No kāda vecuma drīkst sākt mācīties autoskolā un cik ātrā laikā var iegūt autovadītāja apliecību?

"Dēls drīz būs pilngadīgs un ļoti vēlas tikt pie autovadītāja apliecības. Vai autoskolā var sākt mācīties, vēl nesasniedzot pilngadību, un cik nedēļu laikā ir iespējams iegūt tiesības," jautā "Mammamuntetiem.lv" lasītājs. Atbild Andris Ķerpe, autoskolas "Einšteins" B kategorijas braukšanas instruktors.
Rindas uz CSDD vadīšanas eksāmeniem vasaras sezonā ir daudz garākas nekā ziemā.

FOTO: Shutterstock.com

Rindas uz CSDD vadīšanas eksāmeniem vasaras sezonā ir daudz garākas nekā ziemā.

Vecums, kad drīkst sākt apmeklēt autoskolu

“Apmācības autoskolā var uzsākt no 16 gadu vecuma, taču CSDD teorijas un vadīšanas eksāmenu var kārtot no 18 gadu vecuma. Rekomendējam uzsākt apmācības ne ātrāk kā 3 mēnešus pirms 18 dzimšanas dienas, lai, sasniedzot pilngadību, uzreiz var doties kārtot eksāmenus,” iesaka autoskolas “Einšteins” B kategorijas braukšanas instruktors Andris Ķerpe. 

 

Apmācību norise un ilgums autoskolā

Teorijas kurss sastāv no 11 teorijas nodarbībām. Nedēļas laikā atļauts noklausīties maksimums 3 teorijas nodarbības. Ja audzēknis izvēlas mācības tiešsaistē un cītīgi saplāno savu apmācību grafiku, teorijas kursu var nokārtot nepilnu 3,5 nedēļu laikā. Ja audzēknis izvēlas nodarbības klātienē, tad ir jāizvērtē  izvēlētās grupas nodarbību grafiks. Tā var būt intensīvā grupa, kuras ilgums ir 3,5 nedēļas vai grupa, kuras ilgums ir 5 nedēļas.

 

Lai autovadītāja apliecību iegūtu ātrāk, iesakām uzsākt braukšanas nodarbības paralēli teorijas apmācībām. 

Braukšanas nodarbību skaits ir atkarīgs no audzēkņa praktisko iemaņu līmeņa, bet ne mazāks par 10 braukšanas nodarbībām (20 akadēmiskajām mācību stundām). 

Reklāma
Reklāma

 


Autoskola “Einšteins” ir izstrādājusi studentu vērtēšanas sistēmu, kurā pēc katras nodarbības instruktors sniedz vērtējumu apgūtajās tēmās un atzīmē pieļautās kļūdas izbrauktajā maršrutā. Sistēma palīdz studentiem labāk sagatavoties nākamajai braukšanas nodarbībai un gadījumā, ja tiek mainīts braukšanas instruktors, apgūtās tēmas nav jākārto no jauna un apmācības veiksmīgi turpinās.

Ja audzēknis cītīgi apmeklē nodarbības un seko līdzi autoskolas ieteikumiem, tad autovadītāja apliecību ir iespēja nokārtot 1,5 līdz 2 mēnešu laikā. 

Protams, jāņem vērā arī sezonalitāte. Rindas uz CSDD vadīšanas eksāmeniem vasaras sezonā ir daudz garākas, taču, ja cītīgi seko līdzi CSDD vadīšanas eksāmena grafikam, tad ļoti bieži atbrīvojas vieta un uz eksāmenu var tikt pat nākamajā dienā.

Saistītie raksti