Vai skola drīkst norādīt, kurā bankā jāatver konts stipendijai?

Esmu arodskolas skolēns. Skolas jaunā direktore visiem audzēkņiem liek atvērt kontus viņas noteiktajā bankā. Ja būšot citā, stipendijas neieskaitīs. Ja pareizi saprotu, viņa tā nedrīkst darīt, bet nesaprotu, kuri likumi/ noteikumi aizstāv audzēkņus?

Skolas jaunā direktore visiem audzēkņiem liek atvērt kontus viņas noteiktajā bankā. Ja būšot citā, stipendijas neieskaitīs.

FOTO: Shutterstock.com

Skolas jaunā direktore visiem audzēkņiem liek atvērt kontus viņas noteiktajā bankā. Ja būšot citā, stipendijas neieskaitīs.

Atbild juridiskā biroja "INLAT PLUS" speciālisti:

"Jā, direktores rīcība ir nelikumīga, jo viņa nedrīkst uzspiest audzēkņiem kādu konkrētu banku (protams, viņa var Jums to piedāvāt, reklamēt u.t.t., bet piespiest atvērt kontu tieši šajā kredītiestādē – ne), vēl jo vairāk – neizmaksāt Jums stipendiju tikai tāpēc, ka Jums ir konts citā bankā. Ko varētu ieteikt šajā situācijā? Pirmkārt, Jūs varētu griezties Patērētāju tiesību aizsardzības centrā ar sūdzību, jo šāda pakalpojuma uzspiešana pārkāpj Jūsu kā patērētāja tiesības izvēlēties savu kredītiestādi.
Ja vēlaties rīkoties radikālāk, varat pieprasīt, lai direktore Jums izsniedz pavēli, uz kuras pamata viņa pieprasa, lai visi audzēkņi atver kontu tieši šajā konkrētajā bankā. Tā kā arodskola pēc būtības ir administratīva iestāde, Jūs varat pārsūdzēt šo pavēli administratīvajā tiesā kā nelikumīgu. Taču jābrīdina, ka tiesas process var turpināties gadiem ilgi, jo administratīva tiesa ir pārslogota."
 

Reklāma
Reklāma

Arī Tu vari uzdot jautājumu sadaļā Jautā speciālistam!