8 padomi, kā nepārtērēties kāzu organizēšanā

Ne viens vien jaunlaulātais pēc skaistās kāzu dienas nopūšas - eh, bija skaisti, bet sanāca dārgāk, nekā plānots. Kā izvairīties no pārtērēšanas? 8 vienkārši, bet būtiski padomi.

Foto iesūtījusi Gita Ivanova, prortāla mammamuntetiem.lv reģistrētā lietotāja.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Gita Ivanova, prortāla mammamuntetiem.lv reģistrētā lietotāja.

Bet pirms ķeries pie lielā pasākuma plānošanas, pievērs uzmanību 8 padomiem:
1. Sastādi plānu, un pieturies pie tā! Šis ir vissvarīgākais noteikums, ko iesaka daudzi kāzu rīkotāji. Pārim ir jānolemj kopīgi par budžeta plānu pirms sāk tērēt naudu, un pie šī plāna ir jāpieturas. Pārim ir jānolemj par obligātajiem maksājumiem un cik daudz viņi tam grib atvēlēt. Ja pārim nav noteikta robeža budžetam, ir viegli veikt impulsīvus pirkumus, „jo mēs tā gribam”. Ja ir noteikts limits, cik daudz tiks tērēts kāzām, tad ir visai liesas cerības, ka nauda netiek pārtērēta.

2. Samazini viesu sarakstu! Ar viesu saraksta samazināšanu var ļoti ietaupīt naudu uz puķēm, galdiem, ēdienu. Kāzas būs vairāk izdevušās, ja tiks samazināts viesu saraksts, bet paturētas nozīmīgas detaļas, piemēram, īpaša kāzu norises vieta.

3. Nepārspīlē ar dekoratīvo priekšmetu iegādi vai nomu! Kāzu plānotāji iesaka neaizrauties ar glaunu priekšmetu īrēšanu. Vislabākais variants ir nomāt īpašus dekoratīvos priekšmetus kā akcentu, ko savienot ar vienkāršām lietām. Piemēram, skaisti un grezni trauki var tikt likti uz vienkārša galdauta, kas nav tik dārgs. Atceries, ka priekšmetiem ir jābūt tikai kā īpašam akcentam kāzu vietai.

4. Izvairies kāzas rīkot "karstajā" sezonā! Ir pierādits fakts, ka vasaras sezonā kāzas organizēt ir dārgāk. Tev varētu šķist, ka šajā laikā cilvēkiem ir vienkāršāk "tikt prom" no darba, bet šajā laikā ceļošanas izmaksas, naktsmītnes ir daudz dārgākas, nemaz nerunājot par to, ka aktīvajā sezonā tas viss nav tik viegli pieejams.

5. Dari, ko TU gribi, nevis ko citi no tevis sagaida! Nedomā, ka tev ir jātērē nauda kam tādam, ko tu neuzskati par vajadzīgu. Neiekļauj lietas savā kāzu ballītē tikai tāpēc, ka citi tā dara.

Reklāma
Reklāma

6. Saglabā labas attiecības ar pakalpojumu sniedzējiem! Dažreiz viesu nama īpašnieks var iedot jaunajam pārim atlaidi, ja pāris ir patīkams un ar viņiem ir viegli sadarboties. Šādās situācijās ir arī daudz vieglāk vienoties par dažādiem noteikumiem un atlaidēm. Tu nedrīksti būt valdonīga un pieprasīt atlaidi tikai tāpēc, ka iepriekšējam klientam tika iedota atlaide.

7. Izvēlies alternatīvas kāzu ballītei! Nekur nav akmenī kalts, ka kāzu ballītei ir viesu namā ar bagātīgi klātu galdu. Kamēr tu viesiem iedod kaut ko paēst un padzert, tā skaitās ballīte. Piemēram, kāzas var rīkot pa dienu, vakarā viesi var doties pa mājām. Šādi tiks ietaupīta nauda par ēdienu, jo nebūs viesi jāēdina visu nakti.

8. Ierēķini 5% no budžeta neparedzētiem tēriņiem!