7 veidi, kā jaunajām māmiņām atgūt enerģiju ar Pranamat ECO masāžas paklājiņu

Līdz ar bērniņa ienākšanu ģimenē, jauna dzīve sākas ne tikai mazulim, bet arī pārējiem ģimenes locekļiem. Lielākās izmaiņas ikdienas ritmā izjūt bērniņa vecāki, jo dienas un naktis, kas aizvadītas aprūpējot mazuli nereti atņem visu enerģiju un šķiet, ka rūpes par sevi kļūst par vēl vienu darāmo darbu, kas jāpaveic dienas gaitā. Ar laiku stress, nogurums un saspringums liek par sevi manīt - pazūd garastāvoklis, parādās nepatīkamas sajūtas ķermenī, rodas bezmiegs.
Rūpes par mazuli ir intensīvs darbs, kura veikšanai nepieciešams nepārtraukti atjaunot enerģiju un rūpēties par savu pašsajūtu, tāpēc Pranamat ECO akupresūras masāžas komplekts ir investīcija labsajūtā, kura atmaksāsies.

FOTO: Publicitātes foto

Rūpes par mazuli ir intensīvs darbs, kura veikšanai nepieciešams nepārtraukti atjaunot enerģiju un rūpēties par savu pašsajūtu, tāpēc Pranamat ECO akupresūras masāžas komplekts ir investīcija labsajūtā, kura atmaksāsies.

Būt māmiņai nenoliedzami ir viena no skaistākajām pieredzēm sievietes dzīvē, taču tā var būt arī izaicinoša gan fiziski, gan garīgi. Lai saglabātu vispārējo labsajūtu, ir svarīgi atrast veidus, kā atgūties no ikdienas pārdzīvojumiem. Pranamat ECO masāžas paklājs ir inovatīvs un dabisks veids, kā aizņemtām māmiņām mazināt stresu un relaksēties, baudot masāžu mājās. Šajā rakstā mēs aplūkosim septiņus veidus, kā Pranamat ECO var palīdzēt jaunajām māmiņām atgūties un atpūsties, iepazīstināsim ar to, kas ir akupresūra, kā arī padalīsimies ar jauno māmiņu atsauksmēm par Pranamat ECO! Iepazīstiet akupresūras pasauli ar Pranamat ECO, bet, ja neziniet, kas tas ir un “ko tas ēd”, mēs pastāstīsim! 

 

Akupresūra ir sens pašsajūtas uzlabošanas paņēmiens, kas uz Eiropu atceļojis no Ķīnas. Izdarot spiedienu uz konkrētām ķermeņa zonām, mazinās saspringums masāžas zonā un tiek uzlabota fiziskā un garīgā pašsajūta. Mūsdienās profesionāli akupresūras praktiķi masāžai izmanto pirkstus un plaukstas, bet tiem, kas vēlās akupresūru baudīt savas mājas komfortā ir pieejami akupresūras masāžas komplekti, uz kuriem ir piestiprināti lotusiem līdzīgi masāžas elementi ar mazām, smailām ziedlapiņām, sniedzot intensīvu, bet ādai drošu masāžu. Daži akupresūru mēdz jaukt ar akupunktūru, tāpēc ir svarīgi pieminēt, ka tas nav viens un tas pats. Akupunktūra ir sena ārstniecības metode, kurā ārstēšanas nolūkos tiek izmantotas zelta adatas, kas tiek iedurtas pacientu ādā – šīs ārstniecības procedūras veic apmācīti profesionāļi. Akupresūras un akupunktūras galvenā atšķirība ir tajā, ka akupresūrā netiek veikti dūrumi ādā, bet gan tikai izdarīts spiediens uz konkrētām zonām ķermenī.

 

Pranamat ECO masāžas paklājs veidots balstoties uz akupresūras principiem - izdarot spiedienu uz konkrētiem ķermeņa punktiem. 

Spiediens uz šiem punktiem stimulē organisma dabisko atslābināšanas procesu, veicinot relaksāciju un samazinot muskuļu sasprindzinājumu. Tas ir īpaši noderīgi māmiņām, kuras daudz laika pavada nēsājot un aprūpējot savus mazuļus.

 

Visa ķermeņa masāža. 

Pēc garas un aktīvas dienas, kas pavadīta nēsājot mazuli uz rokām, ejot pastaigās un veicot daudzos mājas darbus, māmiņas ķermenis ir uz spēku izsīkuma robežas. Noliekties nav iespējams bez muguras saķeršanas, spriedze sprandā un plecos rada sajūtu, ka uz pleciem uzlikts visas pasaules svars, kājas ir smagas un pietūkušas… Varētu ieiet karstā vannā, bet tas aizņems daudz laika, vai varētu vienkārši atgulties uz dīvāna, bet tas nesniegs paliekošu efektu... Cik fantastiski būtu kaut uz pāris minūtēm izjust relaksējošu, bet tajā pat laikā kārtīgu masāžu, kas sasildītu un atslābinātu ķermeni? Masāžu, kas no pleciem noceltu smaguma sajūtu, kājām liktu justies vieglām un mugurai atkal brīvai… Bet, kā? 

 

Pranamat ECO akupresūras masāžas komplekts ir tas, kas nepieciešams katrai jaunajai māmiņai! Pranamat ECO masāžas komplekti ir veidoti balstoties uz akupresūras principiem, lai nodrošinātu iedarbīgu un spēkus atjaunošu masāžu. Ja vēlaties justies kā septītajās debesīs – ar Pranamat ECO akupresūras masāžas komplektu tas ir iespējams, jo masāžas lotusi jau pēc neilga brīža ļaus sajust to iedarbību - patīkams siltums pārņems visu ķermeni, spriedze un diskomforts mazināsies, un masāža sniegs īstu baudu. 

 

“Daudziem esmu teikusi, ka Pranamat paklāja un spilvena iegāde ir bijis labākais pirkums manā dzīvē. Un klāt nestāv ne kurpes, ne kleitas, ne auskari.

[..] Fiziskās sāpes un nogurums, ko jaunās māmiņas piedzīvo, sapratīs tikai tā paša ceļā gājējs. Bet pateicoties Pranamat komplektam es spēju pilnvērtīgi dzīvot un lutināt sevi ar masāžu mājas apstākļos. Ņemot vērā, ka naktīs slikti guļam, un, lai dienu sāktu enerģiski, es katru rītu mēģinu atrast brīdi, lai pastāvētu uz paklāja - asinsritei, iedarbināt sevi jaunai dienai un, protams, skaidrākai galvai. Savukārt, kad mazie spēlējas pa grīdu, arī es metos uz grīdas - guļu vai sēžu uz Pranamat.

Mīlu savu Pranamatu! Pilnīgi nopietni! Tiešām! Tā no sirds mīlu un ne vienam vien cilvēkam to esmu ieteikusi,” par savu pieredzi stāsta divu bērnu māmiņa Inga Stankeviča.

 

Muguras masāža 

Dienas gaitā saspringusī mugura liek par sevi manīt - paliek arvien grūtāk noliekties, lai paceltu zemē nokritušo grabulīti un piecelšanās stāvus prasa ilgāku laiku un maigākas kustības. Vai tās ir pazīstamas sajūtas? Ne viena vien māmiņa to apstiprinās. Pie šīm grūtībām ir vainojama lielā slodze, ko ikdienā pārnes māmiņu muguras, neatkarīgi no tā vai diena pavadīta stāvot kājās vai sēdus – dienas beigās šķiet, ka uz muguras ir pārnēsāta kaudze laukakmeņu. Ignorēt saspringuma sajūtas mugurā nedrīkst, jo rezultāts vienmēr ir viens: pašsajūtas un dzīves kvalitātes pasliktināšanās.

 

Muguras masāžu ar Pranamat ECO var veikt jebkurā sev ērtā laikā – no rīta, lai uzmundrinātu sevi pirms dienas sākuma, pa dienu, lai mazinātu nogurumu un atjaunotu enerģiju, vakarā, lai pilnībā atslābinātu ķermeni un gulētu saldākā miegā.


Lai masāžu veiktu pilnvērtīgi un pēc iespējas labāk izjustu tās iedarbību, nepieciešams masāžas komplektu novietot gultā, dīvānā vai uz grīdas. Lēnām apguļoties uz tā jāpārliecinās, lai Pranamat ECO paklājs piekļautos visai mugurai un spilvens sprandas daļai. Svarīgi ir sekot līdzi savām sajūtām masāžas laikā - ja masāža šķiet pārāk intensīva, tad ieteicams uzvilkt plānu kokvilnas apģērbu, kā arī samazināt masāžas laiku.

 

“Pēc grūtniecības straujā svara pieauguma, mana mugura ir saspringusi, un tagad, nēsājot ik dienu mazuli, neredzu labāku veidu kā atslābināt saspringušos kakla un muguras muskulīšus. Ideāls palīgs katrā steidzīgā un ne tik steidzīgā ikdienā!” ar savu atsauksmi dalās jaunā māmiņa Katrīna Zarāne.

 

Sprandas un plecu masāža

Vai ir gadījies sevi pieķert sapņojam par to, ka kāds kaut tikai 5 minūtes kārtīgi izmasētu jūsu plecus un sprandu? Gadījumos, kad, piemēram, nogurušas ir pēdas, mēs tās varam aizsniegt un izmasēt saviem spēkiem. Bet pašu spēkiem kārtīgi izmasēt sprandu un kaklu ir tuvu neiespējami – galvu var grozīt pa labi un kreisi, celt augšā un lejā, bet tas nepalīdz! Ar Pranamat ECO tā vairs nav problēma, jo, lai atbrīvotos no savilktās sprandas sajūtas ir tikai nepieciešams apgulties uz akupresūras spilvena tā, lai apakšējā mala sasniegtu plecu zonas augšdaļu. Dziļi elpojot un ļaujot ķermenim pilnībā atslābt, masāža palīdzēs atbrīvot spriedzi kaklā un galvas daļā, kā arī plecos un sprandā jutīsiet siltumu – gluži kā pēc masāžas, kuru būtu veicis masāžas terapeits.

 

“Paklājiņam ir gandrīz 3 gadi. Tas ir bijis milzu palīgs divos pēcdzemdību periodos, kad savilkti pleci ir ikdiena. Pranamat ir liels palīgs ikdienā arī manam vīram, kaut gan pašā sākumā viņš skatījās ar skepsi. Katra centa vērts. Tagad tikai saprotu, ka vajadzētu iegādāties vēl spilvenu, lai relaksācija kļūtu vēl labāka,” savā pieredzē cīņā ar savilktu sajūtu plecos dalās divu bērnu māmiņa Barba Knoka.

Reklāma
Reklāma



Miega kvalitātes uzlabošanai

Līdz ar bērniņa ienākšanu ģimenē bieži vien ir traucēts ierastais miega režīms un jaunajiem vecākiem miega kvalitāte pasliktinās. Nereti jaunajām māmiņām dodoties gulēt galvā sāk rosīties dažādas domas - nepieciešams saplānot nākošās dienas gaitas un darāmos darbus, tiek pārdomāts viss, kas šīs dienas laikā piedzīvots un tā vien šķiet, ka ķermenis atkal visu pārdzīvo no jauna. Iemigšana šķiet kā neiespējamā misija. Šādos gadījumos vismaz 20 minūtes ilga masāža pirms gulētiešanas atslābinās un sasildīs ķermeni, nomierinās prātu un mazinās trauksmi, ļaus ātrāk iemigt, kā arī gulēt labāk! Veicot masāžu pirms naktsmiera, ieteicams arī apsvērt iespēju praktizēt citas miegu veicinošas metodes, piemēram, klausīties nomierinošu mūziku, veikt elpošanas vingrinājumus un meditēt, vienlaikus izmantojot akupresūras paklājiņu. Apguļoties uz paklājiņa un spilvena, aizverot acis un dziļi elpojot sajutīsiet, kā pēc burtiski pāris minūtēm ķermeni pārņems patīkams siltums un ķermenis jutīsies uzmundrināts gluži kā pēc masāžas salonā.

 

“Pēc darbīgas dienas ar bērniem, Pranamat ir relaksācija pirms miega. Viennozīmīgi iesaku,” rekomendē jaunā māmiņa Ilze Šņepste.
 

 

Vēdera un augšstilbu masāža

Plauktā stāv dārgi krēmi, kas sola nedēļas laikā vēdera un augšstilbu ādu atgriezt pirms grūtniecības izskatā? Vai ir izmēģināti jau neskaitāmi ādas tonusu atjaunojoši paņēmieni, kas atrasti interneta dzīlēs un, kas garantē 100% tūlītējus un acīmredzamus uzlabojumus, bet to kā nav tā nav? Grūtniecības laikā mūsu ķermenis piedzīvo dažādas izmaiņas, kas nereti par sevi liek manīt arī pēc dzemdībām, piemēram, ādas elastības un tvirtuma mazināšanās, un to mainīt ir vienkāršāk nekā var sākotnēji šķist  - regulāri veicot ādas tvirtumu atjaunojošas masāžas ar Pranamat ECO. 


Vēdera masāžai iesakām izmantot Pranamat ECO spilvenu vai paklājiņu, kuram apakšā var palikt parasto spilvenu, lai masāžas elementi (lotosi) labāk piekļautos ķermenim – sasildītu un mērķtiecīgi atslābinātu. Masāžu var veikt gultā vai uz grīdas atkarībā no vēlamās masāžas intensitātes. 


Akupresūras masāža ir ideāli piemērota ādas tonizēšanai arī tādās ķermeņa zonās kā, piemēram, augšstilbos. Kamēr mazulis ir iemidzis, var izmantot iespēju veltīt īsu brīdi masāžai, 

jo ar Pranamat ECO akupresūras masāžas komplektiem pietiks vismaz ar 10-15 minūtēm, lai sajustu atšķirību – nav nepieciešams nekur braukt un gaidīt, kad pienāks masāžas vizītes laiks! Tāpat masāžas laikā var lasīt grāmatu vai izmantot telefonu, lai laiks ātrāk ietu uz priekšu. Zem ceļgaliem var palikt spilvenu, lai panāktu labāku atbalstu un saskari ar ādu. Ieteicamais masāžas ilgums ir 15 minūtes un viena no panākumu atslēgām ir šīs masāžas regularitāte – to ieteicams veikt katru dienu, vismaz reizi dienā, lai redzētu izmaiņas.

 

Pēdu un plaukstu masāža

No rītiem nepieciešams uzmundrinājums un kafija vairs nepalīdz? Pēdu un plaukstu masāžu ar Pranamat ECO ir pavisam viegli īstenot gatavojot brokastis sev un mazulim, vai pat veicot rīta vingrojumus. Jaunās māmiņas arī salīdzinoši bieži stāv kājās un dodas pastaigās ar mazuli, tāpēc pēdas ir vēl viena ķermeņa daļa, kas ik dienu pārnes lielu slodzi. Vai nebūtu lieliski, ja katru vakaru vai pēc katras pastaigas kāds varētu kārtīgi izmasēt nogurušās pēdas? Tas ir iespējams! Atliek tikai novietot pēdas vai plaukstas uz akupresūras paklājiņa un veltīt pāris minūtes šai uzmundrinošajai masāžai. Pēdu masāžas intensitāti var mainīt atkarībā no vēlmēm un pašsajūtas – ja vēlaties intensīvāku masāžu, nostājieties uz paklājiņa ar basām kājām. Ja vēlaties maigāku masāžu, kājās var uzvilkt plānas kokvilnas zeķes. 

 

Trauksmes mazināšanai

Pārdomas par to, vai viss tiek darīts pareizi, idejas par to, kā labāk saplānot dienu, lai paspētu veltīt laiku arī sev un grūtības pierast pie jaunās dzīves ritma nereti jaunajām māmiņām rada trauksmes un nemiera sajūtas. Trauksme var likt ķermenim būt saspringušam, kā rezultātā var pasliktināties fiziskā labsajūta. Aptaujā noskaidrots [1], ka lielākā daļa sieviešu, kļūstot par māmiņām, izjūt trauksmi un nemiera sajūtas, jo dzīve līdz ar mazulīša ienākšanu ģimenē mainās ļoti strauji. Pranamat ECO masāžas produktus var izmantot kā palīglīdzekli cīņā ar trauksmi, jo masāža uz akupresūras paklājiņa atslābina ķermeni un nomierina prātu. Ja ik dienu nākas pavadīt mājās rūpējoties par mazuli, apsveriet iespēju novietot akupresūras paklājiņu vietā, kur varat brīvi tam piekļūt uzreiz, kā rodas nepieciešamība. Guļamistaba vai viesistabas dīvāns ir lieliski piemēri. Jutīsiet, kā pēc pāris minūšu masāžas uzlabojas garastāvoklis, mazinās nogurums, atjaunojas spēks un enerģija, jo beidzot būs bijusi iespēja veltīt laiku sev un sakārtot savas domas. 

 

“Iesaku māmiņām un vecmāmiņām. Aktīvās dienas atelpas brīžos var izmantot relaksācijai vientulībā vai izsmieties kopā ar bērniem sēžot vai stāvot uz lieliskā Pranamat paklājiņa,” savos ieteikumos dalās Pranamat ECO lietotāja Līga Prikule.

 

Kā tiek ražots Pranamat ECO?

Jaunajiem vecākiem īpaši aktuāls var kļūt jautājums par masāžas komplektu drošumu saskarē ar ādu un ražošanā izmantotajām izejvielām, lai pārliecinātos, ka tie nekaitēs ne vecākiem, ne mazulim. Pranamat ECO masāžas paklājiņi un spilveni ir 100% roku darbs un ražošanas procesā nesaskaras ar toksiskiem un veselībai bīstamiem materiāliem un vielām. Masāžas komplektu izejvielas ir sertificētas un dabai draudzīgas - tiek izmantots ētiskā ceļā iegūts lins, kokvilna un kokosa šķiedras, kā arī griķu sēnalas. Masāžas elementi, “lotosa ziediņi”, tiek ražoti no medicīniskās HIPS plastikas un tos pie paklājiņiem un spilveniem piestiprina ar termisko apstrādi nevis toksisku līmi. 

 

Rūpes par mazuli ir intensīvs darbs, kura veikšanai nepieciešams nepārtraukti atjaunot enerģiju un rūpēties par savu pašsajūtu, tāpēc Pranamat ECO akupresūras masāžas komplekts ir investīcija labsajūtā, kura atmaksāsies.

 

Secinājums:

Akupresūras masāžas paklājs Pranamat ECO ir inovatīvs un dabisks veids, kā aizņemtām māmiņām atpūsties un atgūties no ikdienas stresa. Paklājiņa lietošana tikai dažas minūtes katru dienu var palīdzēt novērts saspringumu, mazināt stresu un trauksmi, kā arī veicināt labāku miegu. Neatkarīgi no tā, vai esat jaunā māmiņa vai jau pieredzējusi mamma, Pranamat ECO masāžas paklājs ir nepieciešams ikvienai rosīgai māmiņai, kas vēlas piešķirt prioritāti rūpēm par sevi.

 

Ja vēlaties uzzināt klientu pieredzi un domas par akupresūras masāžu, apmeklējiet Pranamat ECO mājaslapu un izlasiet godīgas klientu atsauksmes par Pranamt ECO masāžas komplektu.

Vai patika raksts un vēlaties uzzināt vairāk par Pranamat ECO aktualitātēm, jaunumiem un sasniegumiem? Iesakām apmeklēt Pranamat ECO mājaslapas JAUNUMU sadaļu!


Atsauce:

  1. https://www.whattoexpect.com/news/first-year/survey-moms-feel-more-pressure-pandemic

Saistītie raksti