Prasīt kaimiņam vai saliet priekšdienām – kā apliet augus atvaļinājuma laikā

Kā parūpēties par augiem, ja aizmirstas tos aplaistīt vai, dodoties ceļojumā, vai ja nav cilvēka, kam tos uzticēt?
Parūpējies par augiem savā prombūtnē!

FOTO: Publicitātes foto

Parūpējies par augiem savā prombūtnē!

Tādā gadījumā pilienlaistīšanas sistēma ir lieliska alternatīva. Arī ofisos tā ir lieliska pieeja, papildus nenoslogojot savus darbiniekus, ierīkot pilināšanas sistēmu, kas automātiski aplaistīs un sniegs nepieciešamo ūdens daudzumu augiem un ziediem podos. Sistēma labi kalpo augiem, kas ierīkoti uz balkonu margām, grūti pieejamās vietās vai augiem atsevišķos puķu podos. 

 

Tikko iestādītiem puķu stādiem ūdens nelielā daudzumā nepieciešams regulāri, lai nepārtraukti uzturētu mitru augsni. Podos augi un puķes atrodas ierobežotā vidē un neaug dabiskā augsnē, tādēļ ūdens tiem ir nepieciešams regulāri. Ja iegādātas svaigas vasaras puķes, ar kurām izdaiļot balkonu vai palodzi, tad pilienlaistīšana būs lielisks risinājums augu nodrošināšanai ar ūdeni. 

 

Kompānija Akvedukts piedāvā vairākus risinājumus istabas un balkona augu aplaistīšanai, ko nodrošina pielienlaistīšanas sistēma. Vispazīstamākie ir Itālijas rūpnīcas CLABER izstrādājumi. Šis ražotājs tiecas, lai produkcija būtu ekoloģiski ilgtspējīga, tiktu taupīti dabas un finansiālie resursi. Tāpēc CLABER ir radījis AQUA-MAGIC laistīšanas sistēmu, kuras darbību nodrošina saules bateriju absorbētā saules enerģija. AQUA-MAGIC laistīšanas sistēmu var pārvietot un izmantot dažādās saimniecības vietās – siltumnīcā, nelielā dārzā, uz balkona vai terases. Automātisko laistīšanu nodrošina ierīcē iebūvēts taimeris un sūknis, kas darbojas, izmantojot saules enerģiju. Laistīšanas programmas katrs var uzstādīt pēc nepieciešamības, ieprogrammējot ar 2 taustiņu palīdzību. Ar vienu taustiņu izvēlas laistīšanas biežumu (no 1 līdz 7 dienām), bet ar otru - ūdens daudzumu, kuru vēlas piegādāt katram pilinātājam (no 40 ml līdz 200 ml).

 

Ūdeni AQUA-MAGIC sistēma var ņemt no jebkuras tvertnes vai trauka, taču var iegādāties arī sistēmai pielāgotu, gaišas krāsas, izturīgu, 80 litru Aqua-Magic ūdens tvertni. Tvertne - maiss ir viegli saliekama un izjaucama, ar alumīnija rāmi un pret skrāpējumiem drošu virsmu. Tvertnes izmēru dēļ tai jāparedz atbilstoša vieta – istabā vai uz balkona. Ja līdz šim neesat izmantojuši šādu tvertni, tad tagad ir īstais laiks pamēģināt - jums būs piemērota, laistīšanas sistēmai atbilstoša tvertne gan pēc sava dizaina, gan tilpuma. 

 

 

Vienīgā darbība, kas pēc sistēmas uzstādīšanas jums būtu jāveic, ir nodrošināt, lai tvertne nepaliek bez ūdens. Cik tas bieži jādara, ir atkarīgs no iestatītā režīma - cik daudz un bieži ūdens tiek izlietots. Piemēram, ja katru dienu tiks patērēti 4 l ūdens no 20 pilinātājiem, tad 80 litru muca jums būs jāpapildina tikai pēc 20 dienām. 

Cena šādai pilināšanas sistēmai pilnībā atbilst tās veiktspējai un kvalitātei. 

Vēlaties kaut ko vienkāršāku un laistīšana nepieciešama atsevišķiem lielu augu podiem? Iesakām patstāvīgas laistīšanas ierīci CLABER IDRIS KIT, pie kuras var pievienot parastās 1,5-2 litru plastmasas ūdens pudeles. Ierīci var viegli uzstādīt jums nepieciešamajā puķu podā un izvēlēties vajadzīgo laistīšanas plūsmas režīmu, ierīcei pievienojot atbilstošo no komplektā iekļautiem četriem laistīšanas uzgaļiem. 

 

 

Lieliski ir tas, ka, izmantojot šāda veida laistītājus, ar savienojumu ūdens tvertnei vai ūdens pudelēm - nav nepieciešami savienojumi ar krānu vai strāvas padevi. Patīkami ir arī tas, ka iekārta darbojas uzreiz. Mūsdienās ir svarīgi, ka iekārtas darbojas patstāvīgi, ekonomē mūsu laiku un resursus. 

 

No līdzīgu izstrādājumu klāsta Akvedukts sortimentā vēl ir CLABER OASIS EVOLUTION. Šī ierīce būs ļoti piemērota laikā, kad dosieties ilgstošākā prombūtnē – ceļojumā vai darba komandējumā. Ierīces tvertne satur 25 litrus ūdens, tai ir pieejami četri laistīšanas režīmi un tā ir aprīkota ar LCD displeju. Modernas iekārtas ar displejiem atvieglo mūsu ikdienu, tās ir skaidri pārskatāmas un uzrāda nepieciešamo informāciju. Ierīcei OASIS EVOLUTION nav sūknis, ūdens uz augiem tiek padots ar pašteci, tādēļ atvaļinājuma laikā puķu podi tiek izvietoti uz zemes, ierīce novietota uz augstāka plaukta un – ceļojums bez bažām par augu laistīšanu var sākties. 

 

 

Lielākām teritorijām, kurā audzējat dārzeņus, augus vai ziedus, atbilstošāks būs Claber RAINJET pilienlaistīšanas risinājumi. Tie būs piemēroti, ja dārzā ūdeni nepieciešams pievadīt atsevišķiem augiem vai tieši pie augu saknēm garās dobēs. Šeit Akvedukts var piedāvāt izdarīt izvēli starp trīs pilienlaistīšanas sistēmu veidiem:

  • uzstādot  PILINĀTĀJCAURULI, kurai ar noteiktu attālumu izveidoti sīki caurumiņi pa kuriem pilinās ūdens noteiktā daudzumā;
  • uzstādot  MIKROPORU CAURULI – šļūtene ar poraina materiāla sieniņu, pa kuru ūdens izspiežas vienmērīgi pa visu virsmas laukumu;
  • uzstādot  PILINĀTĀJUS – pievadcauruļu galos vai slēgtā virknē, nodrošinās ūdens padevi atsevišķiem augiem. 

 

Par pilināšanas automātiskajām laistīšanas sistēmām varat vairāk uzzināt ierodoties Akvedukts klientu apkalpošanas centros, vai sazinoties attālināti. 

Izmēģināt ko jaunu ir tā vērts! Izstrādājumi, ko augu, dārza un zālienu laistīšanas jomā piedāvā rūpnīca Claber, ir laika gaitā pārbaudīts un lieliski pilda savas funkcijas!