Rīgas piektklasniekiem piedāvā iespēju bez maksas iegūt velosipēdista apliecību

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar autoskolu "Credo" aicina Rīgas izglītības iestāžu 5.klašu skolēnus bez maksas apgūt ceļu satiksmes noteikumus un nokārtot Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) teorijas eksāmenu velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai.

Bērniem, kuri pieteiksies šajā akcijā būs jāapmeklē divas mācību nodarbības pēcpusdienās, bet trešajā nodarbībā paredzēts eksāmens velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai.

FOTO: Edijs Pālens, http://www.edijsfoto.lv/

Bērniem, kuri pieteiksies šajā akcijā būs jāapmeklē divas mācību nodarbības pēcpusdienās, bet trešajā nodarbībā paredzēts eksāmens velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai.

 

Šāda iniciatīva tiek īstenota, lai rūpētos par bērnu drošību un dotu viņiem iespēju profesionālu ceļu satiksmes noteikumu pasniedzēju vadībā apgūt ceļu satiksmes noteikumus un iepazīties ar drošības instrukciju un prasībām, kas jāievēro velosipēdistu vadītājiem. Bērniem, kuri pieteiksies šajā akcijā būs jāapmeklē divas mācību nodarbības pēcpusdienās, bet trešajā nodarbībā paredzēts eksāmens velosipēda vadītāja apliecības iegūšanai.

"Šajā reizē paredzētas četras mācību grupas - 2 latviešu un 2 krievu valodā, taču, ja interese un pieprasījums būs lielāks, noteikti grupu skaits tiks palielināts, lai turpinātu šo praksi arī rudenī”, stāsta kursu organizētāji no autoskolas "Credo".

Nodarbības notiks četrās vietās: 

- 08., 15.05., 22.05. – Bērnu un jauniešu centrā „IK Auseklis” (Silciema iela 3, Jugla) – mācības latviešu valodā;

Reklāma
Reklāma

- 07.05., 14.05., 21.05. – Bērnu un jauniešu centrā „Laimīte” (Sarkandaugavas iela 22/24, Sarkandaugava) – mācības krievu valodā;

- 06.05., 13.05., 20.05. – Rīgas Jauno tehniķu centrā (Bauskas iela 88, blakus CSDD) – mācības krievu valodā;

- 09.05., 16.05., 23.05. – Rīgas 69.vidusskolā (Imantas iela 11a, Imanta) – mācības latviešu valodā. 

Pieteikties šīm bezmaksas nodarbībām, kā arī uzzināt nodarbību norises laiku un kārtību iespējams 29. un 30. aprīlī, zvanot pa tālruni 67220 800 laikā no plkst. 9.00 līdz 20.00.