kutinošana. Šis variants derēs, ja esi ļoti pacietīgs un nekur nesteidzies. Iespēja iegādāties par zemāku un piedāvāt savu vēlamo cenu ir iespējama arī jau iepriekš pieminētā uzņēmuma Labas Preces interneta veikalā www.labaspreces.eu, šī starpcitu ir unikāla un vēl nebijusi lieta, jo cik zināms vēl nav neviens pašmaju interneta veikals, kurā tu pats esi sava pirkuma cenas noteicējs. 

 

Nebaidies no atlaižu paprasīšanas un cenas kaulēšanas lietotām precēm, jo tikai tā tev nebūs jāgaida kārtējā izpārdošana, lai iegādātos sev nepieciešamo par zemāku cenu. Un atceries, ka izvēlēties lietotas preces ir draudzīgs lēmums ne tikai tavam maciņam, bet arī zaļai domašanai un videi. 

 

Tāpēc noliec malā kautrīgumu! Dodies amizantajā kaulēšanās piedzīvojumā un paturi prātā,  kas neriskē, tas nedzer šampanieti.