Šogad palielinājies adoptēto bērnu skaits

Šogad līdz jūnijam tika adoptēts 101 bērns, kas ir vairāk nekā pērn piecos mēnešos, kad bija adoptēti 79 bērni, liecina Labklājības ministrijas apkopotie dati. No visiem adoptējamiem bērniem nedaudz mazāk kā puse — 50 bērni — tika adoptēti uz ārvalstīm, raksta www.kasjauns.lv.

Latvijas adoptētāji biežāk izvēlas adoptēt mazus bērnus.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Latvijas adoptētāji biežāk izvēlas adoptēt mazus bērnus.

Pērn līdz jūnijam uz ārvalstīm tika adoptēti 42 bērni.
Šogad vēl 34 adoptētāji no Latvijas ir izteikuši vēlmi adoptēt bērnus, bet no ārzemēm gatavību adoptēt bērnus izteicis 171 cilvēks.


Kopumā reģistrā ir ziņas par 1267 bērniem, kam būtu jāmeklē adoptētāji, lielākā daļa — 884 bērni — ir vecumā no desmit līdz 18 gadiem. Tomēr Latvijas adoptētāji biežāk izvēlas adoptēt mazus bērnus. Visvairāk — 13 — no šogad adoptētajiem bērniem ir vecumā no diviem līdz trīs gadiem, desmit — no viena līdz diviem gadiem, savukārt šogad tika adoptēti tikai divi bērni vecumā no desmit līdz 18 gadiem.


Ārvalstu adoptētāji gan biežāk adoptē vecākus bērnus, šogad uz ārvalstīm tika adoptēti 19 bērni vecumā no desmit līdz 18 gadiem.


No visiem adoptējamiem bērniem 576 var adoptēt uz ārzemēm, bet 412 bērni vai nu paši nepiekrīt viņu adopcijai ārzemēs, vai arī šo bērnu brāļi vai māsas nepiekrīt viņu šķiršanai adopcijas gadījumā.


Kā ziņots, pērn Latvijā kopumā tika adoptēti 235 bērni, kas ir par 11 bērniem mazāk nekā 2009.gadā.

 

Reklāma
Reklāma

Par to, kā adoptēt bērnu, lasi mammam.lv/tetiem.lv sadaļā Adopcija.


Avots: www.kasjauns.lv