“Ar savu stāstu gribu brīdināt vecākus visā pasaulē!” – 4 gadus vecs puisēns gandrīz nomirst, norijot populāras rotaļlietas magnētus

34 gadus vecā Lindsija Folija no Lielbritānijas ar savu stāstu vēlas brīdināt vecākus visā pasaulē – viņas četrus gadus vecais dēls Džūda gandrīz nomira, norijot 52 rotaļlietas magnētus, vēsta BBC.
Ārstiem nācās izņem Džūdas apendiksu un pārgriezt zarnas četrās vietās, lai glābtu puisēna dzīvību.

FOTO: Shutterstock.com

Ārstiem nācās izņem Džūdas apendiksu un pārgriezt zarnas četrās vietās, lai glābtu puisēna dzīvību.

Ārstiem nācās izņem Džūdas apendiksu un pārgriezt zarnas četrās vietās, lai glābtu puisēna dzīvību. Pēc traģiskās nelaimes Velsas Sabiedrības Veselības ministrija aicināja vecākus padomāt, pirms iegādāties bērniem paredzētus produktus, kas satur mini magnētiņus un pogu baterijas.

Lindsija stāsta, ka sākusi uztraukties, kad aizgājušajā vasarā Džūdam parādījās stipras sāpes vēderā. Lai gan laboratoriskie izmeklējumi neko neuzrādīja, rentgenā tika pamanīts kaut kas aizdomīgs. 

 

“Ārsts domāja, ka puika norijis krelles, jo tā tas tiešām izskatījās rentgenoloģiskajā izmeklējumā, bet, ieskatoties attēlā, es uzreiz sapratu, kas ir šīs “krelles”,” stāsta Lindsija. 

 

"Tad piecu minūšu laikā ārsti jau organizēja ātro palīdzību, lai mūs aizvestu uz Bērnu slimnīcu Kārdifā. Tajā brīdī es sapratu, cik šis viss ir nopietni,” piebilst māmiņa.

 

Lindsija stāsta, ka viņa bija iegādājusies rotaļlietu ar magnētiskajām krellēm savai astoņus gadus vecajai meitai Popijai. Šīs rotaļlietas ir populāras bērnu vidū, un vietnē YouTube ir pieejami dažādi videoklipi, kuros parādīts, kā ar mazajām magnētiskajām bumbiņām var veidot figūras, priekšmetus un mājas. Tomēr 

Reklāma
Reklāma

 

Lindsijai nebija ne jausmas, ka viņas dēls pāris mēnešu laikā bija norijis vairākas šīs magnētu virtenes.

 

"Ķirurgs neslēpa, ka šis gadījums varēja beigties letāli, ja būtu vilcinājusies kaut vienu dienu ilgāk,” atceras Lindsija. "Man ļoti paveicās, ka Džūdas veselība nav ietekmēta ilgtermiņā, bet ķirurgs mūs brīdināja, ka puikam varētu būt kolostomas maiss uz mūžu vai arī viņam varētu būt ik mēnesi jāveic vitamīnu injekcijas zarnu sašaurinājuma dēļ."

 

Ar savu stāstu Lindsija vēlas brīdināt citus vecākus, cik bīstama patiesībā var izrādīties nevainīga bērnu rotaļlieta. “Ja jums mājās ir šādi magnēti, izmetiet tos. Mani joprojām pārņem vainas apziņa, domājot par to, ko esmu nodarījusi savam bērnam. Es nekad nebūtu iedomājusies, kādu kaitējumu šāda tipa rotaļlietas spēj nodarīt,” brīdina Lindsija.

Saistītie raksti