Kā LEGO® klucīši var palīdzēt attīstīt mazuļa smadzenes?

Rotaļas ir ļoti svarīga bērnu pilnvērtīgas augšanas sastāvdaļa. Spēlēšanās, darbošanās un sacensību laikā tiek attīstītas iemaņas – dusmu savaldīšana, pirkstu motorika, koncentrēšanās spēja un valoda. Tāpat, tas palīdz attīstīt tādu abstraktu lietu kā atmiņa. Tomēr, vai jūs zināt, kā tas viss strādā un kā kopā ar bērnu panākt labākos rezultātus?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Rotaļāšanās bērnam ir gluži tikpat nozīmīga kā pieaugušajiem darbs. Tās laikā bērns atrodas citā pasaulē, aizmirstot par visu, kas ir apkārt – laiku, ēdienu un miegu. Viņš var palikt dusmīgs un satraukts, ja kaut kas nenotiek pa prātam, un var mēģināt pievērst sev uzmanību raudot. Kad tas notiek, ir svarīgi iedrošināt bērnu un paskaidrot, ka dažreiz ir nepieciešams pielikt vairāk pūles vai pielietot iztēli, lai viss izdotos. Tajā pašā laikā, vecāki var parādīt, ka, lietojot izmēģināšanas un kļūdīšanās pieeju, bērns var pilnībā apgūt kādas noteiktas iemaņas.

 

Treniņi padara ne tikai izcilu! Tie uzlabo arī bērna atmiņu. Smadzenēm ir nepieciešama tieši tāda pati regulāra atkārtošana kā spēlējot klavieres vai izpildot akrobātiskos vingrinājumus. Visa mūsu informācija tiek uzglabāta atmiņā un trenējot to, mēs palīdzam sev sagatavoties labākai un ātrākai iemaņu apgūšanai. Bērniem ļoti svarīgas ir atmiņu spēles: ar to palīdzību viņi saprot pieredzētās situācijas, un tas palīdz risināt ikdienas uzdevumus un saprast, kā funkcionē pasaule.

Ar mazajām sacensībām bērns var trenēties atpazīt krāsas vai mācīties skaitīt, piemēram, kurš pirmais komplektā atradīs sarkanu klucīti vai trīs dzīvniekus, kurš var uzbūvēt lielāko vai izturīgāko māju

Bērnu atmiņu vecāki var trenēt jebkuras aktivitātes laikā. Piemēram, mamma jautā jautājumus un abi kopā cenšas pareizi uz tiem atbildēt. “Kādā krāsā ir mūsu mašīna? Kādā māja, kurā dzīvojam? Vai tu atceries šī augļa nosaukumu?” Katru dienu bērns kopā ar vecākiem var iemācīties jaunas lietas. Spēlējoties ar LEGO® Mans pirmais komplektu, mazais var apgūt vai atpazīt dažādas zināmas lietas, ko ir redzējis laukos. Nostiprināt bērna atmiņu var arī kopīgi kaut ko būvējot un pēc tam lūdzot bērnam pašam to izveidot vēlreiz vadoties pēc atmiņas.

 

Bērna sacensību gars un motorikas iemaņas var tikt trenētas ar dažādu uzdevumu palīdzību, piemēram, kurš uzbūvēs augstāko “torni”. Iedrošiniet savus bērnus un kopā nosakiet ikdienas mērķus. Ar mazajām sacensībām bērns var trenēties atpazīt krāsas vai mācīties skaitīt, piemēram, kurš pirmais komplektā atradīs sarkanu klucīti vai trīs dzīvniekus, kurš var uzbūvēt lielāko vai izturīgāko māju!

 

Ar šiem trim LEGO® DUPLO® komplektiem, tas sanāks vieglāk un radīs vairāk prieka:

Reklāma
Reklāma

LEGO® DUPLO® Mans pirmais traktors

Uzbūvē savu pirmo traktoru un iemācies dažādas krāsas un augļus ar īpašajiem dekoratīvajiem klucīšiem. Spēlējoties kopā ar bērnu, jūs variet jautāt, kādus augļus viņš atpazīst, cik daudz un kādās krāsās. Komplekts palīdzēs radīt brīžus, kad varēsiet mācīties vai vienkārši runāties.

 

LEGO® DUPLO® Mana pirmā saimniecība

Šis komplektiņš ir īpaši piemērots tiem, kuri mīl laukus. Jūs variet iemācīt jebkuram mazajam lauksaimniekam vairāk par dzīvi laukos ar dzīvnieku figūru un īpašu dekoratīvo klucīšu palīdzību. Tajā pat ietilpst daži lauku dzīvnieki un produkti, kurus viņi rada, lai jūs varētu mazajam pastāstīt no kurienes nāk olas un piens!

 

LEGO® DUPLO® Mana pirmā rotaļu māja

Ar šo brīnišķīgo LEGO® DUPLO® komplektu, mazais var uzbūvēt pats savu personīgo rotaļu māju. Viņš var pat izvēlēties vai ārā ir diena vai nakts! LEGO® DUPLO® Mana pirmā rotaļu māja palīdzēs attīstīt iztēli un radošo domāšanu, tā arī ļaus bērnam un jums apgūt viņa paša iekšējo mazo pasaulīti.