Pārsteidzoši veselīgās receptes pavasarim!

Ir mānīgs uzskats, ka īstais sulu spiešanas un biezeņu gatavošanas laiks ir tikai vasaras otrā puse, kad dārzos tikko ir izauguši burkāni un bietes, un augļudārzā atrodami āboli un bumbieri. Parasti, tuvojoties pavasarim cilvēki jūtas noguruši un izsīkuši. Tāpēc šajā periodā īpaši vajadzētu padomāt par imunitātes stiprināšanu un vitamīnu uzņemšanu. Tāpēc sulu spiede Stollar kopā ar interneta veikalu 110 iesaka lieliskas receptes!

Parasti, tuvojoties pavasarim cilvēki jūtas noguruši un izsīkuši. Tāpēc šajā periodā īpaši vajadzētu padomāt par imunitātes stiprināšanu un vitamīnu uzņemšanu.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Parasti, tuvojoties pavasarim cilvēki jūtas noguruši un izsīkuši. Tāpēc šajā periodā īpaši vajadzētu padomāt par imunitātes stiprināšanu un vitamīnu uzņemšanu.

Ābolu, burkānu un seleriju sula
4 mazi āboli
3 vidēji burkāni
4 seleriju kāti
Izspied ābolus, burkānus un seleriju kātus sulu spiedē. Labi samaisa un pasniedz. Var mainīt ābolu vai burkānu attiecību atkarībā no tā, vai vēlaties sulu saldāku vai skābāku.

 


Burkānu, biešu un apelsīnu sula
2 vidēji burkāni
3 vidējas bietes
4 mizoti apelsīni
Izspied burkānus, bietes un apelsīnus sulu spiedē. Pasniedz uzreiz.

Tomātu, gurķu, pētersīļu un burkānu sula
3 vidēji tomāti
1 liels gurķis
1 liels saišķis pētersīļu
3 vidēji burkāni
Izspied tomātus, gurķi, pētersīļus un burkānus sulu spiedē. Pasniedz dekorētu ar dillēm.

Tomātu, burkānu un sarkanās paprikas sula
2 nelielas sarkanās paprikas
3 vidēji tomāti
3 vidēji burkāni
4 pētersīļu lapas
Pārgriez paprikas, izņem sēklas. Izspied tomātus, burkānus  pētersīļus un papriku sulu spiedē. Pasniedz uzreiz dekorētu ar dillēm.

 

Reklāma
Reklāma



Banānu un krējuma saldējuma našķis
4 banāni
¼ glāzes smalkā cukura
½ glāzes saldā krējuma
1 ēdamkarote svaigas citronu sulas
Banānus apstrādā sulu spiedē, izmantojot biezeņa iegūšanas disku. Ar karoti pārliek banānus traukā. Pievieno cukuru, saldo krējumu un citronu sulu. Ar mikseri sakuļ līdz biezai un krēmveidīgai konsistencei. Ar karoti masu liek ledus kubiņu traukā, ieliek kociņus un sasaldē, līdz kubiņi ir cieti. Pirms pasniegšanas saldētos banānu kārumus var iemērkt izkausētā šokolādē un pārklāt ar krāsainiem graudiņiem.

Ko iesaka uztura speciālisti?
Uztura speciālisti uzsver, ka katru dienu apēd 600–800 g dārzeņu un augļu  svaigā, vārītā, dažreiz arī konservētā veidā. Tas nodrošinās ar organismu ar nepieciešamajām šķiedrvielām un veiks lielisku organisma attīrīšanu, uzlabojot asiņu PH līmeni, kā arī dos sāta sajūtu, tie satur daudz vitamīnu, minerālvielu un fitosavienojumu. Regulāri uzturā lietojot augļus un dārzeņus, mainās garšas sajūtas, negribas tik daudz salda, sāļa un trekna ēdiena. Augļi un dārzeņi palīdz uzturēt veselīgu ķermeņa masu, tie ir lielisks šķiedrvielu avots, kā arī tie palīdz samazināt sirds slimību, insulta un dažu vēža veidu risku. Uztura speciālisti gan atgādina, tas, ka svaigas augļu un dārzeņu sulas satur virkni ļoti vērtīgu un organismam vajadzīgu vielu, tomēr nenozīmē, ka, piemēram, biešu vai burkānu sulu visi var dzert katru dienu, turklāt neierobežotā daudzumā, jo lielākā daļa svaigo sulu ir tik aktīvas, ka spēcīgi kairina kuņģa un zarnu traktu, tāpēc nav ieteicamas cilvēkiem, kuriem ir kuņģa un zarnu trakta problēmas, nieru un aknu slimības. Ja gremošanas sistēma ir kairināta, no skābajām sulām - citrusaugļu, dzērveņu un jāņogu - būtu jāatsakās. Jāņem vērā, ka sulas satur ļoti daudz organismā ātri un viegli asimilējamo cukuru. Arī šis fakts liek sulas patērēt dozēti. Pat tādos gadījumos, ja veselība ir kārtībā, eksperimentēt nevajag! Sekas var būt ļoti nepatīkamas un grūti labojamas. Ja sulas gatavojat mājās paši, atcerieties, ka tās jāizdzer trīsdesmit minūšu laikā pēc to pagatavošanas, citādi tās zaudē daudz vitamīnu un minerālvielu.

Par Stollar sulu spiedēm stāsta interneta veikala 110 pārstāvis Gints Skalbergs
„Sulu spiedes ir izdomājuši cilvēki, kas vēlas atvieglot savu ikdienu, tāpēc ir darīts viss, lai ierīce būtu viegli izjaucama un kopjama. Tīrīšana arī ir ļoti viegla, jo sastāvdaļas var likt trauku mazgājamajā mašīnā, ja mazgā uzreiz, tad ļoti viegli ir vienkārši izskalot. Starp citu, pēc burkānu spiešanas uz sulu spiedē ir rūsgani nosēdumi tāpēc ieteicams kā pēdējo izspiest kādu apelsīnu vai citronu,” pieredzē dalās Gints Skalbergs.

Stollar sulu spiedēm ir vairāki modeļi ar dažādu komplektāciju un jaudu, lai katrs pircējs varētu piemeklēt sev vispiemērotāko. Tomēr šīm sulu spiedēm ir vairāki vienojoši rādītāji:
• Atkarībā no modeļa –  līdz 84 mm plata padeves tvertne, lai varētu izspiest sulu no lielākiem veseliem augļiem un dārzeņiem.
• Nerūsējoša tērauda mikrofiltrs ar nerūsējošā tērauda vai titāna pārklājuma asmenīšiem, kas ilgāk saglabā asumu.
• Motoru jauda līdz 1300 vatiem.
• Atkarībā no modeļa – līdz 5 ātrumu selektors ar LCD norādi par sulas spiešanas ātrumu, lai izspiestu maksimāli daudz sulas – sākot no mīkstiem augļiem līdz cietiem dārzeņiem.
• Lietā metāla drošības rokturis neļauj sulu spiedei darboties, ja tās vāks nebūs fiksēts savā vietā.
• Visas ierīces daļas var vienkārši noņemt, lai tās notīrītu.
• Atsevišķiem modeļiem – 3 litru biezumu trauks ļauj bez pārtraukuma izspiest vairāk sulas.
• Sevišķi liela 1,2 litru sulas krūze ar putu sietu.
• Strāvas vadu var kompakti aptīt ap pamatni, lai to vienkārši uzglabātu.
Stollar sulu spiedei BJE520 ir nerūsējošā tērauda Froojie™ disks biezeņa pagatavošanai un mīksto augļu apstrādei paredzētais ieliktnis ļauj iegūt maksimālu rezultātu no mīkstākajiem augļiem un dārzeņiem.

Stollar ir arī speciāla sulu spiede citrusaugļiem. Cilvēki šo sulu spiedi ir ļoti iecienījuši, jo ar tās palīdzību ļoti labi ātri un kvalitatīvi var izspiest granātābolu sulu. Turklāt kā zināms granātābolu sula ir ļoti veselīga. Zinātnieki ir izpētījuši, ka granātābolu sula ir augstvērtīgs līdzeklis dažādu sirds-asinsvadu slimību un aterosklerozes profilaksei, turklāt tā spēj pazemināt jau paaugstinātu holesterīna līmeni asinīs, to nodrošina granātābola sulā esošie antioksidanti. Granātābolu sula ir urīndzenoša, žultsdzenoša, pretiekaisuma, kā arī tai piemīt pretsāpju iedarbības spēja. To lieto pret dažādām infekcijas slimībām, kuņģa spazmām.

Padomi
• Pēc sulas izspiešanas paliek pāri biezumi. Ko ar tiem darīt? Pavisam vienkārši – biezumus var izmantot dažādu pankūku un sacepumu pagatavošanā.
• Ja tomēr esat nolēmuši biezumus izmest, Stollar sulu spiedes biezumu savākšanas traukā var ieklāt parastu polietilēna maisiņu, kas atvieglos biezumu savākšanu.
• Bērniem parasti ļoti patīk iesaistīties sulas pagatavošanas procesā. Turklāt šis ir labs veids, kā bērniem iemānīt, piemēram, burkānus.

 

Ieskaties: www.stollar.eu
Sulu spiedes par pieņemamām cenām vari iegādāties www.110.lv