Septiņi lieliski izgudrojumi, kas atvieglo māmiņas dzīvi

Kad mūsu vecmāmiņām un māmiņām bija bērni, daudzas noderīgas lietas vēl nebija izgudrotas. Un bērni izauga. Tagad, kad mums ir bērni, patiešām ir pieejamas daudzas brīnišķīgas lietas, kas atvieglo bērniņa auklēšanu. Jā, senāk nekā tāda nebija, bet kāpēc neizmantot to, ko gudri prāti ir radījuši?

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Knupītis ar termometru. Jā temperatūru bērniņam var izmērīt arī ar speciālu termometru, taču kāpēc neizbaudīt ērtības, ko sniedz tehnoloģiju attīstība? Te nebūs lieki atgādināt, ka tas nedrīkst būt dzīvsudraba termometrs - tie no tirdzniecības izņemti jau vairākus gadus, bet, diemžēl, daudzās mājās tie vēl ir atrodami.

 

Ūdens krūzīte ar snīpīti. Tas ir tik parocīgi, ka šādu krūzīti var atstāt bērnam viegli pieejamā vietā, lai viņš padzeras tad, kad sakārojas, ir ērti, ja šādu krūzi var paņemt mašīnā brauciena laikā un neraizēties, ka sēdekļi būs slapji. Ir patīkami, ka šādu krūzi var iemest somā pie maiņas drēbēm. Turklāt īpašs vāciņš pasargā snīpīti no aplipšanas ar netīrumiem. 

 

Rācija. Vecāki, kuriem kaut reizi ir bijusi iespēja izmēģināt šo ierīci, no tās vairs nav gatavi atteikties. Bērnam mierīgi var gulēt klusumā tālākajā istabā, kamēr pieaugušie risina saviesīgas vakara sarunas vai, piemēram, strādā dārzā - mierīgi un bez satraukuma, vai ar mazuli viss kārtībā.  

 

Pudelītes sildītājs. Jā, patiešām ir parocīgi, ja pudelītes saturs ir tik silts, cik nepieciešams un tieši tad, kad bērniņš ir izsalcis. 

Ierīce, kas pasargās bērniņu no aizrīšanās laikā, kad viņam vēl nav pietiekamā daudzumā zobiņu. Šis rīks darbojas pavisam vienkārši - speciālā maisiņā ieliec to augli vai dārzeni, kuru vēlies dot bērniņam. Viņš, maisiņu zelējot, pa tā spraugām saņems jau paša sazelētu biezenīti un neaizrīsies. Lieliski, vai ne?

 

Lacīte un knupju turētājs. Divi vienā. Nav tādas mammas, kura nebūtu izmantojusi lacīti vai kādu speciālu dvielīti, ko apsiet ap mazuļa kakliņu, lai nenošmulētu un nenosiekalotu krekliņu. Taču nu tiek piedāvāts kaut kas pavisam nenovērtējams - īpaša ļipiņa, ar kuras palīdzību knupīti piestiprināt pie lacītes. Problēma - pazudis knupītis - pēkšņi vairs neeksistē!

 

Knupīšu sargi. Ir redzētas māmiņas, kuras vienā reizē līdzi ņem vismaz piecus knupīšus. Kāpēc? Jo bērniņš ātri vien pamanās tos nomest zemē. Lai knupīti atkal bērniņam varētu dot, to nepieciešams sterilizēt vai vismaz rūpīgi nomazgāt, bet ne vienmēr ir šāda iespēja. Tāpēc noderīgi ir pavisam vienkārši izgudrojumi - speciāli tureklīši vai lencītes, pie kurām piestiprina māneklīti, līdz ar to risks to nomest un pat pazaudēt, vairs neeksistē. 

Lai mierpilna bērniņu auklēšana!

 


Reklāma
Reklāma

ELKOR "Māmiņu karte"

Universālveikals ELKOR radījis palīgu jaunajai māmiņai –„Māmiņu karti”. Karti jaunās un topošās māmiņas var saņemt bez maksas, un tā sniedz 15% atlaidi pirkumiem ELKOR bērnu preču nodaļās.  

 Elkor Māmiņu karte

Turpmāk topošie un jaunie vecāki, uzrādot „Māmiņu karti”, ELKOR bērnu preču nodaļās varēs iepirkties ar 15% atlaidi. 

Atlaižu karti māmiņas var saņemt bez maksas, uzrādot „Mātes pasi”, – to var darīt vienu gadu kopš šīs pases saņemšanas brīža. 

 

Par „Māmiņu karti” un tās saņemšanu:

* lai pieteiktos „Māmiņu kartei”, jāaizpilda pieteikuma anketa veikalā;

* saņemot karti, jāuzrāda „Mātes pase”;

* „Māmiņu kartei” var pieteikties vienu gadu kopš „Mātes pases” saņemšanas brīža;

* „Māmiņu karti” iespējams saņemt veikalā ELKOR PLAZA (Brīvības gatve 201, Rīga) un t/c „Spice home”;

* „Māmiņu karti” izsniedz bez maksas;

* karti var izmantot 18 mēnešus no tās saņemšanas brīža;

 * lai iegūtu 15% atlaidi, karte jāuzrāda pirms norēķināšanās par preci;

* atlaides nesummējas un neattiecas uz precēm, kurām jau ir akcijas cena;

* karte ir personalizēta; 

* ja rodas jautājumi par „Māmiņu karti” vai tās lietošanas noteikumiem, sūtiet tos uz e-pastu: karte@elkor.lv vai zvaniet – tālr. 67070719.

Vairāk par „Māmiņu karti” un tās lietošanas noteikumiem var lasīt www.elkor.lv

Elkor Māmiņu karte

Ieskaties: www.elkor.lv