Uz palodzes audzē lociņus? Daži knifi, kā tos pasteidzināt

Ja audzē lociņus uz palodzes un ir vēlme pie sīpollokiem tikt iespējami ātrāk, ir daži knifi, kā pasteidzināt to augšanu.
Atceries, ka, reizē iestādot lielu daudzumu sīpolu, visi loki ienāksies teju vienlaikus.

FOTO: Shutterstock.com

Atceries, ka, reizē iestādot lielu daudzumu sīpolu, visi loki ienāksies teju vienlaikus.

Te palīdzēs mitrums un siltums. Tiesa gan, pirmajās dienās pēc stādīšanas tos vēlams novietot tumšākā, bet siltā vietā. Kad loki nedaudz paaugušies, tos jānes gaismā, lai iegūtu sulīgi zaļo krāsu. Ja gaismā noliksi uzreiz, viss notiks nedaudz lēnāk.

 

Augšanai vēlama vienmērīga temperatūra, kas lielākoties mājokļos tieši tāda arī ir, tāpēc papildu rūpes nav nepieciešamas. Ja sīpoli stādīti augsnē, nevis ielikti ūdenī, svarīgi ir regulāri un pamatīgi laistīt, jo mitrums ietekmēs lociņu ražu un to kvalitāti. 

Eksperti apgalvo, ka mēslošana nav nepieciešama.

Reklāma
Reklāma

 

Profesionāli audzētāji, kuriem tas ir bizness, izmanto speciālu mākslīgo apgaismojumu, lai pasteidzinātu lociņu augšanu. Mājas apstākļos gan pilnīgi pietiekami ir ar dabīgo gaismu, kas ienāk pa logiem.

 

Un vēl kāds praktisks ieteikums – reizē iestādot lielu daudzumu sīpolu, visi loki ienāksies teju vienlaikus, tāpēc būs grūti tos ātri patērēt. Labāk iegādāto sīpolu daudzumu sadalīt vairākās daļās, jaunu porciju stādot, piemēram, reizi nedēļā. 

Saistītie raksti