6 būtiskas lietas, kas ikvienai dāmai būtu jāzina pirms auto iegādes

Jauna auto iegādi nekad nevajadzētu sasteigt. Šis ir dārgs pirkums, tādēļ ir nepieciešams krietni apdomāt pirms lielās naudas tērēšanas, lai nav jāiegādājas auto, kas nav tev piemērots. Ir jāapsver daudzas lietas pirms auto iegādes, tādēļ kārtīgi apdomā visus aspektus pirms gala lēmuma. Lūk, 6 svarīgākās lietas, par kurām padomāt pirms iegādes veikšanas.

Mašīna ir bezgala noderīga lieta, ja vien par to nav pārmaksāts.

FOTO: Shutterstock.com

Mašīna ir bezgala noderīga lieta, ja vien par to nav pārmaksāts.

 

1. Nosaki savas vajadzības
Vispirms apsver, kāda tipa automašīnu tev būtu jāiegādājas, balstoties uz tavām vajadzībām. Piemēram, ja ir bērni vai plānojat bērnus, būs nepieciešams auto, kas ir ērts ģimenei. Uztaisiet sarakstu ar iezīmēm, kas nepieciešamas tavam auto, piemēram, skaņas iekārta, lūka, apsildāmie sēdekļi utt. Šie visi faktori noteiks kāda tipa automašīna būtu jāmeklē.

 

2. Neņem papildus ekstras
Tev piedāvās dažādas ekstras, lai panāktu, ka par auto samaksā vairāk. Neiekrīti uz šo! Ņem tikai to, ko vēlies. Pārdevēji ļoti labi prot apvārdot. Ekstras, ko tev pilnīgi noteikti nevajag ir krāsas aizsardzība, auduma aizsardzība, pretrūsas nodrošinājums, un logu marķējumi. Tiesa, ja tu to vari atļauties un tos vēlies, tad tā ir cita runa. Dažas ekstras var būt noderīgas. Tču, ja vien tās neietilpst  budžetā, neļaujies vilinājumam pievienot to, ko nevajag.

 

3. Nosaki savu budžetu
Šī patiesībā ir pirmā lieta, kas jāizdara. Ja nav zināms budžets, tu riskē pārmaksāt. Varbūt tiešām ļoti gribas to dārgo auto, taču vai tu tiešām to vari atļauties? Kad rēķini budžetu, padomā par dažādiem veidiem, kā finansēt automašīnu. Ja tev ir skaidra nauda, vari veikt lielu pirmo iemaksu un attiecīgi mazākus līzinga maksājumus. Painteresējies par auto līzingiem, parunā ar banku. Neaizmirsti budžetā iekļaut apdrošināšanu, auto reģistrāciju u.c. izmaksas.

 


LASI ARĪ: 15 soļi auto tīrīšanai. Praktiskāk nemēdz būt!

Kā uzlabot auto vadīšanas prasmes dāmai?! 

Reklāma
Reklāma

Automobiļa krāsa liecina par raksturu un dzīvesveidu


 

4. Pērc auto, nevis piedāvājumu
Ir daudzi labu piedāvājumu, kas var atturēt no patiešām vajadzīgā auto iegādes. Var gadīties, ka nopērc auto, kas vispār neatbilst tavam dzīvesveidam tikai tādēļ, ka saņēmi labu piedāvājumu, no kura nevarēji atteikties. Šis liek atgriezties pie pirmā padoma. Izvērtē savas vajadzības un pārliecinies, ka auto tām ir atbilstošs.

 

5. Izpēti auto markas un pārdevējus
Jo vairāk zināsi par auto markām un pārdevējiem, jo vieglākas būs sarunas par auto iegādi. Pārdevēji nevēlas, lai pircēji veic šādus pētījumus, jo tas nozīmē, ka viņi zinās, kā samazināt cenas. Paskaties auto cenas, salīdzini tās starp modeļiem un markām, apskati dažādas cenas pirms naudas tērēšanas.

 

6. Veic salīdzinājumu tiešsaistē
Tev vajadzētu salīdzināt vismaz divas vai trīs vienas auto kategorijas markas, lai atrastu sev nepieciešamo auto. Ir daudzas markas, kas piedāvā lielāku vērtību par tavu naudu, nekā citas, tādēļ ir laba doma veikt pētījumu un veidot sarakstu ar dažādām cenām, iezīmēm utt., kas varētu palīdzēt pieņemt lēmumu.