Kā pēc ziemas "izārstēt" paplukušo mauriņu?

Diemžēl reizēm mauriņa kopšana prasīs papildu darbus – jaunas zāles sēšanu, ārstēšanu, liekā mitruma likvidēšanu.

Jaunas zāles sēšana, ārstēšana, liekā mitruma likvidēšana.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Jaunas zāles sēšana, ārstēšana, liekā mitruma likvidēšana.

Ja mauriņš pēc ziemas kļuvis retāks, zālē izveidojušies nelieli tukši plankumi, tos nosedz ar velēnu, ko vari paņemt zem krūmiem vai zāliena malām, tomēr lielākus nāksies apsēt ar zāli. Augsne pirms tam jāuzirdina ar dakšām, jāpievieno smiltis un tikai tad var sēt zāli. Vietas ar jaunajiem sējumiem neprasa īpašu kopšanu, tikai regulāru laistīšanu. Ātrāk augs, ja virs laukumiem izveidosi improvizētu lecekti, nostiprinot polietilēna plēvi ar mietiņiem.

Ja zālienā parādās peļķes. Iemesls tam var būt pārāk sablīvēta zeme; lai ūdens no šīm vietām aizietu, velēnu iegriež un noņem, augsni uzirdina un sajauc ar kūdru vai smiltīm vienādās proporcijās. Pēc tam, kad virskārta kļūs līdzena, nogriezto velēnu atliec vietā.

Ja mauriņā parādās sniega pelējums. Tas izskatās kā balta masa, kas salīmē zāles stiebrus. Ja slimība ir tikko parādījusies un nav paspējusi izplesties, pietiks apgriezt zāli bojātajās vietās un apstrādāt ar pretsēnīšu preparātu. Ja pelējums ir stipri izpleties, zāliens būs jāsēj no jauna.

 

Reklāma
Reklāma

Avots: Jauns.lv