Kuldīgas slimnīcā atkal piedzimis gada smagākais bērniņš

Februārī Kuldīgas slimnīcas Dzemdību nodaļu atkal priecējis dūšīgs bērniņš – 5,035 kg smags puisītis no Saldus novada. Tas ir smagākais bērniņš kopš 2019. gada augusta, kad slimnīcas vecmātes pasaulē sagaidīja 5,690 kg smagu zēnu.
Pagājušais mēnesis nodaļā bijis puisīšiem bagāts – no 34 jaundzimušajiem 20 bijuši zēni, bet 14 meitenītes.

FOTO: Ilustratīvs foto

Pagājušais mēnesis nodaļā bijis puisīšiem bagāts – no 34 jaundzimušajiem 20 bijuši zēni, bet 14 meitenītes.


Arī vieglākas bērniņš, kurš svēra 2,33 kg, bijis puisītis. Garākie bērniņi šajā mēnesī bija trīs 58 cm gari zēni; arī īsākais – 43 cm – piedzima puisītis. Vidējais māmiņas vecums februārī bija 28,94 gadi, robežās no 16 līdz 43 gadiem.
Kuldīgas slimnīcu par vietu, kur pasaulē sagaidīt bērniņu, izvēlējās sievietes no Kuldīgas (15), Saldus (9), Talsiem (8), Aizputes un Alsungas novada.

Februārī nodaļā dzimušajiem zēniem katram dots citādāks vārds: Krišjānis, Rihards, Viesturs, Markuss, Ralfs, Marsels, Adrians, Nikolass, Luiss, Lūkass, Jēkabs, Alens, Deniss, Olivers, Kristofers, Reinis, Jānis un Rodrigo, bet vienam puisītim doti divi vārdi – Mareks Arnis. Meitenēm populārākais ir bijis vārds Māra (2), bet pārējās katra saņēmusi citādāku vārdu: Evelīna, Emma, Leila, Agnese, Ulrika, Paula, Mišela, Jete, Anna un Agate. Vienai meitiņai doti divi vārdi – Emma Kate.

Sirsnīgi sveicam vecākus ar priecīgo notikumu un novēl veselību, izturību un laimi!

Reklāma
Reklāma