Man ir trīs dēli, meitu adoptēsim!

"Mēs gribējām trīs bērnus, no kuriem vismaz vienu meitiņu, bet visi dēli," stāsta mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā māmiņa Iveta. Tākā sapni par meitiņu ģimene nav atmetusi, tad apsver adopcijas iespējas.

Dēli jau ir; kā tikt pie meitiņas - peciņas?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Dēli jau ir; kā tikt pie meitiņas - peciņas?

 

Sapnis par meitiņu mums ar vīru ir jau kopš pirmā dēla piedzimšanas. Dēliņš bija gaidīts un nešaubīgi zināju, ka pirmais būs puika. Mums ar vīru bija tāds kā plāniņš - gribam trīs bērnus un vienai vajadzētu būt meitiņai, būtu ideāli, ja jaunākā! Vecākie bērni bija plānoti ar nelielu vecuma starpību un trešais ''pēc tam''.

 

Skaitījām dienas un rēķinājām pēc asinīm, vārdu sakot - noticējām visādiem pigoriem, lai ģimenē ienāktu mūsu ilgi lolotā meita. Tomēr jau grūtniecības laikā jutu, ka kļūšu par trīs tēvadēlu mammu! Esmu priecīga un laimīga par saviem trīs dēliem, visus viņus ļoti mīlu, bet sapni par meitiņu neesam atmetuši.

 

Un kādu dienu runājoties, izteicu vīram ideju meitiņu adoptēt, jo nav nekādas garantijas, ka ceturtais bērniņš mums arī puika nesanāktu! Vīrs idejai piekrita - būtu visiem labi - gan kādam bērniņam mājas un ģimene, gan mūsu sapnis tiktu piepildīts.

Skaitījām dienas un rēķinājām pēc asinīm, vārdu sakot - noticējām visādiem pigoriem, lai ģimenē ienāktu mūsu ilgi lolotā meita. 

Reklāma
Reklāma

Bet... ir viens liels bet! Mūsu jaunākajam dēliņam ir tikai pieci mēneši, baroju pati ar krūti, tāpēc gribētu arī savu meitiņu barot! Tātad mums vajadzētu pieņemt bērniņu apmēram tādā pašā vecumā, bet likumi un normatīvi to neļauj, jo ir jāiztur pusgadu ilgs ''pārbaudes laiks''... Tas nozīmē, ka mana meitiņa jau uz to vecumu dipinās kājiņām un krūti vairs neēdīs!


Šis fakts, protams, neattur mūs no domas adoptēt, bet bērniņam tiek liegts, manuprāt, ļoti svarīgs un svētīgs dzīves posms -  zīdīšana... Es ticu, ka ir zīdainīši, kas palikuši bez īstajiem vecākiem, un ticu, ka izdarītu labu darbu, pieņemot kādu pie savas sirds un savas krūts :)
Ar šo gribēju tikai izteikt savu viedokli un varbūt ierosināt diskusiju par adopcijas termiņiem un ''papīru būšanām'', kas reizēm tomēr apgrūtina šo procesu un nenāk par labu ne adoptētājam, ne adoptējamajam... Vai tiešām nebūtu iespējams izņēmums attiecībā uz tik maziem bērniņiem?

 

Kā notiek adopcija Latvijā un kādas formalitātes jākārto, lasi sadaļā Ģimene -> Adopcija

Materiāls publicēts sadarbībā ar "Fondu Mammām un tētiem"