Praktisku dāvanu vai greznuma lietu – ko dāvināt bērniņam raudzībās?

Kad jaunā ģimene ir gatava uzņemt viesus pie jaundzimušā bērniņa, aktuāls kļūst jautājums – ko mazajam dāvināt? No krāsainu, skanošu un mirdzošu rotaļlietu klāsta līdz minimālismā veidotiem askētiskiem grabulīšiem – kam lemt par labu?

Vislabākais veids, kā izvēlēties piemērotāko dāvanu mazulim, ir apjautāties vecākiem, kas bērniņam būtu visnoderīgākais.

FOTO: Shutterstock.com

Vislabākais veids, kā izvēlēties piemērotāko dāvanu mazulim, ir apjautāties vecākiem, kas bērniņam būtu visnoderīgākais.

Pajautā!

Vislabākais veids, kā izvēlēties piemērotāko dāvanu mazulim, ir apjautāties vecākiem, kas bērniņam būtu visnoderīgākais. Nereti vecāki pateiks ļoti konkrētas lietas un atvieglos ciemiņu meklējumus pēc dāvanām. Bet ja nē? Tad, iespējams, noderēs šis ideju apkopojums. 

 

Praktiķi novērtēs

Daudzas māmiņas un tēti dod priekšroku praktiskām dāvanām. Šos mazulīšus un vecākus vislabāk iepriecināt ar kaut ko reāli pielietojamu vai ar lietām, kas būs noderīgas bērna nākotnē.

    • Rotaļlietas

Piemēram, mazajiem bērniem aktuāli būs dažādi graužamie riņķi, grabulīši, bumbas (Oball, piemēram), žirafe Sofija, mantiņas taustes attīstībai. Domājot par nākotni, var pirkt grāmatiņas ar biezām lapām, koka puzles, vienkāršas mašīnītes, piramīdu. Nekļūdīsies izvēlē, ja iepirksies šajos vai līdzīgos veikalos – Muki.lv, MrBunny.shop, Koka varde (Rīga, Akas iela 2).

 

    • Autiņbiksīšu komplekts

Vecākiem-praktiķiem patiks! Pirms tam svarīgi pajautāt vecākiem, kādas firmas autiņbiksītes mazulis lieto.

 

    • Trauku komplekts

Mazuļu eco trauku komplekts no bambusa šķiedras būs oriģināla dāvana, un jau no bērna pus gada vecuma tam būs reāls pielietojums. Piemēram, šāds.

 

    • Krekliņi, bodiji, biksītes

Pirmajā gadā bērni aug strauji, un uzsākot rāpošanu un saņemot piebarojumu, drēbītes sasmērējas un novalkājas daudz straujāk nekā pirmajos mēnešos. Piemēram, neierasti dizaini no Honey Pearl.eu (ražots Latvijā), Rock and Mouse, Vikrem, Tru:de.

 

    • Apmācību apmeklējums

Jaunajiem vecākiem būs aktuāli apmeklēt nodarbības par bērna aprūpi vai zīdīšanu. Arvien vairāk aktualizējot tēmu par bērna drošību, īpaši saistošas būs nodarbības par šo tēmu Gudro sievu skolā

 

    • Zobu tīrīšanas piederumi

Ir mazuļi, kam pirmais zobiņš parādās pat triju četru mēnešu vecumā, tāpēc vecākiem noderēs palīglīdzekļi zobu tīrīšanai – uzgaļi, speciālas formas birstītes, maigas pastas.

 

Varbūt tomēr kādu smukuma lietu?

Reklāma
Reklāma

Citreiz viesi – tieši pretēji iepriekš uzskaitītajam – vēlas dāvināt kādu lietu ar emocionālu nozīmi. Uzskatot, ka visu nepieciešamo mazulim jau tāpat iegādājas vecāki, ciemiņi var parūpēties par dāvanu, kas vēlākos gados kalpos par piemiņu gan mazulim, gan vecākiem.

 

    • Komplekts plaukstas vai pēdas nospieduma iegūšanai

Iespēja saglabāt atmiņas par to, cik mazulis kādreiz bijis mazs. Piemēram, no milaspedas.lv.

 

    • Personalizēta mīļlietiņa

Miega lupatiņas, mīļmantiņas, greznas sedziņas, knupīšu turētāji (ja vien mazulis lieto knupīti!) vai citi aksesuāri, kas ne tikai veic kādu funkciju, bet arī priecē ar savu personalizēto vēstījumu. Plašā klāstā piedāvā zanzan.lv, paff.lv un citur.

 

    • Foto sesija vai dāvanu karte fotosalonā

Ja ģimenei tīk fotografēties, tā būs laba dāvana, kā saglabāt atmiņas par mazuļa pirmajiem mēnešiem. Māmiņa novērtēs, ja foto studija ir ērti pieejama vai fotogrāfs piedāvā sesiju veikt mājās. Skaistas fotogrāmatas pēc tam var uztaisīt Photospaceriga.lv.

 

    • Bērna vārdiņš, izgriezts no koka

Vārdu var izvietot virs bērna gultiņas vai kādā citā vietā. Piemēram, šāds.

 

    • Dizaina burti – bērna iniciāļi

Vēl viens mīļš veids, kā padarīt bērna istabu vai stūrīti mājīgāku. No piku.lv.

 

    • Dekors – metramērs

Interesanta dāvana, kur piefiksēt bērniņa piedzimšanas datus un pēc tam vēlāk sekot līdzi, kā mazais aug. Piemēram, šāds.

 

    • Rotas, piemiņas kuloni, karotītes

Dāvanas, kas bērnam paliks par piemiņu. Lai arī parasti šādas dāvanas ir ierastas kristībās, tuvākie mēdz dāvināt tās arī raudzībās.

 

Atceries par mammu, tēti, lielajiem brāļiem un māsām!

Ir jauki, ja, apciemojot jaundzimušo, viesi atceras par jauno māmiņu un sarūpē kādu dāvaniņu vai ziedus arī mammai un apsveic tēti tēva lomā. Tāpat ir vērts padomāt par nelielu dāvaniņu citiem bērniem, ja tādi ģimenē ir. Māmiņa novērtēs, ja parūpēsies par nelielu cienastu.