Apmeklē dūlu nedēļu! Uzzini par dūlām un harmoniskām dzemdībām pasākumos Rīgā, Ikšķilē, Siguldā un Jelgavā

 

Latvijas Dūlu apvienība no 16.-28. aprīlim organizē tematiski plašu izglītojošu lekciju un pasākumu kopumu ar mērķi pēc iespējas pilnasinīgāk veicināt izpratni par dūlas lomu, kompetencēm un sniegtā atbalsta iespējām sievietēm Latvijā grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību laikā.
Apmeklē pasākumus dūlu nedēļas ietvaros un uzzini, kā dūla tev var palīdzēt, gaidot un sagaidot mazulīti. Foto-Flickr/Arey28

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Apmeklē pasākumus dūlu nedēļas ietvaros un uzzini, kā dūla tev var palīdzēt, gaidot un sagaidot mazulīti. Foto-Flickr/Arey28

 

 

Sekojot iniciatīvai pievienoties starptautiskajai dūlu nedēļai, kas citviet pasaulē tiek atzīmēta marta nogalē, Latvijas dūlu apvienība laika ziņā – mēnesī vēlāk uzrunās interesentus Latvijā. Plānotais dūlu informatīvo pasākumu grafiks: www.dulas.lv 

 

Ikvienu, kas padziļināti vēlas izprast dūlas lomu pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību laikā, kā arī aplūkot specifiskus gan topošajiem, gan jaunajiem vecākiem interesējošus jautājumus, ir iespēja izvēlēties sev atbilstošāko vietu un laiku tikšanās reizēm, ko Latvijas Dūlu apvienība organizē gan Rīgā, gan citviet Latvijā – Ikšķilē, Siguldā, Jelgavā.

 

Ģimenes portāla mammam.lv/tetiem.lv Gudro Sievu skolā dūlu nedēļas ietvaros notiks šādas nodarbības:

Sarunas par grūtniecību un dzemdībām (19. aprīlis, pl. 18:00, 1 brīva vieta)

Dūlas atbalsts pirmsdzemdību un dzemdību laikā (18. aprīlis, brīvu vietu vairs nav, skati pasākumu grafiku un apmeklē nodarbību citā norises vietā)

Reklāma
Reklāma

Sarunas par pēcdzemdību periodu (19. un 26. aprīlī, pl. 12:00)

 

„Latvijā dūlu aktivitātes ir jauns un daudziem vēl līdz galam neizprasts atbalsta kopums sievietei un pārim bērna gaidīšanas, piedzimšanas laikā, pēcdzemdību periodā. Protams, dūlu apvienība līdz šim ik pa laikam centusies noturēt pasākumus mērķgrupām – vai nu topošo vecāku skoliņās, jauno māmiņu tikšanās vietās, taču aprīlī esam ļoti organizēti sadalījušas savus spēkus, lai spētu uzrunāt interesentus gan pašos pamatos – kas ir dūla un ko viņa dara, gan diskutējot par specifiskām tēmām – krūts barošanu, harmoniskām, sievietei priekpilnām dzemdībām, dūlu tik dažādi sniegtajām atbalsta iespējām. Pasākumos iesaistīsies gan praktizējošas dūlas, gan dūlas, kas uzsākušas mācības, bet jau strādā kādā no dūlas darba aspektiem – ir zīdīšanas speciālistes, auglības atpazīšanas metodes instruktores, grūtnieču sagatavošanās kursu vadītājas. Vairākas no iecerētajām nodarbībām plānotas arī krievu valodā, tāpēc aicinu ikvienu interesentu izmantot iespēju, lai pirmajā un „improvizētajā” Latvijas dūlu nedēļā varētu vairāk uzzināt par to, kā vārdā strādā aprūpes persona dūla un kopumā Latvijas Dūlu apvienība,” skaidro LDA valdes priekšsēdētāja Linda Rozenbaha.

 

Kā zināms, 2011. gada decembrī pēc trīs gadu apmācībām izlaidumu piedzīvoja pirmās deviņas Latvijas dūlas, savukārt dūlu apmācību pašlaik turpina 60 jaunas topošās dūlas. Latvijas Dūlu apvienība dibināta 2010.gadā.


Plānotais dūlu informatīvo pasākumu grafiks: www.dulas.lv