Klajā nācis "Sapnis par Ziemassvētkiem" - ilustrēta dzejoļu grāmata un mūzikas CD

 

Gaišai, sirsnīgai Ziemassvētku un ziemas noskaņai izdevniecība "Liels un mazs" piedāvā izdevumu visai ģimenei "Sapnis par Ziemassvētkiem" - ilustrētu dzejoļu grāmatu un mūzikas CD, kurā atrodamas arī dziesmu notis. Grāmatā un mūzikā ir gan liriskas, gan jautras noskaņas - tā kopīgi baudāma bērniem un vecākajai paaudzei, jo Ziemassvētku laiks ir ģimenes kopības laiks.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

"Sapnis par Ziemassvētkiem" tiks atvērts ar koncertu, kas notiks 18.decembrī plkst.19, Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas Lielajā zālē, Kronvalda bulvārī 8, kur būs apskatāmi arī Irēnas Lūses akvareļi. 

Ieeja pasākumā bez maksas, darbosies arī izdevniecības grāmatu galds. 

Andrejs Laukmanis - pianists, komponists, ilggadējais Jaunatnes teātra muzikālais vadītājs, izraugoties Ineses Zanderes dzejoļus, izveidojis muzikālu kompozīciju, kurā dziesmas un dzejoļi ļauj izjust ziemu un Ziemassvētkus kā dziļu, brīnišķīgu sapni. 

Ieskaņojumā piedalās Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas meiteņu koris "Vivace" (diriģente Andra Fenhāne), Jaunā Rīgas teātra aktrise Guna Zariņa un mūziķi Ieva Saliņa, Jānis Ansons, Jānis Vaivods un Helēna Laukmane.

Izdevuma dizainu veidojuši mākslinieki Rūta Briede un Artis Briedis, izdošanu atbalsta AS "Trimen Tractors".

Reklāma
Reklāma

 

Ziemassvētku sapnis sākas kūtiņā, kur brīnuma liecinieki un vēstītāji ir lopi - govs, zirgs un jērs. Ziemassvētku zvaigzne un baznīcu zvani, nosalušas rokas un skaļi neizteiktas vēlēšanās, piparkūku smarža un zīlītes sniegotos zaros, kaķa pēdas sniegā, dejojoši sniegavīri, smaržīgie kāpostzupas gari - visi šie tēli iznirst no Irēnas Lūses akvareļu zilajām naktīm un ziemas puteņiem, sasildot sapņotāja sirdi ar vārdiem, krāsām un melodijām. Ilustrācijās vērotājs var pazīt Rīgas baznīcu torņus, parkus un Daugavas tiltus.