Vai pēc deguna lieluma var noteikt dzimumlocekļa izmēru?

Raksta saturs nav piemērots auditorijai, kas jaunāka par 18 gadu vecumu.

Dažādas pazīmes, pēc kurām var noteikt vīrieša dzimumlocekļa izmēru, interesē ne vienu vien sievieti. Un neslēpsim — šo jautājumu uzdod arī vīrieši. Vai deguna lielums ir kaut kā saistāms ar vīrieša lepnuma izmēru, jautājām seksologam Arturam Šulcam.

FOTO: Shutterstock.com

 „Esmu interesējies par šo jautājumu, bet nav nopietnu pētījumu, kas apliecinātu likumsakarību — liels deguns, tātad liels dzimumloceklis, mazs deguns, tātad mazs dzimumloceklis. Un šāda likumsakarība arī nav īsti iespējama, jo locekļa izmērs tomēr dažādās situācijās ir atšķirīgs — ir brīži, kad loceklis ir neliels un sarāvies, ir brīži, kad loceklis ir piebriedis, līdz ar to pat pāris reizes lielāks, bet deguns savus parametrus nemaina. Nav arī pierādījumu tam, ka vīrieša mazais deguns ir pierādījums lielam dzimumloceklim vai otrādi. Tomēr, runājot par deguniem, viens gan ir fakts - deguna vispārīgā veselība nereti ir rādītājs vīrieša potencei. Elpojot caur degunu, gaiss tiek sasildīts un attīrīts ar degunā esošajām spalviņām. Ja deguns ir ciet, cilvēks elpo caur muti, bet aukstais gaiss nereti veicina elpceļu un balsenes iekaisumu. Ja nāsis ir ciet, ir daudz grūtāk ķermeni apgādāt ar skābekli. Un, ja ir slikta skābekļa piegāde, ir sliktāka asins cirkulācija, kā rezultātā samazinās potence (starp citu — arī sievietēm). 

Ja kādu sievieti interesē, kāds izmērs konkrētam vīrietim biksēs, var atrast iemeslu, lai paskatītos. Un tam nav obligāti jānotiek seksa laikā. Var uzaicināt nolūkoto vīrieti uz pirti vai pludmali.

Patiesībā dzimumorgānu izmēriem un formai nav būtiskas nozīmes, jo cilvēki, viņu vēlmes un ideāli ir atšķirīgi. Vienam patīk kaut kas lielāks, citam tieši pretēji — mazāks. Arī starp dažādām kultūrām ir vērojamas atšķirības. Piemēram, Dienvidamerikā sievietēm stiepj kaunuma lūpas. Un stiepj pamatīgi - taisa visādas austiņas ar dažādu spaiļu palīdzību. Kad mātes mazgā mazās meitenes, pastaipa kaunuma lūpas, lai tās izskatās interesantas. Dienvidamerikā uzskata, ka tad sieviete kļūst seksuāla, jo vīrietis viņu var „pamanīt”, paņemt mutē, tēlaini izsakoties, ir aiz kā aizķerties. Latvijā atkal otrādi — ja sievietei ir lielas kaunuma lūpas, uzreiz dodas pie ginekologa, lai griež nost. Sievietēm nez kāpēc ir grūti pieņemt, ka tas ir dabiski. 

Reklāma
Reklāma

Atgriežoties pie vīriešu dzimumlocekļu izmēriem, ja kādu sievieti interesē, kāds izmērs konkrētam vīrietim biksēs, var atrast iemeslu, lai paskatītos. Un tam nav obligāti jānotiek seksa laikā. Var uzaicināt nolūkoto vīrieti uz pirti vai pludmali.  Arī agrākos laikos pirts bija tā vieta, kur cilvēki varēja viens otru noskatīt — o, jā, šī vai šis man patīk! Turklāt pirts piedāvā visai nevainīgu otra cilvēka ķermeņa iepazīšanu — caur masēšanu, glāstīšanu, eļļas ieziešanu vai pēršanu. Un šis ir process, kā iepazīt arī sevi.”