Labs garastāvoklis pēc seksa saglabājas 48 stundas

Ņemot vērā, ka mīlas prieki jaunajās ģimenēs ir retāka parādība, zinātne arvien vairāk pievēršas šai problēmai, taču svaigākie atklājumi par seksu nav īpaši daudzsološi.

Mājas darbu iedalījums, ko puses atzīst par godīgu, nodrošina, ka partneri jutīsies otra cienīti.

FOTO: Shutterstock.com

Mājas darbu iedalījums, ko puses atzīst par godīgu, nodrošina, ka partneri jutīsies otra cienīti.

Viens no tiem, kas tapis Albertas Universitātes paspārnē, iesaka pāriem pareizi sadalīt ne tikai ienākumus, bet arī mājas darbus un pienākumus, jo tas veicina labāku seksuālo dzīvi. 

 

Šī atklājuma sāls slēpjas ne tik daudz seksīgi uzrotītās piedurknēs, cik taisnīgumā.

“Mājas darbu iedalījums, ko puses atzīst par godīgu, nodrošina, ka partneri jutīsies otra cienīti, veicot ikdienas pienākumus. 

 

Mājas darbi var patikt vai nepatikt, bet zinot, ka partneris arī cīnās vaiga sviedros, nerodas rūgtums un dusmas. Un tas būs pamats auglīgai augsnei, lai notiktu (apmierinošs) seksuāls akts,” apgalvo zinātnieki.

 

Reklāma
Reklāma

Savukārt Floridas štata universitātes pētnieki izmērījuši, cik ilgi turpinās labais garastāvoklis pēc apmierinoša – lai neteiktu laba vai izcila – seksa. Kā jau zināms, šo laimes vai apmierinājuma uzplūdu nodrošina ķermeņa ķīmija, kad izdalās liels daudzums endorfīnu un citu labsajūtas hormonu. Zinātnieki noskaidroja, ka šis pozitīvais efekts saglabājas pat līdz divām dienām.

 

Šādam 48 stundu glabāšanas termiņam viņi saskata evolucionāru izskaidrojumu: “Četrdesmit astoņas stundas ir apmēram tas laika periods, kad, pirmkārt, ir maksimāla apaugļošanās iespēja, otrkārt, spermas koncentrācija atjaunojas savā augstākajā līmenī, un treškārt – sperma paliek maksimāli dzīvotspējīga sievietes reproduktīvajā sistēmā.” 

 

Tā nu zinātne ir norāvusi vēl vienu romantikas plīvuru dzejnieku apdziedātajai visdziļākās laimes izpausmei, kas, izrādās, ir tikai smalks Mātes Dabas aprēķins.

Saistītie raksti