Vai bērniņa ieņemšanai traucē tas, ka pēc mīlēšanās iztek sperma?

"Labdien, mēs ar vīru jau kādu laiciņu cenšamies tikt pie bērniņa, bet nesekmīgi. Pati biju pārbaudīties – viss kārtībā. Vīrs arī pirms dažiem gadiem bija pārbaudīties. Bet lieta tāda, ka pēc seksa liela daļa spermas iztek ārā, arī variantā, kad pēc seksa guļu mierīgi, no rīta tek laukā. Vai tas ir normāli? Varbūt ir kādi ieteikumi? Vai spermas ir par daudz?" jautā kāda lasītāja.
Vai bērniņa ieņemšanai traucē tas, ka pēc mīlēšanās iztek sperma?

FOTO: Marika Eglīte

Atbild sertificēta vecmāte Māra Grieze:

Labi, ka esat izmeklējušies, tomēr vīrieša spermogrammas rezultāti var mainīties laika gaitā, tādēļ ieteiktu to atkārtot, jo vairāki gadi ir samērā ilgs laiks. Pēc mīlēšanās vienmēr daļa spermas iztek ārā, tā kā tas noteikti nav iemesls, kāpēc neiestājas grūtniecība. Viens no ieteikumiem ir pēc mīlēšanās pagulēt “svecītē” – ar piepaceltām kājām, tomēr, manuprāt, 

 

ja ilgstoši mīlēšanos uztversiet kā tehnisku procesu, tas varētu traucēt izbaudīt dabīgo procesa būtību.

 

Reklāma
Reklāma

Jājautā arī, cik smalki pati esat izmeklējusies: ja patiesi grūtniecība neiestājas vairāk par gadu, tad ieteiktu veikt analīzes uz STS, kā arī vizītē pie ginekologa vai vecmātes izrunāt uztura un dzīvesveida paradumus, iespējams, nepieciešams ieviest kādas izmaiņas. Noteikti vēlams iepazīties ar auglības atpazīšanas metodi, kā arī auglības celšanas nolūkos ieteicams kursa veidā gan sievietei, gan vīrietim padzert dabīgas izcelsmes preparātus, kas nereti palīdz tikt pie vēlamā rezultāta.

 

Noteikti iesaku pierakstīties uz konsultāciju pie sev uzticama speciālista! 

Saistītie raksti