Kā sievietei paņemt kredītu grūtniecības un pēcdzemdību atvaļinājumā

Daudzas jaunās māmiņas satrauc jautājums, kas saistīts ar aizdevuma saņemšanu grūtniecības un pēcdzemdību atvaļinājumu laikā. Pēc bērna dzimšanas parādās jaunās papildus izmaksas, kam ģimene vai vientuļa māte nebūs gatavas. Tas var būt remonts bērnu istabā, bērna apģērbu iegādāšana, kā arī bērnu rati, gultiņa, vai bērnu pārtika, un dažos gadījumos būs nepieciešami papildus līdzekļi bērna ārstēšanai.

Neviens neprasīs topošai mammai, kādam nolūkam viņai ir nepieciešama nauda, un kā viņa plāno tos atgriezt. Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Neviens neprasīs topošai mammai, kādam nolūkam viņai ir nepieciešama nauda, un kā viņa plāno tos atgriezt. Publicitātes foto.


Vai ir iespējams topošai māmiņai saņemt kredītu grūtniecības un dzemdības atvaļinājuma laikā, un uz kādu summu viņa var pretendēt? Kādi ir iespējamie ierobežojumi?
Protams, sieviete grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā neatšķiras no parastā aizņēmēja. Patiesībā, šajā laikā apstiprināt savu maksātspēju ir daudz grūtāk nekā pirms bērna piedzimšanās. Diemžēl, Latvijā maternitātes pabalsta lielums ir daudz pieticīgāks nekā algas summa pirms aiziešanas grūtniecības atvaļinājumā. Darbadevējs ne vienmēr ir spējīgs nodrošināt sievietes atgriešanos pirms grūtniecības savā darba vietā, vai garantēt ekvivalenta algas saņemšanu.


Ņemt kredītu bankā dzemdību atvaļinājuma laikā – nav labākais risinājums, jo atteikumu skaits izsniegšanai ir ļoti liels, it īpaši, ja sieviete audzina bērnu viena pati, un viņai nav piemērota galvotāja. Šajā situācijā, ātrs aizdevums internetā var kļūt par ideālu risinājumu īstermiņa finansiālām grūtībām.
Latvijā ir ļoti izplatīta ātro aizdevumu prakse, ja kredīta pieteikumu var iesniegt tieši aizdevēja mājas lapā. Šādā veida aizdevumiem ir savi plusi un mīnusi.


Kas var palielināt topošas mammiņas iespējas saņemt ātru kredītu?

  • Ideāla kredītvēsture (nav parādu un kavēto maksājumu);
  • Stabils atalgojums pirms došanās grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā;
  • Iepriekšējas darba vietas saglabāšana un izziņa par ienākumiem (piemēram, bērna kopšanas pabalsts).
  • Ja topoša māmiņa zin, ka tuvajā nākotnē viņai ir ieplānotas lielas finanšu izmaksas saistītas ar bērna piedzimšanu, tad labāk ir noformēt ātro aizdevumu pirms grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma sākuma. Tas garantēs viņai iespēju pretendēt uz lielāko aizdevuma summu un zemākiem procentu likmēm kredīta maksājumu laikā.

  

Reklāma
Reklāma

                                     
Kad parādās grūtības bankas kredīta noformēšanā, palīgā nāk plaši izplatīti aizdevumi internetā, kurus var paņemt bez skaidrojumiem un precīzās informācijas par ienākumiem. Neviens neprasīs topošai mammai, kādam nolūkam viņai ir nepieciešama nauda, un kā viņa plāno tos atgriezt. Bet, diemžēl, šāda aizdevuma veidam ir savi trūkumi – augstas procentu likmes un maza aizdevuma summa. Sievietei, atrazdamies grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā, ir jārēķinās ar to, kā aizdevuma summa nepārsniegs 200-300 eiro. Protams, tas viss ir atkarīgs no konkrētās situācijas. Piemēram, daudzi Latvijas uzņēmumi, kas izsniedz ātrus aizdevumus, piedāvā noformēt pirmo aizdevumu bezmaksas, bez papildu procentu maksas.


Alternatīvi, ir iespējams noformēt aizdevumu pret transportlīdzekļa ķīlu. Ja mammiņai ir auto, aizdevuma summa var ievērojami palielināties. Saņemt aizdevuma summu var līdz 90% no transportlīdzekļa tirgus vērtības. Šāda aizdevuma galvenā priekšrocība ir tā, ka sieviete varēs turpināt braukt ar savu auto.
Dzīvē diezgan bieži gadās neprognozējamas situācijas, kad nauda ir nepieciešama ļoti steidzami. Galvenās priekšrocības aizdevuma piešķiršanai sievietei grūtniecības atvaļinājumā ir un paliek drošs galvotājs, vai vērtīgs īpašums, kas būs spējīgi segt aizdēvēja riskus. Visbiežāk, aizdevēja kompānijas darbinieki labprāt ej pretī klientam un piedāvā tam optimālāko un izdevīgāko risinājumu.


Raksta informācijas partneris – http://kredits24h.lv/