Privātā vidusskola PATNIS - skolēniem, kuri vēlas iemantot drosmi un prasmes jautāt, argumentēt un diskutēt

PATNIS būs īstā izvēle tiem skolēniem, kuri vēlas būt daļa no aktīva un mūsdienīga mācību procesa, kurā skolēns iemanto drosmi jautāt, apstrīdēt, diskutēt un apzinās savu pašvērtību.


FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Kā stāsta skolas direktore Dace Kazāka, organizējot jebkuru aktivitāti skolā tiek īpaši domāts par skolēnu atbildību, lai ir nepieciešamība sevi motivēt: "Kurš tad, ja ne es?".  Tas liek pierast dzīvot atbildīgā dzīves pozīcijā, nevis paļauties, ka vienmēr jau būs kāds par mani labāks, kas to izdarīs. "Mēs cenšamies mainīt vidi, lai jaunietis nepavada laiku sēžot savā skolas solā, bet darbojas kopīgā darba vidē un iesaistās diskusijās mācību procesā. Skolotāji veicina skolēnu prasmes mācīties no elektroniski pieejamiem materiāliem, iesaistās virtuālajās nodarbībās, un paši organizē virtuālās konferences. Ar mūsdienu tehnoloģijām un radošām mācīšanās metodēm, skolotāji un skolēni PATNĪ ir uz "tu"," stāsta skolas direktore. 

 

PATNĪ visi skolotāji apzinās, ka vada mācību procesu, nevis māca skolēnus. Tas nozīmē, ka ļoti daudz laika mēs veltam individuālajam darbam ar jauniešiem, viņu stipro pušu un zināšanu attīstībai. Jauniešiem ir lieliska iespēja no stundām saņemt maksimumu,  lai pēc stundām vairs nav jāveltī laiks privātstundām vai kursiem. Vidusskolas klasēs īpašu uzmanību pievēršam nākotnes karjeras izvēlei, ikdienā mācību procesā piedalās karjeras konsultants, kurš palīdz jauniešiem noorientēties un sagatavoties nākotnes augstskolas un profesijas izvēlei.

 

Skolā norisinās aktīvas filozofēšanas nodarbības, kas ļauj jauniešiem iemācīties domāt radoši, plaši, aizstāvēt un formulēt savu domu un viedokli. 

 

PATNIS piedāvā plašu pēcpusdienas nodarbību klāstu: mācību grupas, konsultācijas, mākslas, pop-grupas, aerobikas, karatē, futbola, mūzikas ritmu, jaunrades, sporta pulciņus, galda tenisu, izbraukuma nodarbības baseinā.

PATNIS vidusskolēni var sevi pierādīt ne tikai mācību procesā, bet arī dažādās ārpusskolas nodarbībās. Publicitātes foto.  

Nelielas klases un skolotāji, kuri visi ir motivēti vadīt mācību procesu nevis mācīt, nodrošina personīgu attieksmi, kvalitatīvu mācību procesu, skolotāju uzmanību un iedziļināšanos, mierīgu, draudzīgu un iecietīgu vidi, uzsver skolas direktore.

Vidusskolā PATNIS prioritāte ir ļaut skolēnam racionāli izmantot laiku, uzņemties atbildību par savas mācīšanās efektivitāti un maksimāli īstenot savu mācību potenciālu. Tā ir iespēja nevis cīnīties par vārdu vairākus desmitus skolēnu lielā klasē, bet tapt aicinātam izteikties domubiedru grupā, diskutēt daudzveidīgos semināros un mācīties praktiski, patstāvīgi un radoši, mērķtiecīgi izmantojot e-vidi un skolotāju atbalstu.

Skola piedāvā ne tikai apgūt teorijas mūsu skolotāju priekšnesumos un video lekcijās, bet personisku attieksmi un individuālu pieeju ceļā uz gudrību un paša sasniegumiem.

Reklāma
Reklāma

Vidusskolā PATNIS skolēniem tiek piedāvātas divas mācību programmas - Vispārējās vidējās izglītības vispārizglītojoša virziena programmu un Vispārējās vidējās izglītības profesionāli orientēta (komerczinības) virziena programmu.

Vairāk par PATNIS ikdienu skolēni un viņu tuvinieki var uzzināt www.patnis.lv vai www.draugiem.lv/patnis vai www.facebook.com/patnis.lv

Mācības vidusskolā PATNIS ir maksas, bet maksu 10.-12. klases skolēns var ietekmēt pats. Vidējā atzīme 8-10 balles - mācības BEZ MAKSAS, vidējā atzīme 4-7 balles - mācību maksa no 70-170.00.

Skolēni mācību procesā - skolā pieejams vismodernākais mācībām nepieciešamais inventārs. Publicitātes foto.

Lai iedrošinātu mācīties šajā vidusskolā, informējam, ka vidusskolas PATNIS absolventi mācības turpina:

- Stockholm School of Economics in Riga,

- Banku augstskolā,

- Rīgas Stradiņa universitātes Multimediju komunikācijas programmā,

- Rīgas Stradiņa universitātes Medicīnas un veselības aprūpes studiju programmā,

- Rīgas Stradiņa universitātes Starptautiskā mārketinga un reklāmas programmā

- Riga International School of Economics and Business Administration Arhitektūras studiju programmā

 - Ekonomikas un kultūras augstskolas Radošā mārketinga un pārdošanas vadības programmā,

- Rīgas Juridiskajā koledžā.

Vidusskolā "Patnis" Rīgā, Kr.Valdemāra ielā 8, 3. stāvā, informācijai tālrunis 29406910.