Broša ar slapjās filcēšanas metodi

Lai izveidotu brošu slapjajā filcēšanas tehnikā jums būs nepieciešams neliels, plakans akmentiņš, filcēšanas vilna, šķidrās ziepes, tekstila līme un dažādas lentītes un pērlītes dekorēšanai, kā arī brošas aizdare.

Foto no www.tastytelpa.lv arhīva.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no www.tastytelpa.lv arhīva.

1. Akmentiņu stingri ietinam filca vilnā. Šī būs jūsu izgatavotās brošas pamata krāsa.
2. Saslapinam un ieziepējam ietīto akmentiņu un sākam filcēt, tas ir berzēt, apļa veida kustibām, pavisam lēni un maigi. Pats sākums ir svarīgs, jo tad notiek safilcēšanas process, svarīgi neatstāt nesafilcētu laukumu, pa kuru akmentiņam ir iespēja izsprukt! Iefilcētais akmentiņš būs gatavs, kad tas stingri un vienmērīgi turēsies pie akmens.
Izskalojiet  liekās ziepes, kas palikušas vilnā, zem tekoša ūdens.
3. Nakamais solis ir “desiņas” izveide. Sarullējiet apmēram 25 cm garu vilnas rulīti, saslapiniet un ieziepējiet. Rullējiet kāmēr “desiņa” kļūst taisna un stingra.
4. Aptiniet “desiņu” ap akmentiņa šaurāko malu un nostipriniet ar drošības adatām, tad piešujiet.
5. Dekorējot ļaujiet vaļu fantāzijai.Tās var būt lentītes, akmentiņi, pērlītes vai fliteri. Visu piestipriniet piešujot.
6. Lai piestiprinātu aizdari, jums jāizgriež divi vienādi aplīši, kas atbilst brošas aizmugurei. Pie viena aplīša piešujiet brošas aizdarīti, bet otrā aplītī tai pat vietā izveidojiet iegriezumu, kuru pārvelciet pāri piešūtajai brošas aizdarītei, lai aplīši sakristu.
7. Tad sagatavoto aizdari pielīmējiet pie brošas aizmugures un piešujiet gar malu.

Lai jums veicas! :)

Iemācīties filcēt lācīti varat pieredzējušas rokdarbnieces Aijas Vīdneres vadībā radošajā telpā Tasty.


 

Reklāma
Reklāma