Vai klāt ir slavenā piena krīze?

"Vai varētu būt, ka man sāk aptrūkties piena? Mazulis paēd vienu krūti, tad otru  un tāpat ir nemierīgs. Mazulim tikai 3 mēneši. Un krūtis ēd tikai kādas 3 minūtes katru! Un, ēdot krūti, viņš arī niķojas! Kādreiz bija tādas sajūtas krūtīs, jutu tādu kņudoņu, kad atjaunojas piens, bet tagad tās sajūtas vairāk nav!" noraizējusies jautā kāda mammam.lv/tetiem.lv reģistrētā mamma. Atbild dūla un trīs bērnu mamma Linda Vītuma.

Foto iesūtījusi Alise Rakova, mammam.lv/tetiem..lv reģistrētā mamma.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto iesūtījusi Alise Rakova, mammam.lv/tetiem..lv reģistrētā mamma.

Krūts ēdināšanā mēdz runāt par “piena krīzēm”. Tie ir brīži, kad, mainoties bērna vajadzībām pēc piena daudzuma, uz brīdi var rasties sajūta, ka piena nav pietiekami. Parasti tas notiek, kad bērns ir 2-3 mēnešu vecs — gluži kā jūsu gadījumā.
Lai Jūsu organisms spētu pielāgoties jaunajām prasībām pēc piena, ieteikums ir mazo pie krūts likt, cik vien bieži iespējams, pat ja tas ir tikai pa 3 minūtēm pie katras krūts un pat, ja starp Jums šajā brīdī nevalda miera pilna saskaņa. Mierinot sevi un mazo, noteikti barošanas laikā varat viņam stāstīt, kas notiek — ka tagad jūs ēdīsit biežāk, lai mammas krūtis saprot, ka mazais cilvēks ir paaudzies un ka viņam tagad pienu vajadzēs vairāk.
Novēlu Jums pacietību un paļāvību! Jums noteikti izdosies veiksmīgi izdzīvot šo piena krīzi. Nākamā  piena krīze līdzīga iemesla dēļ varētu būt gaidāma, kad Jūsu mazulis būs ~7 mēnešus vecs. Arī tad, gluži tāpat kā šajā reizē — ēdināt, ēdināt, ēdināt.

 

 

Reklāma
Reklāma