No 28. jūlija līdz 3. augustam vides izglītības nometne "Dabas spogulī lūkojoties"

Projekta „Biedrības Bērnu Vides skola ieguldījums vides izglītības pieejamībā” ietvaros aktīvu darbību atsākusi nometņu programma. Tās ietvaros skolēnu pavasara brīvlaikā, no 17. līdz 21. martam, notikusi dienas nometne „Mans prāts un sirds dabā”, savukārt vasarā – no 28. jūlija līdz 3. augustam – notiks vides izglītības nometne „Dabas spogulī lūkojoties”.

Publicitātes foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Publicitātes foto.

Nometnē aicināti piedalīties 8-12 gadus veci bērni, tajā varēs pētīt dažādus dabas noslēpumus, mācīties savus atklājumus izteikt mākslas valodā, kā arī iegūt jaunus draugus un vienkārši labi atpūsties. Nometnes laikā tapušie bērnu radošie darbi būs apskatāmi īpaši veidotā virtuālā izstādē.

 

Nometne notiks Ventspils novadā, Stiklu internātpamatskolā.

Plašāka informācija pieejama BVS mājas lapā: http://goo.gl/yI0VpK

 

„Bērnu Vides skolai ir ilggadēja pieredze vides izglītības nometņu organizēšanā. Esam organizējuši gan vasaras atpūtas nometnes „Lielā auss”, gan nometnes dažādu vides izglītības projektu dalībniekiem. Mainījušies nometņu vadītāji un audzinātāji, bet nemainīgs palicis nometņu stils un orientēšanās uz vispusīgu un daudzveidīgu vides izzināšanu gan pētot, gan sajūtot ar dažādām maņām” uzsver Bērnu Vides skolas projektu vadītāja Inese Liepiņa.

 

Reklāma
Reklāma

Nometņu programmas mērķis ir piedāvāt bērniem un jauniešiem iespējas pavadīt savu brīvo laiku iepazīstot vidi dažādās interesantās, neatradicionālās un iesaistošās aktivitātēs, tādejādi uzlabojot viņu izpratni par vidi, kā arī attīstīt nometnes kā bērnu un jauniešu brīvā laika saturīgas un jēgpilnas pavadīšanas veidu.

 

Nometni līdzfinansē Latvijas Vides aizsardzības fonds.

 

Bērnu Vides skola (BVS) ir nevalstiska organizācija, kuras darbība vērsta uz skolas un izglītības sistēmas pilnveidošanu. Šo mērķi BVS īsteno, sekmējot vides izglītības iekļaušanu skolā.

2013.-2015. gadā BVS realizē projektu “Biedrības Bērnu Vides skola ieguldījums vides izglītības pieejamībā”, ko finansiāli atbalsta Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) Finanšu instruments, (piešķīruma summa EUR 30093). Projekta mērķis ir veicināt ilgtspējīgas sabiedrības veidošanu Latvijā, palielinot ikviena iedzīvotāja kompetenci ilgtspējīgas attīstības jautājumos, tādējādi stiprinot sabiedrības līdzdalību ar vidi saistītu lēmumu pieņemšanā Latvijā.